Információk

Csaptelep

Funkcionalitás, minőség, dizájn? Mindegyik lehetséges. Választási szempontjainkat befolyásolhatja hová kerül majd a csaptelep. Kerámiára, kerámia mellé helyezett, bútorba épített, vagy falra szereltet legyen csaptelepünk? Fontos tényező továbbá a kiválasztott szerelvény magassága, benyúlási mélysége. Vegyük figyelembe, hogy mosogató csaptelep esetén aláférjen egy magas edény, a mosdóhoz választva pedig megfelelően benyúljon a kerámia fölé a kifolyócső - a kényelmes kézmosás érdekében -, vagy hogy a víz szétfröccsenése nélkül tudjuk a kádat, bidét használni a megfelelő fürdőszobai csaptelepeppel. A víztakarékosság jegyében érdemes perlátorral szerelt csaptelepet választani! Legnépszerűbb márkáink közé tartozik a Mofém, a Grohe, a Hansgrohe, a Ferro és a Teka csaptelep is.

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

1923 termék
Hansgrohe iBox universal alaptest DN15/DN20

Hansgrohe iBox universal alaptest DN15/DN20

Készleten
web ár
32 990 Ft 34 681 Ft

A megbízható csaptelep

A csaptelep az egyik legfontosabb tárgy a vizes helyiségekben. Alapkövetelmény a megbízhatóság, azonban fontos az esztétika és a csapok formája is. Az új, korszerű csaptelepek víztakarékosak, könnyen szabályozhatók, javíthatók és van, amelyik forrázásvédelemmel is el van látva. Fürdőszobán kívül a konyhában használunk még csaptelepeket, itt is fontos a design, de emellett a használatóság és a funkcionalitás is nagy szerepet játszik egy-egy mosogató csaptelep kiválasztásánál. Amellett, hogy ergonomikus kialakításúak fontos, hogy több tíz évig is megőrizzék funkciójukat.

A fürdőszobai csaptelepeknél megkülönböztetjük a mosdóhoz való, a bidére szerelhető, a kádhoz való, a KMT (kád-mosdó töltő), valamint a zuhany csaptelepet. Elhelyezés szempontjából négy felé lehet bontani a csaptelepeket: álló, fali , falsík alatti - másnéven színkészlet, illetve kádperemre elhelyezhető csaptelepek. Kialakítás szempontjából lehet egykaros, tekerőgombos, infrás, önelzárós, termosztátos vagy érintős csaptelep. Legnépszerűbb márkáink közé tartozik a Grohe, a Hansgrohe, a Kludi, a Mofém és a Teka csaptelep is.

Álló csaptelep
Álló csaptelep

A csaptelepek típusai

Mosdó csaptelep

A mosdó csaptelepek közül megkülönböztetjük a leeresztő szelepes és leeresztő szelep nélküli szerelvényeket, illetve létezik fali vagy állókivitel is. A csaptelep kiválasztásának szempontjából fontos az esztétika és a víztakarékosság. Kiválasztás előtt érdemes megvásárolni a mosdókagylót és ahhoz választani a megfelelő méretű és típusú mosdó csaptelepet. Egyre több gyártó fordít figyelmet a víz- és energiatakarékosságra, és az átfolyó vizet levegővel dúsítja fel, mely akár 60%-os megtakarítást is eredményezhet.

Mosdó csaptelep
Mosdó csaptelep

Bidé csaptelep

A bidé csaptelepet bidékhez (bidé kerámiákhoz) használjuk. Sok háztartásban még mellőzött tisztálkodási eszköz, azonban az új építésű ingatlanoknál egyre többszőr találkozhatunk vele. A szerelvény a bidé végében van elhelyezve, és arra hivatott, hogy a toalett használatot követően tisztálkodjunk vele. Abban különbözik a többi csapteleptől, hogy a perlátor része forgatható. Általában egykaros kivitelben érhető el, azonban tekerőgombos verzióval is találkozhatunk.


A bidé csaptelep kiválasztási szempontjánál mindenképp fontos a bidé kerámiához való illeszkedés, valamint a fürdőszobánk designjához passzoló típust választani.

Bidé csaptelep
Bidé csaptelep

Kádtöltő csaptelep

Kádtőltő csaptelep esetén álló, fali, falsík alatti és kádperemre szerelhető kivitellel is találkozhatunk. Zuhanyszettel vagy zuhanyszett nélkül csomagolva kaphatók, a legelterjedtebb típus az egykaros kádtöltő csaptelep. Funkciójukat tekintve kádtöltésre és zuhanyzásra is egyaránt alkalmasak. A két funkció közt zuhanyváltó segítségével kapcsolhatjuk a kiáramló vizet. A kádtöltő kiválasztásakor érdemes a zuhanyszettes változatot választani, így biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk.

