Információk

Aluradiátorok

Az alumínium jó hővezető tulajdonságának köszönhetően a radiátorok közül az aluradiátorok melegszenek fel a leggyorsabban. A nálunk kapható aluradiátorok modern és esztétikus kialakítással rendelkeznek, valamint széles méretválasztékban elérhetőek. Az alu tagosított radiátorok összeszerelésre készülnek. A tagok számát ehhez meg kell határozni, hiszen egy tagtól akár 20 tagig összeszerelhetőek, így teljesen személyre szabhatók. Egy tag mérete 90mm, a közök mérete pedig 6-7 mm, így a teljes hosszúságot ez alapján lehet kiszámítani. A tagosított radiátorok színes kivitelben is elérhetők, valamint többfajta beépítési magassággal kérhetők. Legnépszerűbb aluradiátor márkánk a Romantik radiátor.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

30 termék

Radiátorok típus szerint

A radiátorokat típus alapján négy részre bonthatjuk. Manapság a legelterjedtebb típus az acéllemez lapradiátor, mely modern kinézete mellett kiváló hőleadó képességgel rendelkezik. Őt követi az alumínium tagos radiátor, mely szintén dizájnos és nagy előnye, hogy tagosíthatósága miatt szinte bármilyen szűk helyre is befér. A törölközőszárító (design) vagy fürdőszobai radiátorok általában fürdőszobákba, vagy konyhába valók és a nevéből adódóan a fűtés mellett a törölközők szárítására is valók. Nem utolsó sorban léteznek még az öntöttvas radiátorok, melyek a régi bérházakban elavulttá vált öntöttvas tagos radiátorok helyére kiváló megoldást nyújtanak.

Acéllemez radiátor

Az acéllemez radiátorok műszakilag nagyon hasonlítanak egymáshoz, gyártó és gyártó közt szinte nincs különbség. Minden ilyen típusú radiátor hidegen hengerelt, minőségi acéllemezből készül, különbség csak az alapanyag minőségében, vastagságában, a gyártás során használt technológiában és a festés minőségében van. Az acéllemez radiátorok mártott festéssel és utólagos ráégetéssel készülnek. Minden legyártott terméket nyomáspróbának vetnek alá, ami a 10 bar üzemi nyomást jelentősen meghaladja. A gyártók átlagosan 10 év garanciát vállalnak minden acéllemez típusra.

Acéllemez lapradiátor
Acéllemez lapradiátor

Az acéllemez lapradiátorok kétfajta szereléssel érhetőek el. Vannak a kompakt, négy csonkos kivitelek, melyekbe az előremenő és visszatérő fűtővizet külső radiátorszelepek segítéségével, a radiátor két oldalán vezetik be és ki. Emellett megtalálhatóak a beépített szelepes acéllemez radiátorok, melyek nevükből adódóan beépített rejtett szeleppel rendelkeznek, és általában a padlóból vagy a padlóhoz közel a falból, alul jobbról vagy alul balról, esetleg alul középről kötik őket. A szabályozásukhoz elég egy esztétikus termosztátfejet belecsavarni a radiátor oldalába. Vastagság szempontjából megkülönböztetünk egysoros (11K vagy EK), kétsoros (22K vagy DK) és háromsoros (33K vagy DKEK) kiviteleket. Az acéllemez lapradiátorok az esetek 99%-ban bordázott külsővel rendelkeznek, de elérhető síklapú változat is. A kétsoros (22K) 600 mm magas acéllemez raditátor a legelterjedtebb típus.

Alumínium radiátor

Az alumínium radiátorok kötéstávolsága eltérő az acéllemez radiátorokokétól. Leginkább panellakásokban szokták felszerelni őket a régi radiátorok helyére. Az alumínium radiátoros fűtési rendszereket általában csak kemény vízzel szabad feltölteni, mert az aluminium hamarabb oxidálódik. Az alumínium tagos radiátorokat leggyakrabban ötrétegű csövekkel vagy kifejezetten erre a célra használt oxigén diffúzió mentes csövekkel érdemes szerelni, mivel az alumínium korrózió hatására hamar kilyukadhat. Az alumínium radiátorok kis helyigényűek, ugyanakkor esztétikusak és nagy előnye a tagosíthatóság, melyel szinte az összes méretigény kielégíthető.

