search
menu close
menu Információk

Zuhany csaptelep

Fürdőszobánk esetében nem mindegy, hogy milyen zuhany csaptelepet szerelünk be. Amennyiben kádunk van, úgy választhatunk a csaptelep mellé zuhany szettet is, mely tartalmazza a gégecsövet, zuhanyfejet és tartó rudat. Azonban egyre elterjedtebb kád és zuhanytálcás megoldás esetén is a falsík mögé építhető zuhanyrendszer vagy a termosztatikus zuhanyrendszer, mely gyermekek mellé az egyik legbiztonságosabb megoldás. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik lehet a megfelelő választás az ön fürdőszobájába, úgy szakképzett kollegáink örömmel segítenek a tanácsadásban.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

209 termék

Csaptelep

A csaptelep az egyik legfontosabb tárgy a vizes helyiségekben. Alapkövetelmény a megbízhatóság, azonban fontos az esztétika és a csapok formája is. Az új, korszerű csaptelepek víztakarékosak, könnyen szabályozhatók, javíthatók és van, amelyik forrázásvédelemmel is el van látva. Fürdőszobán kívül a konyhában használunk még csaptelepeket, itt is fontos a design, de emellett a használatóság és a funkcionalitás is nagy szerepet játszik egy-egy mosogató csaptelep kiválasztásánál. A csaptelepek amellett, hogy ergonomikus kialakításúak fontos, hogy több tíz évig is megőrizzék funkciójukat.

A fürdőszobai csaptelepeknél megkülönböztetjük a mosdó csaptelepet, a bidé csaptelepet, a kád csaptelepet, a KMT (kád-mosdó töltő) csaptelepet, valamint a zuhany csaptelepet. Elhelyezés szempontjából négy felé lehet bontani a csaptelepeket: álló csaptelepek, fali csaptelepek, falsík alatti, másnéven színkészlet csaptelepek, illetve kádperemre elhelyezhető csaptelepek. Kialakítás szempontjából lehet egykaros csaptelep, tekerőgombos csaptelep, infrás csaptelep, önelzárós csaptelep, termosztátos csaptelep, érintős csaptelep. Legnépszerűbb márkáink közé tartozik a Grohe blue, a Grohe csaptelep, a Hansgrohe csaptelep, a Kludi csaptelep, a Mofém csaptelep és a Teka csaptelep is.

Álló csaptelep
Álló csaptelep

Mosdó csaptelep

A mosdó csaptelepek közül megkülönböztetjük a leeresztő szelepes és leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelepeket, illetve létezik fali vagy álló csaptelep kivitel is. A csaptelep kiválasztásának szempontjából fontos az esztétika és a víztakarékosság. Kiválasztás előtt érdemes megvásárolni a mosdókagylót és ahhoz választani a megfelelő méretű és típusú mosdócsaptelepet. Egyre több csaptelep gyártó fordít figyelmet a víz- és energiatakarékosságra, és az átfolyó vizet levegővel dúsítja fel, mely akár 60%-os megtakarítást is eredményezhet.

Mosdó csaptelep
Mosdó csaptelep

Bidé csaptelep

A bidé csaptelepet bidékhez (bidé kerámiákhoz) használjuk. Sok háztartásban még mellőzött tisztálkodási eszköz, azonban az új építésű ingatlanoknál egyre többszőr találkozhatunk vele. A bidé csaptelep a bidé végében van elhelyezve, és arra hivatott, hogy a toalett használatot követően tisztálkodjunk vele. Abban különbözik a többi csapteleptől, hogy a perlátor része forgatható. A bidé csaptelep általában egykaros kivitelben érhető el, azonban tekerőgombos verzióval is találkozhatunk.


A bidé csaptelep kiválasztási szempontjánál mindenképp fontos a bidé kerámiához való illeszkedés, valamint a fürdőszobánk designjához passzoló típust választani.

Bidé csaptelep
Bidé csaptelep

Kádtöltő csaptelep

Kádtőltő csaptelep esetén álló, fali, falsík alatti és kádperemre szerelhető kivitellel is találkozhatunk. Zuhanyszettel vagy zuhanyszett nélkül csomagolva kaphatók, a legelterjedtebb típus az egykaros kádtöltő csaptelep. Funkciójukat tekintve kádtöltésre és zuhanyzásra is egyaránt alkalmas a kád csaptelep. A két funkció közt zuhanyváltó segítségével kapcsolhatjuk a kiáramló vizet. A kádtöltő csaptelepek kiválasztásakor érdemes a zuhanyszettes változatot választani, így biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk.

