Információk

Fali, perem nélküli WC csészék

71 termék

Milyen a jó WC csésze?

Mindenkinek mást jelent a jó és más szempontok szerint választ WC csészét, így nehéz a kérdésre választ adni, azonban általános szempont a jó WC csészével szemben, hogy helynek, igénynek, kényelemnek megfelelő és kompatibilis a szennyvízelvezetéshez. 
Mivel rengeteg féle WC csésze közül választhatunk, így továbbra sincs egyszerű feladatunk, hiszen érdemes néhány fő szempontot figyelembe vennünk.
 

Talán mindannyian ismerjük a magyar háztartások nagy részében megtalálható, hagyományos Alföldi WC csészét. Megbízható termék, hiszen az Alföldi 10 év garanciát biztosít a WC csészére és az Alföldi WC csészék minimum ennyit, de általában bőven több évet is kiszolgálnak. Amennyiben továbbra is a „jól bevált” Alföldi WC mellett maradunk, úgy választhatunk lapos vagy mélyöblítésű, falra szerelhető vagy álló WC csészék közül.

Választhatunk Easyplus bevonattal rendelkező Alföldi WC-k közül is, melynek köszönhetően sima és karcmentes felületet kapunk a szaniterterméken, valamint ellenállóbb a háztartásokban használt tisztítószerekkel szemben is.

Alföldi fali WC csésze
Alföldi fali WC csésze

Milyen WC csészék kaphatók a piacon?

WC csészék közül kapható álló vagy fali WC csésze, peremes vagy perem nélküli, lapos vagy mélyöblítésű, monoblokkos, illetve alsó vagy hátsó kifolyású.

Fali WC csésze

Napjaink legelterjedtebb WC csészéje a fali WC csésze. Letisztult formavilággal, esztétikus megjelenéssel rendelkezik. Fő előnye a WC csészének, hogy alatta könnyen lehet takarítani. Általában a fali WC csészét falba épített WC tartállyal szokták kombinálni, mely esetben csak a nyomólap látszik ki. Ez a kialakítás rendkívül esztétikus megjelenést biztosít.

Geberit fali WC csésze
Geberit fali WC csésze

Álló WC csésze

Az 1970-es évek egyik legelterjedtebb WC csésze fajtája, melyek manapság is sok középületben, iskolákban, panellakásokban megtalálhatók. Az álló WC csésze az aljzathoz van rögzítve csavarok, esetleg ragasztó segítségével, alsó, valamint hátsó kifolyású kivitelben elérhető. Ár-érték arányban rendkívül kedvező, azonban manapság már számos formatervezett változata is kapható a piacon. Talán a legelterjedtebb belőle az Alföldi WC csésze, melyre sok lakás és középület mellékhelyiségében bukkanhatunk.

Álló WC csésze
Álló WC csésze

Hátsó kifolyású WC csésze

Hátsó kifolyású WC csésze esetén a szennyvíz hátul kerül elvezetésre. Fali és álló kivitelben egyaránt elérhető. Az álló WC csésze esetén kilátszódik a kifolyó cső, míg a fali változat esetén nem. Vannak olyan wc csészék, ahol takarva van a kifolyócső, ahogy a képen is látható, a Wellis Ditte álló wc csészénél.

Alsó kifolyású WC csésze

Alsó kifolyású WC csésze esetén a lefolyó közvetlen a WC kagyló alatt helyezkedik el, a szennyvíz lefelé távozik, így nem látszódik a lefolyó cső.

Lapos öblítésű WC kagyló

Lapos öblítéses WC kagyló esetén a kerámia belső részén egy kis tálca helyezkedik el. Családok ritkán használják a lapos öblítéses WC kagylót, hiszen nem túl higiénikus takarítás, illetve a kellemetlen szagok szempontjából sem. Főképp középületben találhatók meg, kórházakban, rendelőkben, idősek otthonában.

Mélyöblítéses WC kagyló

A mélyöblítéses WC kagyló a legkedveltebb típus, hiszen a szennyeződés kevésbé tapad meg rajta, valamint, mivel a kialakított tölcsér a víz alatt helyezkedik el, így bűzzáróként is funkcionál. Mivel a gyártók előnyben részesítik a mélyöblítéses WC kagylót, így igen széles választék érhető el belőle.

Geberit mély öblítésű WC
Geberit mély öblítésű WC

Perem nélküli WC csészék

Amennyiben igényesen és higiénikusan szeretnénk kitakarítani a WC csészét, akkor nem elég csak a WC csésze falát letakarítanunk, hanem be kell nyúlni a perem alá is és alaposan át kell tisztítani azt a részt. Abban az esetben, ha erre nem figyelünk, akkor nemcsak a vízkő rakódik le, hanem a baktériumok is elszaporodhatnak a nehezen hozzáférhető helyeken. Ennek hatására megjelenhetnek kellemetlen szagok és rendkívül higiéniátlan WC csészét eredményez, akkor is, ha a WC csésze többi részét alaposan takarítjuk.

Perem nélküli WC csésze
Perem nélküli WC csésze

Amennyiben pedig a WC csésze perem alatti része sokáig nincs kitakarítva, a kosz elkezd leszivárogni onnan és tönkreteszi a WC csésze többi részét.

Éppen ezért praktikus megoldást a perem nélküli – rimfree – WC csésze. Ezek a perem nélküli WC csészék úgy vannak kialakítva, hogy perem nélkül is tökéletes öblítést biztosítsanak a WC csésze kialakításának köszönhetően. Így nincs szüksége több vízre vagy speciális kialakításra az öblítéshez. Mivel nincs rejtett része a WC csészének, ezért rendkívül higiénikusan lehet kitakarítani, valamint kevesebb vegyszer is elegendő lesz a takarításhoz.

Monoblokkos WC kagyló

Monoblokkos WC esetén a WC tartály a WC csészén ül, így egyben van kialakítva a két elem. Ugyan a monoblokkos WC tartályát nem lehet falba építeni, azonban a csövek nem fognak látszódni, valamint egy mutatós és letisztult WC-ről van szó. A monoblokkos WC-nek két féle változata kapható, alsó és hátsó kifolyású. Alsó kifolyású esetén a szennyvíz lefelé, még a hátsó kifolyásúnál a WC mögötti falba távozik. Mivel a WC tartály a WC csészén helyezkedik el, így a monoblokkos WC nem kifejezetten helytakarékos megoldás. Amennyiben kisebb hellyel rendelkezünk, úgy érdemes másik típust választanunk.

Monoblokkos WC csésze
Monoblokkos WC csésze

Milyen gyártótól érdemes WC csészét választanunk?

Hosszú távon mindenképp kifizetődőbb megoldás a minőségi, megbízható gyártó szaniter terméke, azonban a minőségnek és esztétikumnak csak a pénztárcánk szab határt. Minőségi WC csésze lehet akár Alfödi WC is, vagy választhatunk például Geberit WC-t. A Geberit WC választékában megtalálható a Rimfree WC is és az Alföldinél a Clean Flush-perem nélküli wc is, mely WC higiénia tekintetében kiemelkedő teljesítményt nyújt, valamint a piacon egyre elterjedtebb okos WC-k közül is választhatunk a Geberit WC kínálata közül.

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Elhelyezés
  fali
 • Öblítés
  lapos
  mély
 • Kifolyás
  hátsó
 • Anyag
  Kerámia
  Porcelán
 • Márka
  Alföldi
  Arezzo
  Duravit
  Grohe
  Jika
  Kolo
  Laufen
  Ravak
  Roca
  Villeroy
  Wellis
 • Ár