Információk

Mosogatótálca

Egy új konyha kiválasztásánál az egyik legfontosabb döntés a mosogatótálca kiválasztása. Mosogatótálca számtalan kialakításban létezik, így minden megtalálhatja a számára tökéletes megoldást. Elérhető egy vagy kétmedencés változat, alakját tekintve szögletes vagy köralakú, valamint csepegtetőtálcás változatban is kaphatóak. Némelyik középen még egy kisebb úgynevezett gyümölcsmosó medencével is el van látva. A mosogatótálca anyaga legtöbb esetben rozsdamentes acél, azonban egyre népszerűbbek a gránit vagy kerámia mosogatók is. Amennyiben nem szeretne mosogatógépet használni, úgy érdemes odafigyeléssel kiválasztani a mosogatótálcát, hiszen az esztétikum mellett fontos az időtállóság, praktikum és könnyű tisztíthatóság is.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

122 termék

Mosogatótálca

A mosogatótálca készülhet magas minőségű rozsdamentes acélból, vagy a napjainkban egyre népszerűbb gránitból is. Kialakítása szerint lehet egy- vagy kétmedencés, formája szerint kerek, szögletes vagy sarokmosogató, valamint csepegtetőtálcával, frontköténnyel vagy akár gyümölcsmosóval is kapható, ezzel biztosítva a teljes komfortot. A mosogatótálcák általában hagyományos kivitelűek, pultba illeszthetők, vagy munkalap alá építhetők, a medence méretek azonban eltérőek lehetnek, így mindenki megtalálhatja a számára és a konyha méretének megfelelőt. Egyes típusoknál a csaptelep helye nem fix kialakítású, így variálható annak bekötése, illetve kaphatók a mosogatótálcával színazonos csaptelepek is.

Rozsdamentes acél mosogatótálca

Amennyiben strapabíró megoldást keresünk, úgy a rozsdamentes acél mosogató ideális választás lehet. Ez a leggyakrabban előforduló típus a mosogatók terén, hiszen kedvező ár-érték aránnyal rendelkezik, az alapanyag pedig rendkívül strapabíró. Színe a legtöbb esetben fényes króm, azonban manapság egyéb színekben - mint például a fekete – is megtalálható. Formáját tekintve lehet szögletes és kerek, valamint számos méretben megtalálható. A rozsdamentes acél az egyik legkiválóbb alapanyag a konyhában. A rozsdamentes mosogatótálca hosszú évekig strapabíró, hiszen hőálló, folt- és saválló, valamint fényálló tulajdonságokkal rendelkezik. A rozsdamentes acél mosogató 10,5% krómot tartalmaz, ez a krómtartalom különböztetni meg a sima acéltól. Nagyon szélsőséges körülmények között képes csak a rozsdásodásra, ilyen például a nem szellőző helyiség, vagy alacsony oxigéntartalom.

Rozsdamentes acél mosogatótálca

Rozsdamentes acél mosogatótálca

Hogyan tisztítsuk a rozsdamentes acél mosogatótálcát?

Figyeljünk arra, hogy ne használjuk durva, nagyon erős súroló hatású tisztítószereket, valamint durva keféket, a szivacs súroló oldalát. Acélgyapotot se használjunk a tisztításhoz. Mindezek a mosogatótálcán karcolásokat, maradandó nyomokat okozhatnak. Érdemes a rozsdamentes acél mosogatótálcát azonnal megtisztítani a szennyeződésektől, valamint a napi használat után is, mert ez segít megelőzni a vízkő kialakulását. Egy kevés tisztítószerrel a szivacs puha oldalával megtisztítjuk a mosogatótálcát, bő vízzel lemossuk, majd egy mikroszálas kendővel tisztára töröljük. Tisztításkor kerüljük a körkörös mozdulatokat, hiszen ezek maradandó károkat okozhatnak a mosogató felületén. A mosogatótálcán levő vízkő eltávolítására a legjobb és környezetbarát megoldás az ecet vagy citrom használata. Az adalékanyagos tisztítószerek agresszívak lehetnek a rozsdamentes mosogatótálcával szemben és károkat okozhatnak. Az ecetet vagy citromot 1:10 arányban érdemes hígítani, majd, ha végeztünk, akkor szintén egy mikroszálas törlőkendővel szárazra törölni a felületet. A körkörös mozdulatokat itt is kerüljük, érdemes a szálcsiszolás irányában haladni. Egyes gyártók rendelkeznek saját márkás tisztító termékekkel, melyeket összetételüknek köszönhetően bátran használhatunk a mosogatótálca tisztításához.