Természetesen van lehetőség külön választani zuhanyszettet, ebben az esetben javasolt abból a márkából választani, mint amilyen a meglévő kádtöltő csaptelep, így biztosan passzolni fog egymáshoz a zuhanyszett és a csaptelep.

Kádtöltő csaptelep
Kádtöltő csaptelep

Zuhany csaptelep

Zuhany csaptelepek esetében nevéből adódóan csak zuhanyzásra alkalmazhatóak. Elhelyezésüket tekintve lehet álló vagy fali, esetleg az egyre népszerűbb falsík alatti kivitelű zuhany csaptelep.
Ahogy a kád csaptelepeknél, úgy a zuhany csaptelepeknél is választható zuhanyszettel vagy anélkül. Zuhanyszettes csaptelep választása esetén biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk. A zuhany csaptelepek kialakításánál az egykaros és tekerőgombos kialakítás mellett egyre népszerűbb az önelzáró, illetve a termosztátos kivitel is.
Az önelzáró kiviteleket, általában közületi zuhanyzókba szerelik. Termosztátos zuhany csaptelep esetén nevéből adódóan egy hőérzékelő termosztát van beépítve a csaptelepbe és ennek segítségével tudjuk szabályozni a használati melegvíz hőfokát.

Zuhany csaptelep
Zuhany csaptelep

Mosogató csaptelep

A mosogató csaptelepeknél fontos szempont a funkcionalitás és az esztétikum. A mosogató csaptelep kiválasztását a mosogató tálcához és annak kiválasztása után időzítik. Azonban az is fontos, hogy a napi használat során milyen gyakori műveletekkel szembesül a felhasználó.

A flexibilis kifolyócsövű mosogató csapteleppel például könnyebben lehet zöldségeket, gyümölcsöket mosni, magát a tálcát letakarítani, vagy egy-egy nagyobb edényt egyszerűbben el lehet vele mosogatni.
A forgatható fejes mosogató csaptelep azért jó, mert a többmedencés mosogató tálcánk mindegyik medencéjét megfelelően tudjuk vele használni.

Mosogató csaptelep
Mosogató csaptelep

Zuhanyrendszer

A zuhanyrendszerek általában egy zuhany csaptelepből, egy zuhanyszettből, zuhanyváltóból és egy esőztetőből állnak össze.

A zuhany csaptelep esetében lehet egykaros, tekerőgombos, vagy termosztátos kivitel, ez utóbbi egyre népszerűbb. Elhelyezkedésüket tekintve lehetnek fali zuhanyrendszerek vagy falsík alatti zuhanyrendszerek.

A zuhanyrendszerek még nagyobb kényelmet és komfortot biztosítanak a zuhanyzáshoz. Ezt általában az esőztető fej és a zuhanyszett kombinált használatával érik el.

Zuhanyrendszer
Zuhanyrendszer

Zuhanypanel

A zuhanypanel egy olyan speciális csaptelep típus, ami funkciójában és designjában sokkal többet tud, mint hagyományos zuhany csaptelep társaik.

A zuhanypanellal már nem csak zuhanyozni, illetve esőztetni lehet, hanem különböző masszázs funkciókkal vannak ellátva és némelyik még tükröt, rádiót is tartalmaznak.

Amennyiben meglévő zuhanyzónkat újítjuk fel, úgy a régi csaptelep helyére is könnyen be tudjuk szerelni a zuhanypanelt.

Jellemzően fehér, króm, antracit és fekete színben kaphatóak a zuhanypanelek, anyagát tekintve pedig műanyag és alumínium kivitelben érhetőek el.

Zuhanypanel
Zuhanypanel

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Egykaros fali zuhany csaptelep
   Két kezelős fali zuhany csaptelep
   Színkészlet zuhany csaptelephez
   Termosztátos zuhany csaptelep
 • Elhelyezés
  álló
  fali
  falsík alatti
 • Felhasználási mód
  kád csaptelep
  mosdó csaptelep
  zuhany csaptelep
 • Kialakítás
  egykaros
  önelzáró
  tekerőgombos
  termosztátos
 • Márka
  Bugnatese
  Duravit
  Ferro
  GROHE
  Hansgrohe
  Kludi
  MOFÉM
  Nobili
  Novaservis
  Ravak
  Wellis
 • Ár