A Romantik radiátor sajtolt alumíniumból készül, felülete anódosan oxidált. Ezt a típust nagy méret és színválaszték jellemzi más gyártók termékeihez képest. Az alumínium radiátor könnyen méretezhető, lakások, családi házak, irodák, üzlethelyiségek különböző tereibe kiválóan alkalmas. Külön előnyt jelent a roncsolás nélküli bővíthetőség, átalakíthatóság is. Egy radiátor tag 90 mm széles, így könnyen kalkulálható, hogy pontosan mekkora szélességű fűtőtest fér el az adott helyen.

alumínium radiátor
Romantik aluradiátor

Törölközőszárító radiátor

A törölközőszárító radiátor hasonlóan a hagyományos radiátorhoz, a fűtési rendszer hőjét adja le a környezetébe. Ez a radiátor típus is ugyanúgy acéllemezből készül, mint az acéllemez lapradiátor, pórszórt vagy színterezett, esetleg mártott kivitelben. Ha nincs tél és a fűtési rendszerünk nem üzemel, akkor a törölközőszárító radiátorokat elektromos fűtőpatron beszerelése segítségével a rendszertől függetlenül is használhatjuk fűtésre.

A törölközőszárító radiátorokat különböző fűtési rendszerekhez csatlakoztathatjuk. Használhatjuk fűtésre kötve is, kiegészítő fűtésként fűtőpatronnal, vagy vegyes fűtési megoldással, kombinálva fűtőpatronnal és a fűtési rendszerre rákötve. A törölközőszárító radiátorok kis helyigényűek, esztétikusak és praktikusak, általában WC-ben vagy fürdőszobában, esetleg konyhában használatosak. Színválasztékukat tekintve a legelterjedtebb a fehér kivitel, de egyre népszerűbb a króm típus is. Léteznek gyártók, akik a RAL színskála szinte összes színében forgalmaznak törölközőszárítós radiátort.

Törölközőszárító radiátor
Törölközőszárító radiátor

Kétféle kivitel létezik a törölközőszárító radiátorból, egyenes és íves. Széles mérettartományban, mind szélességben mind magasságban rengeteg típus található. Kiegészítőként térben kinyúló törölközőszárító tartó/akasztót is szerelhetünk a fűtőtesthez. A fürdőszobai radiátorok nagyon elterjedtek a lakosság körében nagy méret és szín választékuknak köszönhetően. Érdemes időnként a törölközőszárító radiátorok vizébe korrózióvédő folyadékot önteni, mellyel növelhetjük a fűtőtest élettartamát.

A design radiátorok olyan speciális fali radiátorok, melyeket a lakótér nagyobb forgalmú részébe is szívesen szerelnek az emberek. Nevükből adódóan fűtési funkciójuk mellett díszítő elemként is szolgálnak, így emelve még jobban a komfortérzetet. Ahogy a törölközőszárító radiátorok esetében, úgy a design radiátoroknál is többféle módon használhatjuk őket fűtésre. Egyes típusokat fűthetünk elektromos fűtőpatronnal vagy vegyes megoldással, míg minden design radiátort használhatunk fűtési rendszerre kötve is. A design radiátorokhoz használhatunk különböző kiegészítő elemeket, mint például a fa akasztó vagy egy szép tükör.

Design radiátor
Design radiátor

Tagos radiátor

A Zehnder gyártónak kiváló acélból készült tagos radiátorai vannak, melyek a régi öntöttvasból készült tagos radiátorok helyettesítésére szolgálnak. Sokszor a bontás nem megoldás, és a vásárlók is ragaszkodnak a régi dizájnhoz, esztétikumhoz. Ebben az esetben mindig a Zehnder Charleston acél tagos radiátorait ajánljuk, mert ugyanazt az állapotot lehet elérni a régi öntöttvas tagos radiátorok cseréjét követően. Ezek a fűtőtestek tagonként rakhatók össze, így teljesen egyedi igényekre szabva alakíthatóak, valamint széles színválaszték áll rendelkezésre.