Mosogatótálca helyes tisztítása

Mosogatótálca helyes tisztítása

Gránit mosogatótálca

A gránit mosogatótálca az ezredforduló óta egyre népszerűbb, esztétikus, modern azonban letisztult külsővel rendelkezik. Az acéllal ellentétben a folytonos használat nem látszódik meg rajta annyira, hiszen karcállóbb és kevésbé hajlamos a vízkőre. Hő és ütésálló, kialakítását tekintve pedig kapható kör és szögletes formában, valamint széles méretválasztékban. A gránit mosogatótálca többféle színválasztékban elérhető, azonban a legelterjedtebb a bézs, antracit, szürke és fekete színek.

Milyen előnyökkel rendelkezik a gránit mosogatótálca?

Természetes alapanyagból készül, a gránit őrlemény tartalma 70% vagy a feletti, így rendkívül masszív, megjelenésében pedig naturális hatást kelt. Mivel sokféle színben kapható, így biztosan találunk olyat, ami tökéletesen illeszkedik a konyhapult színéhez, ezzel is növelve az esztétikusságot. A gránit mosogatótálca ellenálló a szennyeződésekkel és vízkővel szemben is, hiszen felső rétegük impregnálva van, így extra védelmet biztosít. Nem kell attól tartanunk, hogy az étel megszínezi a mosogatótálcát, hiszen a gránit nem hajlamos az elszíneződésre. Az acél mosogatótálcával szemben a gránit legnagyobb előnye, hogy karcálló, így hosszú évek múlva is gyönyörű állagú maradhat a mosogatótálcánk. A magas minőségű gránit mosogatótálca nem törik el, ellenben az alacsony minőségű eltörhet a szakszerűtlen beszerelés vagy a gyenge minőség miatt. A gránit mosogatótálca legalább 90 °C-ig ellenáll a hőnek, de a piacon találhatunk magasabb hőhatást elbíró gránitot is.

Kétmedencés gránit mosogatótálca

Kétmedencés gránit mosogatótálca

Hogyan találjuk meg az ideális mosogatótálcát?

Ahhoz, hogy a mosogatótálca tökéletesen ellássa a funkcióját, meg kell határoznunk a saját igényeinket, preferenciáinkat. Célszerű a háztartásunk és főképp a konyhánk számára megfelelő tálcát választanunk. A legtöbb gyártónál számos forma és méretválaszték elérhető mosogatótálcák terén, csak meg kell határoznunk, hogy milyen tulajdonságokkal szeretnénk, hogy el legyen látva. Színben érdemes a bútorral összhangban levőt választani, mely nem kontrasztos. Mivel a gránit mosogatótálcák nehezebbek anyaguk tekintetében, ezért érdemes a pult anyagát kellő vastagságúra elkészíteni, hogy az hosszú távon elbírja a nagyobb terhelést.

Mosogató tálca tervezése

Mosogató tálca tervezése

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Mosogatótálca, egymedencés
   Mosogatótálca, egymedencés csepegtetővel
   Mosogatótálca, kétmedencés
 • Anyag
  Gránit
  Rozsdamentes acél
 • Kialakítás
  Egymedencés
  Kétmedencés
 • Tulajdonságok
  Csepegtetőtálca
  Csepegtetőtálca, Gyümölcsmosó
 • Szélesség
 • Hosszúság
 • Mélység
 • Márka
  Blanco
  Deante
  Ferro
  Lunart
  Marmorin
  MOFÉM
  Teka
 • Ár