Információk

Acéllemez zuhanytálcák

Az acéllemez zuhanytálcák higiénikusak, sav-, karc-, ütés- és kopásállóak. Az acéllemez zuhanytálcák megtartják stabil formájukat, mely általában szögletes vagy íves. Az acéllemez zuhanytálca OKÖ barát, hiszen a természetben megtalálható anyagokból készül, így 100%-ban újrahasznosítható. Azoknak, akik környezetvédelmi szempontokat is figyelembe szeretnének venni a vásárlás során, az acéllemez zuhanytálca jó választás lehet. Az acéllemez zuhanytálcák általában szifon nélkül kaphatók, így azt külön kell beszerezni hozzá. Az acéllemez zuhanytálcák színe fehér, hiszen egy zománcréteggel van bevonva, ez adja a tálca színét. 

3 termék

Frissesség és tartósság a fürdőszobában zuhanytálcák használatával

A zuhanytálcák kiváló és modern fürdőszobai megoldások, amelyek komfortot, stílust és tartósságot hoznak a mindennapi zuhanyzási élménybe. Ezek a szerelvények nemcsak esztétikai szempontból fontosak, hanem számos előnnyel rendelkeznek, továbbá a magas minőségű anyagoknak köszönhetően hosszú távú használatra tervezték azokat.

Kényelem és funkcionalitás

A zuhanytálcák egyik legkiemelkedőbb előnye a kényelem és a funkcionalitás kombinációja. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű belépést és kilépést, így különösen idősek vagy mozgáskorlátozott személyek számára is ideális megoldást nyújtanak. A lapos és sima felületük pedig kiváló tapadást biztosít, megelőzve az elcsúszást és baleseteket.

Zuhanytálca méretek és formák

A zuhanytálcák több méretben és formában elérhetők, lehetővé téve a fürdőszoba teréhez és stílusához való tökéletes illeszkedést. Kisebb fürdőszobák esetén a négyzet vagy a sarok zuhanytálcák kiváló helykihasználást tesznek lehetővé, míg a nagyobb teret igénylő fürdőszobákban a téglalap alakú vagy a szimmetrikus zuhanytálcák is elérhetők. A zuhanykabinokhoz illeszkedő, általában márkában megegyező zuhanytálcákat érdemes választani, melyek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Az íves zuhanykabinokhoz íves zuhanytálca beépítése szükséges, míg szögletes kialakítás esetén a szögletes zuhanytálca kompatibilis zuhanykabinunkhoz.

Egyedi zuhanytálca kialakítás

Szögletes zuhanytálca

Tartósság és magas minőség

A zuhanytálcák anyagai közé tartozik az acéllemez, az akril, a kerámia és a kompozit, amelyek mindegyike kiemelkedő tartósságot biztosít. Az akril zuhanytálcák könnyűségük és ellenálló képességük miatt népszerűek, míg a kompozit és az acél változatok kiváló minőségű és törhetetlen anyagból készülnek. Az acél és kerámia zuhanytálcák erősek és strapabírók, valamint hosszú élettartamukkal kiemelkedő tartósságot nyújtanak.

Vízszigetelés és helykihasználás

A zuhanytálcák kialakításuknak köszönhetően hatékonyan szigetelik a vizet, megelőzve a szivárgást és a fürdőszoba környezetét megóvják a nedvességtől. Emellett a zuhanytálcák rendkívül helytakarékosak, lehetővé téve a fürdőszoba terének még optimálisabb kihasználását.

A zuhanytálcák tehát nem csupán praktikusak és esztétikusak, hanem a magas minőségű anyagoknak köszönhetően hosszú élettartamú és tartós fürdőszobai megoldások is. A zuhanytálcák a fürdőszobák elengedhetetlen részeivé váltak, amelyek nemcsak esztétikailag vonzóvá teszik a terüket, hanem kényelmes és könnyen karbantartható zuhanyozási élményt is biztosítanak.

Alacsony profilú zuhanytálca

Könnyű karbantartás

A zuhanytálcák karbantartása egyszerű és gyors folyamat. A sima és nem porózus felületük ellenáll a szennyeződéseknek, a szappanlerakódásoknak és a vízkőnek, így könnyen tisztíthatóak és tisztán tarthatóak. A legtöbb zuhanytálca antibakteriális felülettel rendelkezik, ami hozzájárul a higiénia fenntartásához is. Vízlepergető minimálisan lejtett felületük pedig a megragadó pangó víz ellen nyújt megoldást. A tisztításához elegendő egy enyhe tisztítószer és egy puha szivacs vagy ruha használata. Az antibakteriális bevonatok tovább javítják a higiéniai szintet, megakadályozva a baktériumok és penész kialakulását.