A Zehnder Charleston szobai dizájn radiátor egy oszlopos kivitelű tagos acéllemez radiátor, 25 mm átmérőjű csövekből, lézerhegesztéses technológiával hegesztve, korrózióvédelem és felületkezelés DIN 55900 szerint. Könnyen tisztítható, éles sarkok nélküli, igen széles csatlakozási lehetőségekkel, beépített szeleppel is.

Zehnder Charleston acél tagos radiátor
Zehnder Charleston acél tagos radiátor

Radiátorok karbantartása

A radiátorok rendszeres karbantaartása kulcsfontosságú a hatékony fűtés és a fűtőtest hosszú élettartamának megőrzése szempontjából. A légtelenítés, portalanítás, radiátorok átmosatása és a zománcozott felületek javítása mind olyan egyszerű lépések, amelyekkel a fűtési rendszerét optimális állapotban tarthatja.

Légtelenítés

A fűtési rendszerben idővel levegő gyülemlik fel, ami csökkenti a hőátadást. A radiátor légtelenítés egyszerű folyamat, amelyet rendszeresen - legalább évente egyszer - el kell végezni. Ehhez használhatunk légtelenítőkulcsot vagy egy laposfejű csavarhúzót. A művelet nagyon egyszerű: a légtelenítőt ki kell nyitni addig, amíg az összes levegő el nem távozik a rendszerből és már csak víz folyik ki rajta. Érdemes egy kis edényt a legtelenítő alá helyezni, hogy a kifolyó víz ne a paldóra menjen. Amikor levegő helyett már csak folyamatos víz jön a légtelenítőből, akkor elzárhatjuk azt.

Portalanítás

A radiátorok rejtett részei idővel porosodhatnak és szennyeződhetnek. A rendszeres portalanítás nemcsak esztétikailag javítja a radiátorok megjelenését, hanem segít a hőleadás maximalizálásában is. Mindezek mellett a rendszeres portalanítással az egészségünket is védjük, kedvezünk az a porallergiára érzékenyeknek is. Fontos, hogy a radiátor és a fal közti felületet rendszeresen portalanítsuk, illetve a radiátor tetején lévő leszerelhető rács alatt a bordák közt is végezzük el a tisztítási műveletet. A portalanítás mellett figyeljünk arra is, hogy a hatékony légáramlás miatt ne toljunk közvetlenül a radiátor elé nagyobb bútorokat.

Radiátorok átmosása

A radiátorok belsejében lerakódó iszap és rozsda is csökkentheti a fűtési hatékonyságot. Az átmosás egy hatékony módszer, amely eltávolítja ezeket a lerakódásokat, lehetővé téve a fűtővíz szabad áramlását. Érdemes szakembert fogadni a radiátorok átmosatására, hiszen neki van megfelelő szerszáma és készüléke a művelet elvégzéséhez. Ezt a karbantartást a rendszer iszaposságától függően 2-3 évente érdemes elvégezni, meglepően jó végeredménnyel szolgál ez a fajta karbantartás.

Zománcfesték javítása

Ha a radiátorok zománcozott felülete lepattogzott vagy sérült, érdemes javítani azokat az esztétikai élmény miatt és megelőzve a további rozsdásodást. A műveletet házilag gyorsan és egyszerűen elvégezhető: egy csiszolóvászon segítségével érdesítse fel a felületet és távolítsa el a rozsdát, majd festékboltban kapható radiátor javító festékkel fújja le a kívánt részt.

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Alumínium radiátor
   Alumínium radiátor kiegészítők
 • Kötéstávolság
  500 mm
  600 mm
  1000 mm
 • Tagok száma
  2 tagos
  3 tagos
  4 tagos
  5 tagos
  6 tagos
  7 tagos
  8 tagos
  9 tagos
  10 tagos
  11 tagos
  12 tagos
 • Márka
  Fondital
  Romantik
 • Ár