Információk

Fűtési keringető szivattyúk

Keringető szivattyúkat használhatjuk fűtési rendszerekben, hűtési rendszerekben, de gyakran használativíz keringetésére is alkalmazzák. Egyes keringető szivattyúk a csövekben lévő forró vizet a keringetik ezzel lerövidítik a melegvízre történő várakozási időt. A modern keringető szivattyúk villamosenergia igénye akár tizede is lehet korszerűtlenebb elődjeik energiaigényénél. Vásárlást megelőzően érdemes figyelmet fordítani a megfelelő teljesítményű, méretű szivattyú kiválasztására, ami azon túl, hogy a rendszer hatásfokát jelentősen megnöveli, halkabban működik és hosszabb lesz az élettartama.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

159 termék

Fűtési keringető szivattyúk

A fűtési keringető szivattyúk olyan alapvető berendezések, amelyek a hűtőközeg vagy a fűtővíz áramlását segítik elő a fűtőrendszerben vagy hűtőrendszerben. Ezek a kis, de kritikus fontosságú készülékek számos előnnyel rendelkeznek, és ma már számos változatban kaphatók, hogy kielégítsék az egyedi igényeket.
Először is, nézzük meg, hogy miért olyan fontosak a fűtési keringető szivattyúk a hűtő- és fűtőrendszerekben. Ezek a szivattyúk felelősek azért, hogy a hűtőközeg vagy a fűtővíz áramoljon a rendszerben, így lehetővé téve a hőátadást a fűtőtestek és a radiátorok vagy egyéb hőleadók (padlófűtés, falfűtés stb) között. A keringető szivattyúk segítségével a meleg vagy hideg víz egyenletesen áramlik a rendszerben, ami optimális hőmérsékletet és kényelmes környezetet eredményez a lakók vagy az irodák számára.

Keringető szivattyúk hatékonysága

Az egyik fő előnye a fűtési keringető szivattyúknak az energiatakarékosság. A modern szivattyúk kifejezetten úgy tervezték, hogy minimális energiát használjanak fel a működésükhöz. Ez a környezetvédelem szempontjából is fontos, hiszen az alacsony energiafogyasztás csökkenti a károsanyag-kibocsátást és hozzájárul az energiahatékonysághoz is.
A fűtési keringető szivattyúk széles körben használhatók lakóépületekben, irodákban, ipari létesítményekben és még sok más helyen is. Ezek a szivattyúk kulcsszerepet játszanak a komfortos hőszabályozásban és a hatékony energiagazdálkodásban. A megfelelően kiválasztott és beállított szivattyúk segítségével minimalizálható az energiafogyasztás, ami nemcsak a költségek csökkentését eredményezi, hanem környezetünk védelmét is szolgálja. Egy régi pazarló keringető szivattyú akár 10-15-ször annyi energiát fogyaszt, mint egy új "A" energiaosztályú korszerű utódja. Egy egyszerű régi-új keringető szivattyú cserével tehát kevés befektetés mellett tudunk költségtakarékosabbak lenni a jövőre nézve. 

Fűtési keringető szivattyúk
Fűtési keringető szivattyúk

Emelőmagasság és hatékony hőszállítás

Egy másik fontos tényező, amire figyelni kell a fűtési keringető szivattyúknál, az emelőmagasság paramétere. Az emelőmagasság az a távolság, amelyet a szivattyú a fűtési rendszerben a víz szállítása során le tud küzdeni. Minél magasabb az emelőmagasság, annál nagyobb a szivattyú teljesítménye. Ez különösen fontos lehet, ha a fűtési rendszer magasabb emeletekre vagy távoli pontokra is hűtőközeget vagy fűtővizet kell szállítani. A megfelelően méretezett szivattyúval biztosítható, hogy a rendszer minden részébe hatékonyan eljusson a hűtőközeg vagy a fűtővíz.
A hatékony hőszállítás a fűtési rendszer egyik legfontosabb célja. Ez azt jelenti, hogy a rendszer képes a generált hőt hatékonyan szállítani a fűtendő területekre vagy melegvíz tárolókba, minimalizálva a hőveszteséget és az energiafelhasználást. A hatékony hőszállítás érdekében fontos, hogy a keringető szivattyúk megfelelően méretezettek legyenek az adott rendszerhez, és hogy az emelőmagasság és a víz áramlási sebessége optimálisan legyen beállítva. Emellett a rendszer szigetelése is kulcsfontosságú a hőveszteség minimalizálásához.

Sebesség szabályozás és energiatakarékosság

Fűtési keringető szivattyúk
Fűtési keringető szivattyúk

A fűtési keringető szivattyúk típusai között találhatók az egyszerű keringető szivattyúk, amelyek fix sebességgel működnek, és azonos teljesítménnyel működnek folyamatosan. Ezek ideálisak lehetnek olyan rendszerekhez, ahol a hűtő/fűtőközeg áramlási igénye állandó.
Azonban egyre népszerűbbek azonban a változtatható sebességű keringető szivattyúk is. Ezek a szivattyúk a rendszer igényeinek megfelelően állítják be a sebességüket, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. Amikor a rendszerben kevesebb hőszükséglet van, a szivattyú lelassítja a működését, csökkentve ezzel az energiafelhasználást. Amikor pedig nagyobb hőigény van, felgyorsítja a szivattyút, hogy biztosítsa a megfelelő vízáramlást.
A változtatható sebességű szivattyúkhoz vezérlőrendszerek is tartoznak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy finomhangolják a rendszer működését és optimalizálják az energiafelhasználást. Ez a személyre szabhatóság nagyban hozzájárul az energiahatékonysághoz és a költségmegtakarításhoz.
A fűtési keringető szivattyúk kulcsfontosságú elemek a modern fűtési és hűtési rendszerekben, hozzájárulnak a kényelmes és hatékony hőszabályozáshoz.

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Csatlakozási típus
  karimás
  menetes
 • Csatlakozás mérete
  1"
  2"
  5/4"
  6/4"
  DN 32
  DN 40
  DN 50
  DN 65
  DN 80
 • Kötéstávolság
 • Emelőmagasság
 • Márka
  Ferro
  Grundfos
  Lowara
  Wilo
 • Ár