Információk

Hőszivattyú

A hőszivattyú környezetbarát fűtési megoldás, mely az új építésű ingatlanoknál már követelményként szerepel. Fűtésre és hűtésre választhatunk levegő-víz hőszívattyút vagy talajhővel működőt, melyeknek közös ismérvük, hogy függetlenek a fosszilis tüzelőanyagoktól. A megújuló energiával működő fűtést manapság a legtöbb szakember már minden újépítésű családiház és társasház fűtési-hűtési rendszeréhez kifejezetten ajánlja. Ezzel együtt egyre több ipari és kereskedelmi létesítmény üzemeltetője is a környezettudatos és a megbízható hűtő-fűtő rendszer mellett dönt. A megújuló energiával működő hőszivattyú képes ingatlanunkat télen fűteni, nyáron hűteni és indirekt tároló hozzákapcsolása esetén használati melegvíz előállítására is alkalmas. A kiépített rendszer ára hamar megtérül, hiszen télen a fűtést lehet kiváltani vele, nyáron pedig a klímaberendezés helyettesítőjeként üzemeltethető.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

301 termék

A jövő védelme - hőszivattyú a klímaváltozás ellen

Gyermekeink jövője a mi kezünkben van! A megújuló energiaforrások felhasználásával, mint például a nap, a szél, a víz segíthetjük a következő generációk jövőjét. Hiszen a mi környezettudatosságunk az ő boldogulásuk záloga. Az Európai Unió elkötelezett amellett, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, ez azt jelenti, hogy nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátású gazdaságra van szükség. A kibocsátott CO2 csökkentése elemi érdeke az emberiségnek, hiszen csak így lehet mérsékelni a klímaváltozás negatív hatásait. A hőszivattyút manapság a legtöbb szakember már minden újépítésű családiház és társasház fűtési-hűtési rendszeréhez kifejezetten ajánlja. Ezzel együtt egyre több ipari és kereskedelmi létesítmény üzemeltetője is a környezettudatos és a megbízható hűtő-fűtő rendszer mellett dönt.

A legújabb szabályozások értelmében új építésű ingatlanok energiaigényét legalább 25%-ban megújuló energiaforrásból kell biztosítani. A 25%-os előírást az épülő lakóházak több módon is teljesíthetik, de csak a hőszivattyú technológia képes egyszerre biztosítani a megújuló részarányt, és egyben fűteni, használati meleg vizet előállítani és hűteni is.

Energiavédelem
Energiavédelem

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú a környező levegőtől von el energiát és hatékonyan alakítja át azt hővé. Működési elve alapján a készülék legjobban egy hagyományos hűtőhöz hasonlít, mely fűtéskor fordított üzemben működik. Egy folyékony hűtőközeg kering a hűtőkörben, ami manapság már csak az új környezetbarát R32 gáz lehet. Régebben R407c, R134a, vagy R410a hűtőközegek voltak, azonban ezeknek komoly ózonkárosító hatása volt.

A hűtő körfolyamat leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy egy kompresszor nyomás alá helyezi a hűtőközeget, amely aztán egy kondenzátoron keresztül elkondenzálja a fölösleges energiát, majd egy fojtószelep segítségével a lehűlt hűtőközeget az elpárologtatóba juttatja, ahol megtörténik a hőelvonás a környezettől. Ezt a hőelvonást használjuk ki és ezen a ponton kapcsolunk a berendezéshez egy hőcserélőt. Ha ezt a körfolyamatot megfordítjuk, akkor az elpárologtatóból kondenzátor lesz és a hőleadást ide szervezi át a készülék.

