search
menu close
menu Információk

Levegő-víz hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú hűtés esetén úgy működik, hogy a beltérből elvont hőt a készülék a kültérben adja le, fűtési üzemben pedig a külső környezetből kivont hőt használja fel az otthon fűtésére. Egy jól megtervezett hőszivattyús fűtési rendszer segítségével akár fele vagy harmad annyira energiára lesz szükség, mint egy gázkazán esetén, hiszen 65%-ban megújuló energiával működik. Alacsony fenntartási költség, energiamegtakarítás jellemzi. Fenntartható módon alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására is, 100%-ban független a fosszilis tüzelőanyagoktól. Amennyiben szakmai tanácsadásra van szükséges levegő-víz hőszivattyúk tekintetében, úgy szakértő kollegáink készséggel segítenek önnek.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

206 termék

Hőszivattyú

A jövő védelme - hőszivattyú a klímaváltozás ellen

Gyermekeink jövője a mi kezünkben van! A megújuló energiaforrások felhasználásával, mint például a nap, a szél, a víz segíthetjük a következő generációk jövőjét. Hiszen a mi környezettudatosságunk az ő boldogulásuk záloga. Az Európai Unió elkötelezett amellett, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, ez azt jelenti, hogy nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátású gazdaságra van szükség. A kibocsátott CO2 csökkentése elemi érdeke az emberiségnek, hiszen csak így lehet mérsékelni a klímaváltozás negatív hatásait. A hőszivattyút manapság a legtöbb szakember már minden újépítésű családiház és társasház fűtési-hűtési rendszeréhez kifejezetten ajánlja. Ezzel együtt egyre több ipari és kereskedelmi létesítmény üzemeltetője is a környezettudatos és a megbízható hűtő-fűtő hőszívattyús rendszer mellett dönt.

A legújabb szabályozások értelmében új építésű ingatlanok energiaigényét legalább 25%-ban megújuló energiaforrásból kell biztosítani. A 25%-os előírást az épülő lakóházak több módon is teljesíthetik, de csak a hőszivattyú technológia képes egyszerre biztosítani a megújuló részarányt, és egyben fűteni, használati meleg vizet előállítani és hűteni is.

Energiavédelem
Energiavédelem

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú a környező levegőtől von el energiát és hatékonyan alakítja át azt hővé. A hőszivattyú működési elve alapján legjobban egy hagyományos hűtőhöz hasonlít, mely fűtéskor fordított üzemben működik. Egy folyékony hűtőközeg kering a hűtőkörben, ami manapság már csak az új környezetbarát R32 gáz lehet. Régebben R407c, R134a, vagy R410a hűtőközegek voltak, azonban ezeknek komoly ózonkárosító hatása volt.

A hőszivattyú hűtő körfolyamat leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy egy kompresszor nyomás alá helyezi a hűtőközeget, amely aztán egy kondenzátoron keresztül elkondenzálja a fölösleges energiát, majd egy fojtószelep segítségével a lehűlt hűtőközeget az elpárologtatóba juttatja, ahol megtörténik a hőelvonás a környezettől. Ezt a hőelvonást használjuk ki és ezen a ponton kapcsolunk a berendezéshez egy hőcserélőt. Ha ezt a körfolyamatot megfordítjuk, akkor az elpárologtatóból kondenzátor lesz és a hőleadást ide szervezi át a készülék.

