Információk

Törölközőszárító radiátor

A törölközőszárító radiátor a fürdőszoba méretétől függően alkalmas fűtésre, törölközők szárítására, melegen tartására ráadásul fűtési szezontól függetlenül beüzemelhető. A törölközőszárítós radiátor ugyanazon elven működik, mint a hagyományos radiátorok – a rendszerben víz kering, amit valamilyen hőtermelő egységgel melegítünk föl. A fürdőszoba raadiátor változatos dizájnnal dísze lehet fürdőszobánknak, funkcionális szempontból jó a hőleadó képessége. Széles törölközőszárítós radiátor szortiment, rengeteg fürdőszobai radiátor, megszámlálhatatlan elektromos törölközőszárító radiátor és design radiátor kínálat várja webáruházunkban!

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

503 termék

Törölközőszárító radiátor

A törölközőszárító radiátor a hagyományos acéllemez lapradiátorhoz hasonlóan a fűtési rendszerben keringő víz hőjét adja át a környezetének. Anyaga szerint ugyan úgy acéllemezből készül, mint a hagyományos acéllemez lapradiátor, pórszórt vagy színterezett, esetleg mártott kivitelben. Vannak íves kivitelek, melyek térben domború hatásúak, és vannak az egyenes törölközőszárítós radiátor kivitelek.

Szín szerint a legelterjedtebb fehér mellett egyre népszerűbbek a króm törölközőszárító radiátorok is. Kis helyigényűek, esztétikusak és praktikusak, általában WC-ben vagy fürdőszobában, esetleg konyhában használatosak. Széles mérettartományban, mind szélességben mind magasságban rengeteg típus található. A törölközőszárító radiátorok könnyen méretezhetőek és egyszerűen szabályozhatóak. Kiegészítőként térben kinyúló törölközőszárító tartót/akasztót is szerelhetünk rájuk. A fürdőszobai radiátorok nagyon elterjedtek a lakosság körében nagy méret és szín választékuknak köszönhetően.

Törölközőszárító radiátor
Törölközőszárító radiátor

Törölközőszárító radiátor elektromos fűtőpatronnal kombinálva

A törölközőszárító radiátorokat különböző fűtési rendszerekhez csatlakoztathatjuk. Használhatjuk fűtésre kötve is, kiegészítő fűtésként fűtőpatronnal, vagy vegyes fűtési megoldással, kombinálva fűtőpatronnal és a fűtési rendszerre rákötve. Ha nincs tél és a fűtési rendszerünk nem üzemel, akkor a törölközőszárító radiátorokat elektromos fűtőpatron beszerelésével a rendszertől függetlenül is használhatjuk fűtésre. Ebben az esetben a fűtőtestünkben lévő vizet egy hőpatron melegíti fel, melyet elektromos áramról üzemeltetünk. Ennél a módszernél értelemszerűen ki kell zárni a fűtési rendszerből a fűtőtestet a radiátorszelepek segítségével.

A piacon kaphatók már tisztán elektromos törölközőszárító radiátorok is, melyek már a törölközőszárítós radiátornak megfelelő patronnal vannak ellátva. Ezek az elektromos törölközőszárítós radiátorok könnyen beszerelhetők és üzembe helyezhetők. Az elektromos törölközőszárító radiátorok a klasszikus radiátorokhoz hasonlóan fehér, króm vagy egyéb különböző színekben is megvásárolhatók. Kaphatók egyenes, íves kialakításban, de választhatunk a design radiátorok közül is elektromos kialakításút.

Törölközőszárítós radiátor
Törölközőszárítós radiátor

Egy kisebb fürdőszoba könnyen befűthető egy elektromos törölközőszárítós radiátor segítségével, azonban nagyobb helyiség esetén érdemes lehet plusz fűtőtestet is betenni. Az elektromos törölközőszárító radiátort üzembe helyezés előtt szintén desztillált vízzel kell feltöltenünk, csak úgy, minta hagyományos törölközőszárítókat. Ez után be kell csak dugni a konnektorba a radiátorba helyezett fűtőpatront és már működik is a fűtőtest. Ha megfelelően karbantartjuk a fűtőtestet, akkor jelentősen növelni tudjuk az élettartamát.

A törölközőszárító radiátor élettartama

A törölközőszárító radiátorok élettartamát több tényező is befolyásolja, javasolt hasonló hővezető képességű rendszerelemekkel szerelni, nem szerencsés például az alumíniumot és az acéllemezt kombinálni egymással, mivel a korrózió így jóval hamarabb megjelenhet a rendszerben.

Érdemes időnként a törölközőszárító radiátorok vizébe korrózióvédő folyadékot önteni, mellyel növelhetjük a fűtőtest élettartamát. A fürdőszobai radiátorok esetén azzal is tudjuk hosszabbítani a fűtőtest élettartamát, ha a fürdés után a fűtőtestre rákerült vízcseppeket és lecsapódott párát letöröljük a törölközőszárító radiátorról, így elkerülve a későbbi rozsdásodást.

Design radiátorok

A design radiátorok olyan speciális fali radiátorok, amiket a lakótér nagyobb forgalmú részébe is szívesen szerelnek az emberek. Nevükből adódóan fűtési funkciójuk mellett díszítő elemként is szolgálnak, így emelve még jobban a felhasználó komfortérzetét. Ahogy a törölközőszárító radiátorok esetében, úgy a design radiátoroknál is többféle módon használhatjuk őket fűtésre. Egyes típusokat fűthetünk elektromos fűtőpatronnal vagy vegyes megoldással, míg minden design radiátort használhatunk fűtésre kötve is. A design radiátorokhoz használhatunk különböző kiegészítő elemeket, mint például fa akasztó vagy tükör.

Lazzarini design radiátor
Lazzarini design radiátor

Az általunk forgalmazott törölközőszárító radiátor márkák

A törölközőszárító radiátorok kiválasztásánál a kialakítás mellett a design is fontos szerepet játszik. A Lazzarini törölközőszárítós radiátorok rendkívül széles választékkal, minőségi alapanyagból készült kiváló termékek. A Lazzarini különböző családjainak más-más dizájnjai közül Ön biztosan megtalálja a fürdőszobájába leginkább illő darabot. A Lazzarini törölközőszárító radiátoraira 2 év garanciát vállal az olasz gyártó. A Vogel & Noot törölközőszárító radiátorai magyar gyárban, magas minőségben és megfelelő vastagságú acélból készülnek. A nálunk található összes törölközőszárító radiátor ár-érték aránya kiemelkedő, ezért is nagyon népszerű a fogyasztók körében. A gyártó 5 év garanciát vállal a Vogel & Noot törölközőszárító radiátorokra.

elektromos törölközőszárító radiátor
elektromos törölközőszárító radiátor

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Egyenes törölközőszárító radiátor
   Íves törölközőszárító radiátor
   Kiegészítők törölközőszárító és design radiátorhoz
 • Kivitel
  Egyenes
  Íves
 • Szélesség
 • Magasság
 • Szín
  ametiszt
  antracit
  black matt
  fehér
  flame red
  jet black
  króm
  kvarc
  sand quartz
  tabak
  traffic black
  traffic white
 • Teljesítmény W (75/65/20 C°)
 • Márka
  Betatherm
  BRH
  Egyéb
  Lazzarini
  Novaservis
  Technik Therm
  Tubes
  Vogel und Noot
  zehnder
 • Ár