Kültéri egység
Kültéri egység

A hőszivattyú fajtái

Hőszivattyúk típus szerint

Háromfajta klasszikus változatot különböztetünk meg: A Levegő-víz hőszivattyú nevéből adódóan a környezeti levegőből vonja ki a hőt és ezt adja át a fűtési rendszer vizének. A Talaj-víz hőszivattyú  - vagy más néven geotermikus - a talaj hőjéből nyeri a hőenergiát, míg a Víz-víz hőszivattyú a talajvízből vonja ki a hőenergiát és használat után lehűtve visszajuttatja azt a talajba. Vannak speciális változatok is, mint például a HMV hőszivattyúk, melyek általában a beltéri hulladék hőt hasznosítják és ebből állítanak elő melegvizet. A hibrid rendszerek pedig általában egy fűtő gázkazán és egy levegő-víz hőszivattyú kombinációjából állnak, melyek hatékonyan és gazdaságosan ötvözik a hagyományos gázfűtést a megújuló energia hasznosításával.

 

Hőszivattyúk működési elv szerint

Kültéri egység
Kültéri egység

Működési technológia alapján léteznek külön a split készülékek (osztott rendszerű), melyek a klímaberendezésekhez hasonlóan külön kültéri és külön beltéri egységből állnak, illetve a monoblokkos készülékek (egy egységből álló), melyek egy kompakt készülékként szerelhetőek. Vannak még olyan speciális split készülékek is, amiknek a beltéri egységei egybe vannak építve egy beépített HMV tárolóval, ezeket All-In-One hőszivattyúnak is nevezzük.

A fenntartható működés

A hőszivattyú fenntartható módon alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására is - az ingyenes környezeti hő felhasználásának köszönhetően - 100%-ban független a fosszilis tüzelőanyagoktól. A rendszer a fűtéshez a környezeti levegő, a föld vagy a talajvíz hőjét használja fel. A Technik Cool hőszivattyút kifinomult elegancia, alacsony üzemeltetési költség, kiemelkedő energiahatékonyság, megbízhatóság és kedvező ár jellemzi. 65%-ban a levegőből nyert megújuló energiával működik, 35%-ban pedig árammal. Eléri az A+ energiahatékonyságot, mely akár 70%-os energiamegtakarítást jelenthet. A Technik Cool készülékek COP és SCOP értékei meghaladják a 4 egységet, mely azt jelenti, hogy 1 egység energiabefektetésre 4 egységnyi energiát nyerünk ki a rendszerből.

A Technik Cool hőszivattyú

Technik Cool hőszivattyú
Technik Cool hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú nagyon jó hatásfokkal tud üzemelni jelen időjárási körülmények között, így tökéletes választás a Magyar háztartások számára. A Technik Cool készülékek alkalmasak hagyományos fűtésre, padlófűtésre, hűtés esetén pedig mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz ajánljuk. Napelemmel való kombinálása csökkenti az áramszámlát, így a lehető legzöldebb választás a természeti energia alkalmazására. Ha a megújuló energiát hasznosító fűtési rendszert zöld árammal működtetik, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé is tud válni.
Válassza Ön is a Technik Cool termékeit otthona fűtéséhez, hűtéséhez!
A jövő energiaforrása karnyújtásnyira van. Technik Cool a természet energiája

Kínálatunkban megtalálható még számos gyártó kiváló minőségű terméke, úgy mint Ariston, Bosch, Daikin, Gree, Immergas, Hajdu, Saunier Duval, Vaillant és Wolf hőszivattyú.

 

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   HMV hőszivattyú
   Hybrid rendszerek
   Kiegészítők, tartozékok hőszivattyúhoz
   Levegő-víz hőszivattyú
 • Teljesítmény
 • Elektromos betáp
  1 fázisú
  3 fázisú
 • Split/Monoblokk
  monoblokk
  split
 • HMV tárolóval
  180 literes HMV tárolóval
  185 literes HMV tárolóval
  190 literes HMV tárolóval
  200 literes HMV tárolóval
  235 literes HMV tárolóval
  300 literes HMV tárolóval
  HMV tároló nélkül
 • COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°)
 • SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°)
 • Wi-Fi APP kapcsolat
  Igen
  Igen (külön kiegészítővel)
  Nem
 • Márka
  Ariston
  Bosch
  Egyéb
  Gree
  Hajdu
  Immergas
  LG
  Panasonic
  Saunier Duval
  Stiebel Eltron
  Technik Cool
  Vaillant
  Wolf
 • Ár