search
menu close
menu Információk

Két kezelős kád-mosdó csaptelep

4 termék

Csaptelep

A csaptelep az egyik legfontosabb tárgy a vizes helyiségekben. Alapkövetelmény a megbízhatóság, azonban fontos az esztétika és a csapok formája is. Az új, korszerű csaptelepek víztakarékosak, könnyen szabályozhatók, javíthatók és van, amelyik forrázásvédelemmel is el van látva. Fürdőszobán kívül a konyhában használunk még csaptelepeket, itt is fontos a design, de emellett a használatóság és a funkcionalitás is nagy szerepet játszik egy-egy mosogató csaptelep kiválasztásánál. A csaptelepek amellett, hogy ergonomikus kialakításúak fontos, hogy több tíz évig is megőrizzék funkciójukat.

A fürdőszobai csaptelepeknél megkülönböztetjük a mosdó csaptelepet, a bidé csaptelepet, a kád csaptelepet, a KMT (kád-mosdó töltő) csaptelepet, valamint a zuhany csaptelepet. Elhelyezés szempontjából négy felé lehet bontani a csaptelepeket: álló csaptelepek, fali csaptelepek, falsík alatti, másnéven színkészlet csaptelep, kádperemre elhelyezhető csaptelep. Kialakítás szempontjából lehet egykaros csaptelep, tekerőgombos csaptelep, infrás csaptelep, önelzárós csaptelep, termosztátos csaptelep, érintős csaptelep.

Csaptelep
Mosdó csaptelep

Mosdó csaptelep

A mosdó csaptelepek közül megkülönböztetjük a leeresztő szelepes és leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelepeket, illetve létezik fali vagy álló kivitel is.
Kiválasztása szempontjából fontos szempont az esztétika és a víztakarékosság. Kiválasztás előtt érdemes megvásárolni a mosdókagylót és ahhoz választani a megfelelő méretű és típusú mosdócsaptelepet.
Egyre több gyártó fordít figyelmet a víz- és energiatakarékosságra, és az átfolyó vizet levegővel dúsítja fel, mely akár 60%-os megtakarítást is eredményezhet.

Csaptelep
Mosdó csaptelep

Bidé csaptelep

A bidé csaptelepet bidékhez használjuk. Sok háztartásban még mellőzött tisztálkodási eszköz, azonban az új építésű ingatlanoknál egyre többszőr találkozhatunk vele.
A bidé csaptelep a bidé végében van elhelyezve, és arra hivatott, hogy a toalett használatot követően tisztálkodjunk vele. Abban különbözik a többi csapteleptől, hogy a perlátor része forgatható.
A bidé csaptelep általában egykaros kivitelben érhető el, azonban tekerőgombos verzióval is találkozhatunk.


A bidé csaptelep kiválasztási szempontjánál mindenképp fontos a bidé kerámiához való illeszkedés, valamint a fürdőszobánk designjához passzoló típust választani.

Csaptelep
Bidé csaptelep

Kád csaptelep

Kád csaptelep esetén álló, fali, falsík alatti és kádperemre szerelhető kivitellel is találkozhatunk. Zuhanyszettel vagy zuhanyszett nélkül csomagolva kaphatók, a legelterjedtebb típus az egykaros kád csaptelep. Funkciójukat tekintve kádtöltésre és zuhanyzásra is egyaránt alkalmas. A két funkció közt zuhanyváltó segítségével kapcsolhatjuk a kiáramló vizet. A kád csaptelepek kiválasztásakor érdemes a zuhanyszettes változatot választani, így biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk.

Természetesen van lehetőség külön választani zuhanyszettet, ebben az esetben javasolt abból a márkából választani, mint amilyen kádtöltő csaptelepet választottunk magunknak.

Csaptelep
Kád csaptelep

Zuhany csaptelep

Zuhany csaptelepek esetében nevéből adódóan csak zuhanyozásra alkalmazhatóak. Elhelyezésüket tekintve lehet álló vagy fali, esetleg az egyre népszerűbb falsík alatti kivitel.
Ahogy a kád csaptelepeknél, úgy a zuhany csaptelepeknél is választható zuhanyszettel vagy anélkül. Zuhanyszettes csaptelep választása esetén biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk. A zuhany csaptelepek kialakításánál az egykaros és tekerőgombos kialakítás mellett egyre népszerűbb az önelzáró, illetve a termosztátos kivitel is.
Termosztátos zuhany csaptelep esetén nevéből adódóan egy hőérzékelő termosztát van beépítve a csaptelepbe és ennek segítségével tudjuk szabályozni a használati melegvíz hőfokát.

Csaptelep
Zuhany csaptelep

Mosogató csaptelep

A mosogató csaptelepeknél fontos szempont a funkcionalitás és az esztétikum.
A mosogató csaptelep kiválasztását a mosogató tálcához és annak kiválasztása után időzítik. Azonban az is fontos, hogy a napi használat során milyen gyakori műveletekkel szembesül a felhasználó.

A flexibilis kifolyócsövű mosogató csapteleppel például könnyebben lehet zöldségeket, gyümölcsöket mosni, magát a tálcát letakarítani, vagy egy-egy nagyobb edényt egyszerűbben el lehet vele mosni.
A forgatható fejes mosogató csaptelep azért jó, mert a többmedencés mosogató tálcánk mindegyik medencéjét megfelelően tudjuk vele használni.

Csaptelep
Mosogató csaptelep

Zuhanyrendszer

A zuhanyrendszerek általában egy zuhanycsaptelepből, egy zuhanyszettből, zuhanyváltóból és egy esőztetőből állnak össze.

A zuhanycsaptelep esetében lehet egykaros, tekerőgombos, vagy termosztátos kivitel. Ez utóbbi egyre népszerűbb. Elhelyezkedésüket tekintve lehetnek fali zuhanyrendszerek vagy falsík alatti zuhanyrendszerek.

A zuhanyrendszerek még nagyobb kényelmet és komfortot biztosítanak a zuhanyzáshoz. Ezt általában az esőztető fej és a zuhanyszett kombinált használatával érik el.

Csaptelep
Zuhanyrendszer

Zuhanypanel

A zuhanypanel egy olyan speciális csaptelep típus, ami funkciójában és designjában sokkal többet tud, mint hagyományos társai.

A zuhanypanellal már nem csak zuhanyozni, illetve esőztetni lehet, hanem a csaptelepek különböző masszázs funkciókkal vannak ellátva és némelyik még tükröt, rádiót is tartalmaz.

Amennyiben meglévő zuhanyzónkat újítjuk fel, úgy a régi csap helyére is könnyen be tudjuk szerelni a zuhanypanelt.

Jellemzően fehér, króm, antracit és fekete színben kapható, anyagát tekintve pedig műanyag és alumínium kivitelben érhető el.

Csaptelep
Zuhanypanel

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Elhelyezés
  álló
  fali
 • Felhasználási mód
  kád csaptelep
 • Kialakítás
  tekerőgombos
 • Súly
 • Márka
  MOFÉM
 • Ár