Hőszivattyú kültéri egysége
Hőszivattyú kültéri egysége

A hőszivattyú típusai

Háromfajta klasszikus hőszivattyú változatot különböztetünk meg: A Levegő-víz hőszivattyú nevéből adódóan a környezeti levegőből vonja ki a hőt és ezt adja át a fűtési rendszer vizének. A Talaj-víz hőszivattyú a talaj hőjéből nyeri a hőenergiát, míg a Víz-víz hőszivattyú a talajvízből vonja ki a hőenergiát és használat után lehűtve visszajuttatja azt a talajba. Vannak speciális változatok is, mint például a HMV hőszivattyúk, melyek általában a beltéri hulladék hőt hasznosítják és ebből állítanak elő melegvizet. A hibrid hőszivattyús rendszerek pedig általában egy fűtő gázkazán és egy levegő-víz hőszivattyú kombinációjából állnak, melyek hatékonyan és gazdaságosan ötvözik a hagyományos gázfűtést a megújuló energia hasznosításával. Típus szerint vannak a split hőszivattyúk (osztott rendszerű - külön beltéri és kültéri egység) és a monoblokkos hőszivattyúk (egy egységből álló), illetve vannak speciális split hőszivattyúk, amiknek a beltéri egységei egybe vannak építve egy beépített HMV tárolóval, ezeket All-In-One hőszivattyúnak is nevezünk.

Hőszivattyú
Hőszivattyú

A hőszivattyú fenntartható működése

A hőszivattyú fenntartható módon alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására is - az ingyenes környezeti hő felhasználásának köszönhetően - 100%-ban független a fosszilis tüzelőanyagoktól. A hőszivattyú a fűtéshez a környezeti levegő, a föld vagy a talajvíz hőjét használja fel. A Technik Cool hőszivattyút kifinomult elegancia, alacsony üzemeltetési költség, kiemelkedő energiahatékonyság, megbízhatóság és kedvező ár jellemzi. 65%-ban a levegőből nyert megújuló energiával működik, 35%-ban pedig árammal. Eléri az A+ energiahatékonyságot, mely akár 70%-os energiamegtakarítást jelenthet. A Technik Cool hőszivattyúk COP és SCOP értékei meghaladják a 4 egységet, mely azt jelenti, hogy 1 egység energiabefektetésre 4 egységnyi energiát nyerünk ki a rendszerből.

Technik Cool hőszivattyú
Technik Cool hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú nagyon jó hatásfokkal tud üzemelni jelen időjárási körülmények között, így tökéletes választás a Magyar háztartások számára. A Technik Cool hőszivattyú alkalmas hagyományos fűtésre, padlófűtésre, hűtés esetén pedig mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz ajánljuk. Napelemmel való kombinálása csökkenti az áramszámlát, így a lehető legzöldebb választás a természeti energia alkalmazására. Ha a hőszivattyús fűtési rendszert zöld árammal működtetik, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé is tud válni.
Válassza Ön is a Technik Cool hőszivattyút otthona fűtéséhez, hűtéséhez!
A jövő energiaforrása karnyújtásnyira van. Technik Cool hőszivattyú – a természet energiája

Kínálatunkban megtalálható még számos gyártó kiváló minőségű terméke, úgy mint Ariston hőszivattyú, Bosch hőszivattyú, Daikin hőszivattyú, Gree hőszivattyú, Immergas hőszivattyú, Hajdu hőszivattyú, Saunier Duval hőszivattyú, Vaillant hőszivattyú és Wolf hőszivattyú.

 

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Hőszivattyú Teljesítmény
 • Hőszivattyú Elektromos betáp
  1 fázisú
  3 fázisú
 • Hőszivattyú Split/Monoblokk
  monoblokk
  split
 • Hőszivattyú HMV tárolóval
  185 literes HMV tárolóval
  200 literes HMV tárolóval
  235 literes HMV tárolóval
  300 literes HMV tárolóval
  301 literes HMV tárolóval
  314 literes HMV tárolóval
  HMV tároló nélkül
 • COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°)
 • SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°)
 • Wi-Fi APP kapcsolat
  Igen
  Igen (külön kiegészítővel)
  Nem
 • Márka
  Ariston
  Bosch
  Gree
  Hajdu
  Immergas
  LG
  Panasonic
  Saunier Duval
  Stiebel Eltron
  Technik Cool
  Vaillant
  Wolf
 • Ár