search
menu Menü

Blog

Zehnder hővisszanyerős szellőztetőgép

Kedves Érdeklődő!

Köszönjük, hogy ellátogatott weboldalunkra és időt szánt a termékeink megismerésére és kiválasztására.
Mi, a Ferenczi Épületgépészeti Kft-nél igyekszünk a legújabb épületgépészeti megoldásokat, innovációkat, trendeket a lehető leggyorsabban adaptálni és a leendő ügyfeleinknek a legmagasabb színvonalon értékesíteni, valamint szakmai tanácsokkal ellátni.
Különösképpen érvényes ez a viszonylag újnak mondható megújuló energiaforrással, a hővisszanyerős szellőztetéssel kapcsolatban, amelyből két típust különböztetünk meg: a centrális illetve decentrális rendszereket.

Decentrális (egyhelyiséges) szellőztető készülékeket, elsősorban kis lakásokhoz illetve felújításokhoz ajánljuk, mivel ezek a gépek csak egy- vagy legfeljebb (a Zehnder esetében) két helyiséget tudnak ellátni.

A következő rendszertípus a centrális szellőzés (központi), amellyel manapság a kivitelezés során a legtöbbet találkoznak a megrendelők/kivitelezők. Ennek a rendszernek a része a szellőztetőgép és a hozzátartozó kiépített csőhálózat.

Egy központi rendszert érdemes megterveztetni, mivel az építendő ingatlan geometriájához, illetve az ott lakók életviteléhez igazítják majd a berendezést.
A
 gyakorlatban ez jelentős többletköltséggel járhat, így a legtöbb gyártó ingyenes műszaki támogatást nyújt, amely általában magába foglal: méretezést, befújt-elszívott lég-mennyiség kalkulációt és egy anyagigény számítást, amely kimondottan az ajánlatkérő ingatlanjához van igazítva (ehhez szükséges egy alaprajz terv).
Fontos tudnivaló, hogy ez a műszaki támogatás nem egyenlő egy hivatalos tervvel! Éppen ezért egy központi rendszerre nehéz sematikus ajánlatot készíteni mivel minden egyes rendszer egy adott ingatlanhoz igazodik.
A pontos ajánlat adásához, az érdeklődőnek biztosítania kell számunkra egy olyan alaprajz tervet amin fel vannak tüntetve a helyiségek (pl.: nappali, fürdőszoba stb.), amely alapján mi a gyártói méretező programmal készítünk egy számítást, illetve ebből kifolyólag egy kigyűjtött anyagszükségletet.

Fontos megjegyezni, hogy a méretezést követő termék kigyűjtés csak 80-90% mérvadó, mivel a csőhosszúságokat illetve az idomok pontos mennyiségét a helyszín sajátos adottságaiból, illetve a szerelés közben fellépő esetleges komplikációk miatt mi nem tudjuk meghatározni.

Igyekszünk minél több műszaki, esztétikai és praktikus megoldásokkal színesíteni ügyfeleink ajánlatát, és ami a legfontosabb, minél kedvezőbb áron kínálni az általunk forgalmazott magas minőségű gyártók termékeit/megoldásait.
Minden esetben fontosnak tartjuk a konzultációt, mert a fő célunk ezzel, hogy a beépített rendszer minél jobban tudjon hasznosulni a hétköznapokban, hiszen ha az ügyfelünk elégedett akkor mi is azok vagyunk!

Köszönettel,
Ferenczy Dániel


Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák