Információk

Piszoár szifon

Piszoár szifon esetében kétféle fajtával találkozhatunk: külső és belső, vagyis rejtett szifonnal. A külső szifon könnyedén szerelhető és tisztítható, valamint cserélhető. A rejtett piszoár szifonok azonban nagyon esztétikus külsőt biztosítanak a piszoárnak. Azonban annak cseréjét és tisztítását csak szakember tudja megcsinálni, hiszen az egész piszoárt le kell hozzá szerelni. Piszoár szifonok esetében a hosszú élettartamot úgy tudjuk megőrizni, hogy megfelelő öblítési vízmennyiséget állítunk be. Ez körülbelül 1-2 liter víz, mely azért szükséges, hogy ne legyen folyamatos dugulás. 

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

9 termék

A praktikus és stílusos szaniterek világa

Üdvözlünk a fürdőszobai kényelem és dizájn ötvözetének világában! A szaniterek kiválasztása nem csak az esztétikáról szól, hanem a praktikusságról és a funkcionalitásról is. Az alábbiakban megpróbáltuk összeszedni, hogyan választhatjuk ki a számunkra tökéletes szanitert otthonunkba.

Stílusos szaniterek

Stílusos szaniterek

Funkcionalitás az elsődleges

A fürdőszoba a reggeli rohanásoktól az esti pihenésig számos feladatot ellát. A megfelelő szaniter kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy megfeleljen a mindennapi igényeinknek. Számoljunk a tárolókapacitással, kényelmes mosdóval, és praktikus WC tartozékokkal is.

Víztakarékosság

Víztakarékosság

A környezettudatosság egyre fontosabb szempont a fürdőszoba tervezésénél. A modern szaniterek kiváló víztakarékossági funkciókkal rendelkeznek, minimalizálva a vízfogyasztást anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a teljesítmény terén. Válasszunk olyan szanitert, amely víztakarékos funkciókkal rendelkezik, például alacsony vízöblítésű WC-vel és víztakarékos csaptelepekkel sokat segíthetünk környezetünk megóvásán. Ezek nemcsak környezetbarát megoldások, hanem hosszú távon pénzt is megtakarítanak számunkra.

Esztétika és stílus

A szaniterek széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan stílusú és dizájnú elemeket válasszunk, amelyek tökéletesen illeszkednek az otthonunk általános hangulatához. Legyen az modern, vintage vagy klasszikus, a szaniterek különböző stílusokban elérhetők. Válasszuk ki azokat, amelyek harmonizálnak a fürdőszobánk hangulatával.

Esztétika és stílus

Tartósság és minőség

A fürdőszobai berendezéseknek ellen kell állniuk a nedvességnek és a gyakori használatnak. Válasszunk olyan szanitert, amely magas minőségű anyagokból készült és tartós kialakítással rendelkezik. Ez hosszú távú befektetés, mely megőrzi az esztétikát és a funkcionalitást is egyaránt. A könnyen tisztítható felületek és a karbantartási szempontokat figyelembe vevő tervezés mind hozzájárulnak a hosszú élettartamhoz.

Innováció és kényelem

Keressünk olyan szanitereket, amelyek extra kényelmi és innovatív funkciókkal rendelkeznek. Például okos WC ülőkék, amelyek automatikusan nyitnak és záródnak, vagy érintésérzékeny csaptelepek, amelyek minimalizálják a kézmosás közbeni érintkezést.

Szaniterek főbb csoportjai

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a választást, csoportosítottuk a szanitereket néhány fő kategóriába, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Csaptelepek

A csaptelepek fontos részét képezik a fürdőszobai dizájnnak. Találhatunk hagyományos csaptelepeket, érintésvezérelt változatokat, valamint víztakarékos modelleket is. A csaptelepek stílusa és színvilága hozzájárul a fürdőszoba egyedi hangulatához.

Fürdőkádak

A kádak kínálata széles skálán mozog. A klasszikus acéllemez kádak mellett választhatunk például akril vagy kompozit anyagú kádakból is. A kialakítás és a méret a fürdőszoba térhasználatát is nagyban meghatározza.

Fürdőszoba bútorok

Fürdőszobánkban a helykihasználás az egyik legfontosabb tényező. A fürdőszoba bútorok abban segítenek, hogy a helységben tárolt kiegészítőket el tudjuk tenni. Legyen szó törölközőről, fürdőlepedőről, különböző tisztálkodó- vagy vegyszerekről, ezek elrejtésére kiváló megoldás egy szép fürdőszoba bútor.

Fürdőszoba bútorok

Szaniterkerámiák

Bidék

Egyre elterjedtebb, hogy a teljes higiénia elérése miatt külön bidé csészét telepítenek a fürdőszobákba. Természetesen helyfüggő is a kérdés, hiszen ha nincs elegendő alapterületünk, akkor nehezen tudjuk telepíteni a bidét, de ha az igény megvan, akkor például bidével kombinált WC ülőkét is felhelyezhetünk a WC csészére.

Mosdókagylók

Mosdókagyló tekintetében széles a választék. Választhatunk hagyományos álló vagy falra szerelhető mosdók közül, valamint különböző anyagokból készült akár pultra szerelhető változatokat is. A kisebb fürdőszobákban helytakarékos, sarokmosdó ideális választás lehet.

Vizeldék

Sokszor inkább közületekben találkozhatunk vizeldékkel, vagy más néven piszoárokkal. Ezzel együtt igény esetén akár otthonunkba is telepíthetünk vizelde kerámiát, mely a férfiaknak nyújt komfortot a használata során.

WC csészék

A WC csészék széles skálán mozognak a hagyományos csészéktől egészen a peremnélküli kivitelekig. A klasszikus álló WC-k mellett megjelentek a fali wc csészék, melyek előnye, hogy fel tudunk mosni alatta. Monoblokkos kivitelek esetén a WC csésze egyben van a WC tartállyal, így ugyanabban a dizájnban és egyben kezelhető a szett.

WC tartály

A WC csészék kapcsolódó szerelvénye a WC tartály, mely az öblítésben segít. Többféle kivitelben elérhető, léteznek a klasszikus falon kívüli WC tartályok, melyek magasan vagy alacsonyan szerelhetőek. Emellett egyre elterjedtebbek a falsík alatti változatok, melyek elburkolhatóak és csak egy esztétikus nyomólap látható belőlük.

WC ülőkék

A WC ülőkék a WC csészék kapcsolódó szerelvényei, legfőbb hasznosságuk a komfort megteremtése. Válogathatunk az egyszerű műanyag és fa ülőkék közül, lehetnek műanyag vagy fémzsanéros kivitelek, esetleg lecsapódásgátló funkcióval ellátottak, de találkozhatunk beépített bidé funkcióval ellátott típusokkal is.

Zuhanykabinok

A zuhanykabinok kínálata szintén széles skálán mozog. Alapvetően két alaptípust különböztetünk meg: íves vagy szögletes zuhanykabin, azonban az épített zuhanyzók esetén van lehetőségünk csak zuhanyfalat, zuhanyajtót, esetleg úgynevezett Walk-in zuhanyokat is választani.

Zuhanytálcák

A zuhanykabinok kapcsolódó terméke a zuhanytálca, mely készülhet hagyományosan acéllemezből, akrilból, kompozitból, esetleg kerámiából is. Ismérvük a strapabíróság és a csúszásmentes, de könnyen tisztítható felület.

Zuhanyfolyókák

Épített zuhanyfülkék esetén általában zuhanyfolyókákat telepítenek a padlóba. Ezek lehetnek hosszú egyenes kivitelek, de találkozhatunk más formákkal is. Előnyük a strapabíróság és a könnyű tisztíthatóság.

Kiegészítők, tartozékok

A kiegészítők, mint például a tükrök, a fogasok, törölköző- és szappantartók is fontosak a fürdőszobában. A harmonikus kiegészítők segítenek a tér összehangolásában és a praktikum megteremtésében.

Kiegészítők, tartozékok

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Márka
  Alföldi
  Geberit
  Haas
  HL
  McAlpine
 • Ár