search
menu close
menu Információk

Egyenes törölközőszárító radiátor

360 termék

A radiátorokat típus alapján négy részre bonthatjuk. Vannak az acéllemez lapradiátorok, az alumínium tagos radiátorok, a törölközőszárító (design) vagy fürdőszobai radiátorok és az öntöttvas radiátorok.

Acéllemez radiátorok

Az acéllemez radiátorok műszakilag nagyon hasonlítanak egymáshoz, gyártó és gyártó közt szinte nincs különbség. Minden acéllemez radiátor hidegen hengerelt, minőségi acéllemezből készül, különbség csak az alapanyag minőségében, vastagságában, a gyártás során használt technológiában és a festés minőségében van. Az acéllemez radiátorokat mártott festéssel és utólagos ráégetéssel készítik. Minden acéllemez radiátort nyomáspróbának vetnek alá, ami a 10 bar üzemi nyomást jelentősen meghaladja.
A gyártók átlagosan 10 év garanciát vállalnak minden acéllemez típusra.

Acéllemez radiátor
Acéllemez radiátor

Az acéllemez lapradiátor kétfajta szereléssel érhetőek el. Vannak a kompakt, négy csonkos radiátorok, melyekbe az előremenő és visszatérő fűtővizet külső radiátorszelepek segítéségével, a radiátor két oldalán vezetik be és ki. Ezzel szemben vannak a beépített szelepes radiátorok, melyek nevükből adódóan beépített rejtett szeleppel rendelkeznek, és általában a padlóból vagy a padlóhoz közel a falból, alul jobbról vagy alul balról, esetleg alul középről kötik őket. A szabályozásukhoz elég egy esztétikus termosztátfejet belecsavarni a radiátor oldalába. Vannak egysoros (11K vagy EK), kétsoros (22K vagy DK) és háromsoros (33K vagy DKEK) kivitelek is. Az acéllemez lapradiátorok az esetek 99%-ban bordázott külsővel rendelkeznek, de elérhető síklapú változat is. A kétsoros (22K) 600 mm magas a legelterjedtebb típus.

Alumínium radiátorok

Az alumínium radiátorok kötéstávolsága eltérő az acéllemez radiátorokokétól. Leginkább panellakásokban szokták felszerelni őket. Az alumínium radiátoros fűtési rendszereket általában csak kemény vízzel szabad feltölteni. Az alumínium tagos radiátorokat leggyakrabban ötrétegű csövekkel vagy kifejezetten erre a célra használt oxigén diffúzió mentes csövekkel érdemes szerelni, mivel az alumínium korrózió hatására hamar kilyukadhat. Az alumínium radiátorok kis helyigényűek, ugyanakkor esztétikusak.

A Romantik radiátorok sajtolt alumíniumból készülnek, felületük anódosan oxidált. Nagy méret és színválaszték jellemzi más gyártók termékeihez képest. Könnyen méretezhető, lakások, családi házak, irodák, üzlethelyiségek különböző tereibe kiválóan alkalmas. Külön előnyt jelent a roncsolás nélküli bővíthetőség, átalakíthatóság is. Egy tag 90 mm széles, így könnyen kalkulálható, hogy pontosan mekkora szélességű radiátor fér el az adott helyen.

Romantik alumínium radiátor
Romantik alumínium radiátor

Törölközősszárító radiátorok

A törölközősszárító radiátor hasonlóan a hagyományos acéllemez lapradiátorhoz, a fűtési rendszer hőjét adja le a környezetébe. Ugyan úgy acéllemezből készül, pórszórt vagy színterezett, esetleg mártott kivitelben. Ha nincs tél és a fűtési rendszerünk nem üzemel, akkor a törölközőszárító radiátorokat elektromos fűtőpatron beszerelése segítségével a rendszertől függetlenül is használhatjuk fűtésre.

A törölközőszárító radiátorokat különböző fűtési rendszerekhez csatlakoztathatjuk. Használhatjuk fűtésre kötve is, kiegészítő fűtésként fűtőpatronnal, vagy vegyes fűtési megoldással, kombinálva fűtőpatronnal és a fűtési rendszerre rákötve.

Törölközőszárító radiátor
Törölközőszárító radiátor

Kis helyigényűek, esztétikusak és praktikusak, általában WC-ben vagy fürdőszobában, esetleg konyhában használatosak. Két féle kivitel létezik, egyenes és íves. Széles mérettartományban, mind szélességben mind magasságban rengeteg típus található. Kiegészítőként térben kinyúló törölközőszárító tartó/akasztót is szerelhetünk hozzá. A fürdőszobai radiátorok nagyon elterjedtek a lakosság körében nagy méret és szín választékuknak köszönhetően. Érdemes időnként a törölközőszárító radiátorok vizébe korrózióvédő folyadékot önteni, mellyel növelhetjük a fűtőtest élettartamát.

A design radiátorok olyan speciális fali radiátorok, amiket a lakótér nagyobb forgalmú részébe is szívesen szerelnek az emberek. Nevükből adódóan fűtési funkciójuk mellett díszítő elemként is szolgálnak, így emelve még jobban a komfortérzetet. Ahogy a törölköző szárító radiátorok esetében, úgy a design radiátoroknál is többféle módon használhatjuk őket fűtésre. Egyes típusokat fűthetünk elektromos fűtőpatronnal vagy vegyes megoldással, míg minden design radiátort használhatunk fűtésre kötve is. A design radiátorokhoz használhatunk különböző kiegészítő elemeket, mint a fa akasztó vagy tükör.

Lazzarini Tavolara design radiátor
Lazzarini Tavolara design radiátor

Tagos radiátorok

A Zehnder gyártónak kiváló acélból készült tagos radiátorai vannak, melyek a régi öntöttvasból készült tagos radiátorok helyettesítésére szolgálnak. Sokszor a bontás nem megoldás, és a vásárlók is ragaszkodnak a régi dizájnhoz, esztétikumhoz. Ebben az esetben mindig a Zehnder Charleston acél tagos radiátorait ajánljuk, mert ugyanazt az állapotot lehet elérni a régi öntöttvas tagos radiátorok cseréjét követően. Ezek a radiátorok tagonként rakhatók össze, így teljesen egyedi igényekre szabva alakítható, valamint széles színválasztékkal is rendelkezik.

Zehnder Charleston acél radiátor
Zehnder Charleston acél radiátor

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kivitel
  Egyenes
 • Szélesség
 • Magasság
 • Szín
  antracit
  fehér
  króm
  kvarc
  tabak
 • Súly
 • Márka
  Betatherm
  BRH
  Lazzarini
  Vogel und Noot
  ZEHNDER
 • Ár