search
menu close
menu Információk

Szögletes zuhanykabinok

A szögletes zuhanykabinok a legtöbb esetben szimmetrikus tálcával rendelkeznek, a leggyakoribb kabinméretek a 80*80 cm-es, illetve 90*90 cm-es zuhanytálcával rendelkezők. A szögletes zuhanykabin letisztult formavilággal rendelkezik, mely elegáns hangulatot kölcsönöz a fürdősszobának. A szögletes zuhanykabin előnye, hogy a tálca és a görgőkkel ellátott zuhanyajtók egy csomagban vannak, így biztosan illeszkednek egymáshoz. A szögletes zuhanykabin könnyen beilleszthető a fürdőszobába, hiszen a fürdő nem igényel átalakítást, a régi kabin helyére egyszerűen betehető az új. 

16 termék
Radaway zuhanyajtó Euphoria KDJ 90 Bal

Radaway zuhanyajtó Euphoria KDJ 90 Bal

Kifutó
web ár
162 710 Ft 191 423 Ft

Zuhanykabin


A zuhanykabin alatt egy zárt kabint vagy épített zuhanykabin esetén egy zárt teret értünk, ahol a zuhanyzás történik. 
A zuhanykabinok számos előnnyel járnak, nézzünk meg párat.

A zuhanykabinok előnyei

Kényelem és kényeztetés
a zuhanykabinok kényelmes és praktikus helyet biztosítanak a zuhanyzásra. A zuhanyzás kellemes élményt nyújt, és lehetővé teszi a test és a lélek felfrissítését.

Higiénia és tisztaság 
A zuhanykabinokban a víz zárt térben marad, így nem önti el a többi fürdőszobai területet. Ez segít megőrizni a fürdőszoba tisztaságát és higiéniáját.

Helytakarékosság 
A zuhanykabinok általában kisebb helyen elférnek, mint például egy kád, ezért ideálisak kisebb fürdőszobákba is, ahol egy kád elhelyezése fejtörést okozna.

Különféle stílusok és kialakítások
A zuhanykabinok különböző stílusokban és kialakításokban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és ízléséhez illeszkedő kabin kiválasztására.

Tartósság és könnyű karbantartás
A zuhanykabinok általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. Továbbá, könnyű tisztítani és karbantartani őket.

Zuhanykabin
Szögletes zuhanykabin

A zuhanykabinok anyaga

A zuhanykabinok többféle anyagból készülhetnek, például üvegből, akrilból, rozsdamentes acélból. Az üveg zuhanykabinok átlátszó és modern megjelenést nyújtanak, míg az akril kabinok könnyűek és könnyen telepíthetőek. A rozsdamentes acél kabinok tartósak és ellenállnak a rozsdának.

Zuhanykabin
RAVAK SRV2-S+SRV2-S sarokbelépős zuhanykabin

Zuhanykabin típusai

Fontos kiválasztani a megfelelő méretű zuhanykabint a rendelkezésre álló hely alapján, és figyelembe venni a kívánt stílust, anyagot és kényelmi funkciókat. A szakember segítségét is érdemes kérni a zuhanykabin telepítéséhez, hogy biztosítsa a megfelelő telepítést és a vízelvezetést.

Sarokzuhanykabin
Ez a típusú zuhanykabin a leggyakrabban használt. Kialakítása lehetővé teszi, hogy a kabin a fürdőszoba sarokban helyezkedjen el, így optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A sarokzuhanykabinok általában felszereltek üvegajtóval és oldalfalakkal, amelyek körülveszik a zuhanyzó területet.

Kerek zuhanykabin
Ez a típusú zuhanykabin kerek formájú, és általában kör alakú alaplapot használ. A kerek zuhanykabinok kisebb helyeken is elférnek, és esztétikailag is vonzó megjelenést biztosítanak.

