Információk

Acéllemez kád

Az acéllemez az akril után a második legnépszerűbb alapanyag kádak esetében. Az acéllemez kád a színét a lemezre ráégetett zománcból nyeri, melyet magas hőfokon égetnek rá a kádtestre. Ennek köszönhetően az acéllemez kád ellenáll a karcolásnak, vegyi anyagoknak, valamint a kopásnak is. Egyes kádak még vízlepergető zománcréteggel is el vannak látva, így a víz nem tud megtapadni annak felületén. Anyagát tekintve környezetbarát és újrahasznosítható, így akik ÖKO termékekben gondolkoznak, azoknak az acéllemez kád kiváló választás lehet. Az acéllemez kádakat be is építhetjük csempézéssel a fürdőszobába vagy akár padlóba is süllyeszthető. 

7 termék

Fürdőkádak: Luxus és funkcionalitás harmóniája

A fürdőszoba kialakításának egyik megoldása, ha fürdőkádat helyezünk el benne a tisztálkodáshoz. Ezen típusú szaniterek esztétikailag is feldobják a teret, ezzel együtt kiváló funkcionalitásukkal is hozzájárulnak a mindennapi kényelemhez. A fürdőkádak az otthonok luxusának és kényelmének forrásai, amelyek esztétikus kialakítással, számos előnnyel és változatos típusokkal rendelkeznek. Testi-lelki megnyugvást és feltöltődést eredményeznek használatuk során mindemellett illeszkednek a felhasználók igényeihez.

Térben álló kád

Az egyik legkiemelkedőbb előnye a fürdőkádaknak a kényelem és komfort. Ezek a kényeztető fürdőkádak ergonomikus kialakításúak, mely lehetővé teszi a test optimális elhelyezését, így a fürdés valódi pihenéssé válik. A modern fürdőkádak további extrákkal, például hidromasszázzsal és színterápiával is rendelkeznek, tovább növelve a wellness-élményt. A hagyományos zuhanyzókkal szemben a fürdőkádak lehetővé teszik a test teljes elmerülését a meleg vízben, ami kiváló lehetőséget teremt a stressz és feszültség levezetésére. A mélyebb és tágasabb tér, amelyet a fürdőkádak kínálnak, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valóban ellazuljanak és pihenjenek a fürdés élményében.

Fürdőkádak anyag szerinti csoportosítása

A fürdőkádakat alkotó anyagok megválasztása kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy ezek a fürdőszobai elemek kényelmesek, tartósak és esztétikusak legyenek. A modern fürdőkádak tervezésekor a gyártók olyan anyagokat alkalmaznak, amelyek ötvözik a stílust és a funkcionális jellemzőket, ezáltal egy teljes élményt kínálnak a felhasználóknak.

Akril kádak

Az akril a fürdőkádak egyik legnépszerűbb anyaga és ez nem véletlen. A könnyű súlya miatt könnyen szállítható és telepíthető, ráadásul kiváló hőtartó képességgel rendelkezik. Az akril fürdőkádak rugalmasságuknak köszönhetően könnyen formázhatók, így különféle stílusokban és formákban elérhetők. Emellett akril kádak tisztán tartásuk szempontjából is praktikusak, mivel sima felületük ellenáll a foltoknak és könnyen tisztítható.

Öntöttvas és acéllemez kádak

Az öntöttvas és acéllemez fürdőkádak klasszikus eleganciájukkal és masszív kivitelezésükkel emelkednek ki. Ezek a kádak rendkívül tartósak és ellenállók, ami hosszú élettartamot biztosít. Ezek a kádak kiváló hőtartó képességgel rendelkeznek, így a fürdővíz hosszan melegen marad. Ugyanakkor az öntöttvas kádak súlyuk miatt nehezebbek lehetnek és a telepítésükhöz erősebb szerkezetet igényelnek.

Kompozit kádak

Az üvegszálas műanyag kompozit fürdőkádak kiváló választást jelentenek azok számára, akik könnyű, de tartós kádat keresnek. Ezen típusú kádak könnyű anyaga lehetővé teszi a különféle formák és stílusok megvalósítását, így egyedi fürdőszobai kialakítások létrehozására ad lehetőséget. Ezenkívül az anyag ellenáll a korróziónak és a foltoknak, továbbá könnyen tisztítható.

Ezek mellett elérhetőek még tisztán MDF, akril-MDF, öntött márvány vagy akár quaryl anyagú kádak is a piacon. A fürdőkádak anyagának kiválasztása tehát nemcsak az esztétikumról szól, hanem az igényekre szabott kényelemről, a tartósságról és a könnyű karbantartásról is. Minden típusnak megvan a maga egyedi jellemzője, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják az ideális fürdőkádat, amely az egyéni igényeiknek és stílusuknak is megfelel.

