Információk

Tagos radiátor

Régi öntöttvas radiátorok cseréjére a tagos radiátor kiválóan alkalmas, mely acélból készül és sok esetben kinézetre teljesen megegyezik régi elődjével. Ugyan azt a stílust képviseli, mint elődje, azonban modern és sokszínű. A Zehnder Charleston tagos radiátorok több mint 50 féle színben és akár 6000 mm-es magassággal is rendelhetők. A tagok acélcsövekből állnak és 100%-ban a vevő igényeink megfelelően állítjuk őket össze, így szinte bármilyen egyedi igényt ki tud elégíteni. A tagos radiátorok kiváló hőleadó képességgel rendelkeznek, hiszen a tagok, a kialakításuknak köszönhetően jobban átszellőznek, így nagyobb a hőleadásuk. Tagos radiátor választás előtt szükséges a kollegánkkal folytatott konzultáció, hiszen a radiátor teljesen a vevő igényeink megfelelően kerül kialakításra. 

22 termék

A radiátorokat típus alapján négy részre bonthatjuk. Vannak az acéllemez lapradiátorok, az alumínium tagos radiátorok, a törölközőszárító (design) vagy fürdőszobai radiátorok és az öntöttvas radiátorok.

Acéllemez radiátor

Az acéllemez radiátor műszakilag nagyon hasonlít egymáshoz, gyártó és gyártó közt szinte nincs különbség. Minden acéllemez radiátor hidegen hengerelt, minőségi acéllemezből készül, különbség csak az alapanyag minőségében, vastagságában, a gyártás során használt technológiában és a festés minőségében van. Az acéllemez radiátorok mártott festéssel és utólagos ráégetéssel készül. Minden acéllemez radiátort nyomáspróbának vetnek alá, ami a 10 bar üzemi nyomást jelentősen meghaladja. A gyártók átlagosan 10 év garanciát vállalnak minden acéllemez típusra.

Acéllemez radiátor
Acéllemez radiátor

Az acéllemez lapradiátor kétfajta szereléssel érhetőek el. Vannak a kompakt, négy csonkos radiátorok, melyekbe az előremenő és visszatérő fűtővizet külső radiátorszelepek segítéségével, a radiátor két oldalán vezetik be és ki. Ezzel szemben vannak a beépített szelepes radiátorok, melyek nevükből adódóan beépített rejtett szeleppel rendelkeznek, és általában a padlóból vagy a padlóhoz közel a falból, alul jobbról vagy alul balról, esetleg alul középről kötik őket. A szabályozásukhoz elég egy esztétikus termosztátfejet belecsavarni a radiátor oldalába. Vastagság szempontjából léteznek egysoros (11K vagy EK), kétsoros (22K vagy DK) és háromsoros (33K vagy DKEK) radiátor kivitelek is. Az acéllemez lapradiátorok az esetek 99%-ban bordázott külsővel rendelkeznek, de elérhető síklapú változat is. A kétsoros (22K) 600 mm magas raditátor a legelterjedtebb típus.

Alumínium radiátor

Az alumínium radiátorok kötéstávolsága eltérő az acéllemez radiátorokokétól. Leginkább panellakásokban szokták felszerelni őket. Az alumínium radiátoros fűtési rendszereket általában csak kemény vízzel szabad feltölteni. Az alumínium tagos radiátorokat leggyakrabban ötrétegű csövekkel vagy kifejezetten erre a célra használt oxigén diffúzió mentes csövekkel érdemes szerelni, mivel az alumínium korrózió hatására hamar kilyukadhat. Az alumínium radiátorok kis helyigényűek, ugyanakkor esztétikusak.