Természetesen van lehetőség külön választani zuhanyszettet, ebben az esetben javasolt abból a márkából választani, mint amilyen a meglévő kádtöltő csaptelep, így biztosan passzolni fog egymáshoz a zuhanyszett és a szerelvény.

Kádtöltő csaptelep
Kádtöltő csaptelep

Zuhany csaptelep

Zuhany csaptelepek esetében nevéből adódóan csak zuhanyzásra alkalmazhatóak. Elhelyezésüket tekintve lehet álló vagy fali, esetleg az egyre népszerűbb falsík alatti kivitelű .
Ahogy a kád csaptelepeknél, úgy a zuhany csaptelepeknél is választható zuhanyszettel vagy anélkül. Zuhanyszettes változat választása esetén biztosan kompatibilis lesz az adott szerelvényhez a zuhanyszettünk. A zuhany csaptelepek kialakításánál az egykaros és tekerőgombos kialakítás mellett egyre népszerűbb az önelzáró, illetve a termosztátos kivitel is.
Az önelzáró kiviteleket, általában közületi zuhanyzókba szerelik. Termosztátos zuhany csaptelep esetén nevéből adódóan egy hőérzékelő termosztát van beépítve a szerelvénybe és ennek segítségével tudjuk szabályozni a használati melegvíz hőfokát.

Zuhany csaptelep
Zuhany csaptelep

Mosogató csaptelep

A mosogató csaptelepeknél fontos szempont a funkcionalitás és az esztétikum. Kiválasztását a mosogató tálcához és annak kiválasztása után időzítik. Azonban az is fontos, hogy a napi használat során milyen gyakori műveletekkel szembesül a felhasználó.

A flexibilis kifolyócsövű mosogató csapteleppel például könnyebben lehet zöldségeket, gyümölcsöket mosni, magát a tálcát letakarítani, vagy egy-egy nagyobb edényt egyszerűbben el lehet vele mosogatni.
A forgatható fejes változat azért jó, mert a többmedencés mosogató tálcánk mindegyik medencéjét megfelelően tudjuk vele használni.

Mosogató csaptelep
Mosogató csaptelep

Zuhanyrendszer

A zuhanyrendszerek általában egy zuhany csaptelepből, egy zuhanyszettből, zuhanyváltóból és egy esőztetőből állnak össze.

A zuhany csaptelep esetében lehet egykaros, tekerőgombos, vagy termosztátos kivitel, ez utóbbi egyre népszerűbb. Elhelyezkedésüket tekintve lehetnek fali zuhanyrendszerek vagy falsík alatti zuhanyrendszerek.

A zuhanyrendszerek még nagyobb kényelmet és komfortot biztosítanak a zuhanyzáshoz. Ezt általában az esőztető fej és a zuhanyszett kombinált használatával érik el.

Zuhanyrendszer
Zuhanyrendszer

Zuhanypanel

A zuhanypanel egy olyan speciális csaptelep típus, ami funkciójában és designjában sokkal többet tud, mint hagyományos társaik.

A zuhanypanellal már nem csak zuhanyozni, illetve esőztetni lehet, hanem különböző masszázs funkciókkal vannak ellátva és némelyek még tükröt, rádiót is tartalmaznak.

Amennyiben meglévő zuhanyzónkat újítjuk fel, úgy a régi csaptelep helyére is könnyen be tudjuk szerelni a zuhanypanelt.

Jellemzően fehér, króm, antracit és fekete színben kaphatóak a zuhanypanelek, anyagát tekintve pedig műanyag és alumínium kivitelben érhetőek el.

Zuhanypanel
Zuhanypanel

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Bidé csaptelep
   Csaptelep alaptestek
   Csaptelep alkatrészek
   Kád csaptelep
   Kiegészítők, tartozékok
   Mosdó csaptelep
   Mosogató csaptelep
   Zuhany csaptelep
   Zuhany elemek, fej, gégecső, fejzuhany
   Zuhany rendszer
   Zuhanypanel
 • Elhelyezés
  álló
  fali
  falsík alatti
  kádperem
 • Felhasználási mód
  bidé csaptelep
  kád csaptelep
  mosdó csaptelep
  mosogató csaptelep
  zuhany csaptelep
  zuhany rendszer
 • Kialakítás
  egykaros
  érintő
  infrás
  önelzáró
  tekerőgombos
  termosztátos
 • Márka
  Arezzo
  Blanco
  Bugnatese
  Deal-R
  Deante
  Duravit
  Egyéb
  Ferro
  Geberit
  GROHE
  Hansgrohe
  Hódgumi
  Jika
  Kludi
  M-Acryl
  MOFÉM
  Nobili
  Novaservis
  Ravak
  Sanimix / Wasserburg
  Sanotechnik
  Schell
  Siroflex
  Teka
  Teka Strohm
  Tempor
  Tres
  Wellis
  Zucchetti
 • Ár