Sarokkád

Térkád

Egyenes kád

Típus szerinti csoportosítás

A fürdőkádak széles körű típusok szerinti csoportosítása lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és a fürdőszoba méretének megfelelő modellt. A hagyományos beépített fürdőkádak klasszikus megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának, míg a szabadon álló fürdőkádak luxusérzetet nyújtanak és kiemelkednek a térből. A sarokkádak azoknak ideálisak, akik ki szeretnék használni a fürdőszoba összes rendelkezésre álló terét. Az egyenes fürdőkádak praktikusak lehetnek a térhatékony fürdőszobákban, míg a sarokfürdőkádak kifinomultabb megjelenést biztosítanak. Tehát a fürdőkádak különböző típusokra csoportosíthatók a kialakítás és a funkciók szerint. Az öntöttvas fürdőkádak klasszikus megjelenésükkel és kiváló hőtartó képességükkel kiemelkednek, míg az akril kádak modern és könnyű kivitelezésükkel a fiatalosabb stílust képviselik. A sarokkádak optimális helykihasználásukkal ideálisak kisebb fürdőszobákba, míg a szabadon álló fürdőkádak eleganciájukkal és a középen elhelyezett csapteleppel szemet gyönyörködtetnek.

A hidromasszázs rendszerrel ellátott fürdőkádak lehetőséget nyújtanak az izomlazító masszázsra, míg a gyerekbarát kádak ergonomikus kialakításukkal és extra biztonsági funkcióikkal kiváló választást jelentenek a családok számára. Az egyszemélyes és a kétszemélyes fürdőkádak közötti választás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyedül vagy párban élvezhessék a fürdés nyújtotta kellemes pillanatokat. A hidromasszázs funkciókkal rendelkező fürdőkádak különleges wellness élményt nyújtanak, mivel a víz alá telepített masszázsrendszerek kényeztető és stresszoldó hatást biztosítanak.

A fürdőkádakat előlappal is lehet szerelni, de sok helyen az előlap helyett csempeburkolatot alkalmaznak a kívánt esztétikum elérésének érdekében.

Térkád luxus környezetben

Térben álló kád

Térkád kiegészítővel

Tartósság

A tartósság egy másik fontos szempont a fürdőkádak kiválasztásakor. A kiváló minőségű anyagokból készült fürdőkádak hosszú élettartamot biztosítanak, ellenállva a víznyomásnak, a vegyszereknek és a hétköznapi használat okozta kopásnak. Akril, kompozit és acéllemez kivitelek között választhatunk, mindegyikük kiváló kopásállóságot kínál, miközben könnyű tisztántartásuk is hozzájárul a hosszú élettartamhoz. Az akril kádak könnyűségük és ellenálló képességük miatt népszerűek, míg a kompozit és az acéllemez változatok kiváló minőségű és törhetetlen anyagból készülnek. Az acéllemez kádak erősek és strapabírók, valamint hosszú élettartamukkal kiemelkedő tartósságot nyújtanak.

A fürdőkádak karbantartása és tisztítása

A fürdőkádak karbantartása rendkívül egyszerű és gyors folyamat. A minőségi bevonatoknak köszönhetően a foltok és szennyeződések könnyen eltávolíthatók, így a fürdőkád mindig tiszta és higiénikus marad. A rendszeres tisztítás megakadályozza a lerakódások kialakulását, így a fürdőkád hosszú távon megőrzi szépségét és funkcionalitását. Az akril és más modern anyagok alkalmazása lehetővé teszi a könnyű tisztítást, és a felszínen való vízkő- és szappanlerakódások könnyen eltávolíthatók. Emellett a legtöbb fürdőkád antibakteriális felülettel rendelkezik, ami csökkenti a baktériumok és gombák elszaporodásának lehetőségét. Tisztításukhoz használhatunk boltban kapható szanitertisztító vegyszert, vagy akár házilag is készíthetünk ecetből, citromsavból és sóból permetszert a vízkő és a szennyeződések eltávolítására.

 

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Aszimmetrikus acéllemez kád
   Egyenes acéllemez kád
 • Típus
  aszimmetrikus
  egyenes
 • Anyag
  acéllemez
  öntöttvas
 • Méret
  150x70 cm
  160x70 cm
  170x70 cm
  170x75 cm
  180x80x47 cm
 • Márka
  Jika
  Kaldewei
  Roca
 • Ár