A Romantik radiátor sajtolt alumíniumból készül, felülete anódosan oxidált. Ezt a radiátor típust nagy méret és színválaszték jellemzi más gyártók termékeihez képest. Az alumínium radiátor könnyen méretezhető, lakások, családi házak, irodák, üzlethelyiségek különböző tereibe kiválóan alkalmas. Külön előnyt jelent a roncsolás nélküli bővíthetőség, átalakíthatóság is. Egy radiátor tag 90 mm széles, így könnyen kalkulálható, hogy pontosan mekkora szélességű radiátor fér el az adott helyen.

alumínium radiátor
alumínium radiátor

Törölközőszárító radiátor

A törölközőszárító radiátor hasonlóan a hagyományos acéllemez lapradiátorhoz, a fűtési rendszer hőjét adja le a környezetébe. Ez a radiátor típus is ugyanúgy acéllemezből készül, mint az acéllemez radiátor, pórszórt vagy színterezett, esetleg mártott kivitelben. Ha nincs tél és a fűtési rendszerünk nem üzemel, akkor a törölközőszárító radiátorokat elektromos fűtőpatron beszerelése segítségével a rendszertől függetlenül is használhatjuk fűtésre.

A törölközőszárító radiátorokat különböző fűtési rendszerekhez csatlakoztathatjuk. Használhatjuk fűtésre kötve is, kiegészítő fűtésként fűtőpatronnal, vagy vegyes fűtési megoldással, kombinálva fűtőpatronnal és a fűtési rendszerre rákötve. A törölközőszárító radiátorok kis helyigényűek, esztétikusak és praktikusak, általában WC-ben vagy fürdőszobában, esetleg konyhában használatosak.

Törölközőszárító radiátor
Törölközőszárító radiátor

Kétféle kivitel létezik a törölközőszárító radiátorból, egyenes és íves. Széles mérettartományban, mind szélességben mind magasságban rengeteg típus található. Kiegészítőként térben kinyúló törölközőszárító tartó/akasztót is szerelhetünk a radiátorhoz. A fürdőszobai radiátorok nagyon elterjedtek a lakosság körében nagy méret és szín választékuknak köszönhetően. Érdemes időnként a törölközőszárító radiátorok vizébe korrózióvédő folyadékot önteni, mellyel növelhetjük a fűtőtest élettartamát.

A design radiátorok olyan speciális fali radiátorok, amiket a lakótér nagyobb forgalmú részébe is szívesen szerelnek az emberek. Nevükből adódóan fűtési funkciójuk mellett díszítő elemként is szolgálnak, így emelve még jobban a komfortérzetet. Ahogy a törölközőszárító radiátorok esetében, úgy a design radiátoroknál is többféle módon használhatjuk őket fűtésre. Egyes típusokat fűthetünk elektromos fűtőpatronnal vagy vegyes megoldással, míg minden design radiátort használhatunk fűtésre kötve is. A design radiátorokhoz használhatunk különböző kiegészítő elemeket, mint a fa akasztó vagy tükör.

Törölközőszárítós radiátor
Törölközőszárítós radiátor

Tagos radiátor

A Zehnder gyártónak kiváló acélból készült tagos radiátorai vannak, melyek a régi öntöttvasból készült tagos radiátorok helyettesítésére szolgálnak. Sokszor a bontás nem megoldás, és a vásárlók is ragaszkodnak a régi dizájnhoz, esztétikumhoz. Ebben az esetben mindig a Zehnder Charleston acél tagos radiátorait ajánljuk, mert ugyanazt az állapotot lehet elérni a régi öntöttvas tagos radiátorok cseréjét követően. Ezek a radiátorok tagonként rakhatók össze, így teljesen egyedi igényekre szabva alakítható, valamint széles színválasztékkal is rendelkezik.

A Zehnder Charleston szobai dizájn radiátor egy oszlopos kivitelű tagos acéllemez radiátor, 25 mm átmérőjű csövekből, lézerhegesztéses technológiával hegesztve, korrózióvédelem és felületkezelés DIN 55900 szerint. Könnyen tisztítható, éles sarkok nélküli, igen széles csatlakozási lehetőségekkel, beépített szeleppel is.

Tagos radiátorok
Tagos radiátorok

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Kiegészítők tagos radiátorhoz
   Tagos radiátor
 • Márka
  Egyéb
  ZEHNDER
 • Ár