Walk-in falas nyitott zuhanyzó
Az épített zuhanykabin helyett egy nyitott zuhanyzó területet is kialakíthatunk a fürdőszobában. Ez általában a zuhanyzó padlójának lejtése és vízelvezetése révén történik, amely lehetővé teszi a víz lefolyását a padlóba. Az ilyen típusú zuhanyzó terület általában üvegfalakkal vagy szegélyekkel van határolva, hogy megakadályozza a víz szétterjedését a fürdőszobában.

Négyszögletes zuhanykabin
Ez a zuhanykabin típusú négy oldallal rendelkezik, amelyeket üvegfalak vagy falak határolnak. A négyszögletes zuhanykabinok általában sarokban helyezkednek el, de kialakításuktól függően közvetlenül is elhelyezhetők a fürdőszobában.

Zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Épített zuhanykabin

Az épített zuhanykabin egy olyan speciális típus, amelyet a fürdőszoba tervezésekor közvetlenül beépítenek a falba. Ez lehetőséget ad a zuhanyzó terület személyre szabott tervezésére és a térhatékonyságra. Az épített zuhanykabinok különböző anyagokból készülhetnek, mint például a csempe, a vagy az üveg, és lehetőséget nyújtanak egyedi megjelenés és funkció kialakítására. Továbbá számos méret kialakítható, az egészen kicsitől a nagy zuhanyzóig, így biztosan minden fürdőszobába megfelelő választás. Nem töri meg a fürdőszoba burkolatának ergonómiáját sem, hiszen a meglévő burkolatot használhatjuk az épített zuhanykabin burkolatához is. Azonban, ha már burkolatot szeretnénk, akkor a megvalósításnak csak a képzeletünk és pénztárcánk szab határt, ugyanis számos módon variálhatjuk a burkolatokat.

Az íves zuhanykabin előnyei

Térkihasználás
az íves zuhanykabinok általában kevesebb helyet foglalnak el a fürdőszobában, mint a hagyományos négyzetes vagy sarokzuhanykabinok. Ez különösen előnyös lehet kisebb fürdőszobákban, ahol a hely korlátozott.

Stílusos megjelenés
Az íves zuhanykabinok modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. Az ívelt vonalak simábbak és lágyabbak, ami kellemes és harmonikus atmoszférát teremt.

Kényelem és kényeztetés
Az ívelt zuhanykabinokban történő zuhanyzás élménye általában kellemes és kényelmes. Az ívelt terület lehetővé teszi a zuhanyzó tér kényelmes kialakítását, és biztosítja a megfelelő teret a mozgáshoz.

Zuhanykabin
Radaway Idea Black PDD íves zuhanykabin

Optikai illúzió
Az íves zuhanykabinok optikai illúziót is létrehozhatnak, amely nagyobbnak és tágasabbnak tűntetheti fel a fürdőszobát. Az ívelt vonalak és az áttetsző üvegfelületek általában növelik a tér érzetét.
Az íves zuhanykabinok különböző méretben és kialakításban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és igényeihez leginkább illeszkedő kabin kiválasztására. Fontos azonban figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet és a zuhanyzó tér méretét a megfelelő méretű és telepítésű zuhanykabin kiválasztásához.
Az íves zuhanykabinok lehetnek ajtós vagy ajtó nélküli kivitelben, és készülhetnek üvegből, akrilból vagy más anyagokból. A pontos telepítés és a vízelvezetés szakértelmet igényelhet, ezért célszerű szakember segítségét kérni a zuhanykabin telepítéséhez.

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Aszimmetrikus szögletes zuhanykabinok
   Szimmetrikus szögletes zuhanykabinok
 • Íves/Szögletes
  szögletes
 • Tolóajtós/Nyílóajtós
  nyílóajtó
  tolóajtós
 • Profilok
  króm
  matt fekete alu
  polírozott alu
 • Szerelvények színe
  króm
  krómozott
  matt fekete
  polírozott alu
 • Méret
  100x200 cm
  110x200 cm
  120x200 cm
  120x90x195 cm
  80x80x170 cm
  80x80x185 cm
  80x80x197 cm
  90x200 cm
  90x90x185 cm
  90x90x190 cm
 • Márka
  Radaway
  Ravak
  Wellis
 • Ár