Sarokba épített zuhanytálca

A zuhanytálcák típusok szerinti csoportosítása

 • Akril zuhanytálcák: Könnyű súlyuk és rugalmasságuk miatt népszerűek. Akrilból készült tálcák kiváló hőtartó képességgel rendelkeznek, így zuhanyzás közben a talpainknak is kellemes marad a hőmérséklet.
 • Kompozit zuhanytálcák: Tartós és törhetetlenek, valamint könnyűek és könnyen telepíthetőek. A számos méret és forma lehetősége miatt rugalmasan alkalmazkodnak a fürdőszoba kialakításához.
 • Kerámia zuhanytálcák: Luxus és elegancia a fürdőszobában. Ezek a tálcák a valódi kő vagy márvány hatását keltik életre, miközben könnyen karbantarthatók és ellenállók.
 • Acél zuhanytálcák: Strapabíró és masszív kialakításúak, hosszú élettartammal rendelkeznek. A sima és modern megjelenésük miatt ideálisak a korszerű fürdőszobák számára.

A zuhanytálcák kialakításuk szerinti csoportosítása

 • Lapos zuhanytálcák: Alacsony profiljuk miatt könnyen megközelíthetőek és ideálisak azoknak, akik egyszerű és modern dizájnt keresnek. A sík felület lehetővé teszi a könnyű be- és kilépést.
 • Antisztatikus zuhanytálcák: A speciális bevonatokkal rendelkező tálcák megakadályozzák a statikus elektromosság felhalmozódását, ezáltal csökkentve a por és a szennyeződések tapadását.
 • Extrém alacsony profilú zuhanytálcák: Ideálisak a fürdőszobai kialakításokhoz, ahol az alacsony küszöb nélküli bejárat kívánatos. Kiváló választás azoknak, akik szeretnék elkerülni a magasabb küszöbökkel járó esetleges baleseteket.
   

Zuhanytálca lábakkal

Íves zuhanykabin zuhanytálcával

A zuhanytálca elhelyezése a fürdőszobatervezés során kulcsfontosságú szempont, amely befolyásolja a helykihasználást, a kényelmet és a fürdőszoba funkcionális kihasználását. Az optimális zuhanytálca elhelyezésének megválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a fürdőszoba méretét, alakját és a felhasználók igényeit. Íme néhány szempont, amelyek segíthetnek a megfelelő zuhanytálca elhelyezés kiválasztásában:

 1. Fürdőszoba mérete és elrendezése: A zuhanytálca elhelyezése szorosan kapcsolódik a fürdőszoba teréhez. Kisebb fürdőszobák esetén a sarokban vagy a fal mentén történő elhelyezés optimalizálhatja a térkihasználást. Nagyobb fürdőszobákban lehetőség nyílik központi vagy szabadon álló zuhanytálca elhelyezésére.
 2. Bejárati szög: Fontos figyelembe venni a fürdőszobába való bejárás szögét és lehetőségeit. Az alacsony küszöbű vagy küszöb nélküli zuhanytálcák segíthetnek a könnyű be- és kilépésben, különösen idősebb vagy mozgásukban korlátozott emberek számára.
 3. Funkcionális szempontjai: Az elhelyezés során figyelembe kell venni a vízvezeték-csatlakozási pontokat és a csővezeték elrendezését. A praktikus elrendezés lehetővé teszi a könnyű csatlakozást és minimalizálja a további vízvezeték szerelési munkálatokat.
 4. Design és esztétika: A zuhanytálca elhelyezése az esztétikai tervezés része is. A megfelelő elrendezés lehetővé teszi az egyensúlyt a kényelem és a design között, és segít létrehozni a kívánt fürdőszobai atmoszférát. A zuhanytálcákat előlappal is lehet szerelni, de sok helyen az előlap helyett csempeburkolatot alkalmaznak a kívánt esztétikum érdekében.
 5. Tárolási lehetőségek: Fontolóra veendő, hogy a zuhanytálca az elhelyezése során milyen tárolási lehetőségekkel bír. Beépített polcok, lehajtható ülőkék, zuhanytartók és különböző kiegészítők segíthetnek a zuhanyzóban való tartózkodás során a komfort növelésében.
 6. Karbantartás és tisztítás: Az elhelyezésnek meg kell könnyítenie a zuhanytálca körüli terület tisztántartását és karbantartását. Az egyszerű hozzáférés és a könnyen tisztítható felület fontos tényezők.
 

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Szögletes acéllemez zuhanytálcák
 • Típus
  szögletes
 • Anyag
  acél
 • Méret
  80x80 cm
  90x90 cm
 • Márka
  Jika
 • Ár