Információk

Kézi zuhanyfejek

137 termék

A megbízható csaptelep

A csaptelep az egyik legfontosabb tárgy a vizes helyiségekben. Alapkövetelmény a megbízhatóság, azonban fontos az esztétika és a csapok formája is. Az új, korszerű csaptelepek víztakarékosak, könnyen szabályozhatók, javíthatók és van, amelyik forrázásvédelemmel is el van látva. Fürdőszobán kívül a konyhában használunk még csaptelepeket, itt is fontos a design, de emellett a használatóság és a funkcionalitás is nagy szerepet játszik egy-egy mosogató csaptelep kiválasztásánál. Amellett, hogy ergonomikus kialakításúak fontos, hogy több tíz évig is megőrizzék funkciójukat.

A fürdőszobai csaptelepeknél megkülönböztetjük a mosdóhoz való, a bidére szerelhető, a kádhoz való, a KMT (kád-mosdó töltő), valamint a zuhany csaptelepet. Elhelyezés szempontjából négy felé lehet bontani a csaptelepeket: álló, fali , falsík alatti - másnéven színkészlet, illetve kádperemre elhelyezhető csaptelepek. Kialakítás szempontjából lehet egykaros, tekerőgombos, infrás, önelzárós, termosztátos vagy érintős csaptelep. Legnépszerűbb márkáink közé tartozik a Grohe, a Hansgrohe, a Kludi, a Mofém és a Teka csaptelep is.

Álló csaptelep
Álló csaptelep

A csaptelepek típusai

Mosdó csaptelep

A mosdó csaptelepek közül megkülönböztetjük a leeresztő szelepes és leeresztő szelep nélküli szerelvényeket, illetve létezik fali vagy állókivitel is. A csaptelep kiválasztásának szempontjából fontos az esztétika és a víztakarékosság. Kiválasztás előtt érdemes megvásárolni a mosdókagylót és ahhoz választani a megfelelő méretű és típusú mosdó csaptelepet. Egyre több gyártó fordít figyelmet a víz- és energiatakarékosságra, és az átfolyó vizet levegővel dúsítja fel, mely akár 60%-os megtakarítást is eredményezhet.

Mosdó csaptelep
Mosdó csaptelep

Bidé csaptelep

A bidé csaptelepet bidékhez (bidé kerámiákhoz) használjuk. Sok háztartásban még mellőzött tisztálkodási eszköz, azonban az új építésű ingatlanoknál egyre többszőr találkozhatunk vele. A szerelvény a bidé végében van elhelyezve, és arra hivatott, hogy a toalett használatot követően tisztálkodjunk vele. Abban különbözik a többi csapteleptől, hogy a perlátor része forgatható. Általában egykaros kivitelben érhető el, azonban tekerőgombos verzióval is találkozhatunk.


A bidé csaptelep kiválasztási szempontjánál mindenképp fontos a bidé kerámiához való illeszkedés, valamint a fürdőszobánk designjához passzoló típust választani.

Bidé csaptelep
Bidé csaptelep

Kádtöltő csaptelep

Kádtőltő csaptelep esetén álló, fali, falsík alatti és kádperemre szerelhető kivitellel is találkozhatunk. Zuhanyszettel vagy zuhanyszett nélkül csomagolva kaphatók, a legelterjedtebb típus az egykaros kádtöltő csaptelep. Funkciójukat tekintve kádtöltésre és zuhanyzásra is egyaránt alkalmasak. A két funkció közt zuhanyváltó segítségével kapcsolhatjuk a kiáramló vizet. A kádtöltő kiválasztásakor érdemes a zuhanyszettes változatot választani, így biztosan kompatibilis lesz az adott csaptelephez a zuhanyszettünk.

Természetesen van lehetőség külön választani zuhanyszettet, ebben az esetben javasolt abból a márkából választani, mint amilyen a meglévő kádtöltő csaptelep, így biztosan passzolni fog egymáshoz a zuhanyszett és a szerelvény.

Kádtöltő csaptelep
Kádtöltő csaptelep

Zuhany csaptelep

Zuhany csaptelepek esetében nevéből adódóan csak zuhanyzásra alkalmazhatóak. Elhelyezésüket tekintve lehet álló vagy fali, esetleg az egyre népszerűbb falsík alatti kivitelű .
Ahogy a kád csaptelepeknél, úgy a zuhany csaptelepeknél is választható zuhanyszettel vagy anélkül. Zuhanyszettes változat választása esetén biztosan kompatibilis lesz az adott szerelvényhez a zuhanyszettünk. A zuhany csaptelepek kialakításánál az egykaros és tekerőgombos kialakítás mellett egyre népszerűbb az önelzáró, illetve a termosztátos kivitel is.
Az önelzáró kiviteleket, általában közületi zuhanyzókba szerelik. Termosztátos zuhany csaptelep esetén nevéből adódóan egy hőérzékelő termosztát van beépítve a szerelvénybe és ennek segítségével tudjuk szabályozni a használati melegvíz hőfokát.

Zuhany csaptelep
Zuhany csaptelep

Mosogató csaptelep

A mosogató csaptelepeknél fontos szempont a funkcionalitás és az esztétikum. Kiválasztását a mosogató tálcához és annak kiválasztása után időzítik. Azonban az is fontos, hogy a napi használat során milyen gyakori műveletekkel szembesül a felhasználó.

A flexibilis kifolyócsövű mosogató csapteleppel például könnyebben lehet zöldségeket, gyümölcsöket mosni, magát a tálcát letakarítani, vagy egy-egy nagyobb edényt egyszerűbben el lehet vele mosogatni.
A forgatható fejes változat azért jó, mert a többmedencés mosogató tálcánk mindegyik medencéjét megfelelően tudjuk vele használni.

Mosogató csaptelep
Mosogató csaptelep

Zuhanyrendszer

A zuhanyrendszerek általában egy zuhany csaptelepből, egy zuhanyszettből, zuhanyváltóból és egy esőztetőből állnak össze.

A zuhany csaptelep esetében lehet egykaros, tekerőgombos, vagy termosztátos kivitel, ez utóbbi egyre népszerűbb. Elhelyezkedésüket tekintve lehetnek fali zuhanyrendszerek vagy falsík alatti zuhanyrendszerek.

A zuhanyrendszerek még nagyobb kényelmet és komfortot biztosítanak a zuhanyzáshoz. Ezt általában az esőztető fej és a zuhanyszett kombinált használatával érik el.

Zuhanyrendszer
Zuhanyrendszer

Zuhanypanel

A zuhanypanel egy olyan speciális csaptelep típus, ami funkciójában és designjában sokkal többet tud, mint hagyományos társaik.

A zuhanypanellal már nem csak zuhanyozni, illetve esőztetni lehet, hanem különböző masszázs funkciókkal vannak ellátva és némelyek még tükröt, rádiót is tartalmaznak.

Amennyiben meglévő zuhanyzónkat újítjuk fel, úgy a régi csaptelep helyére is könnyen be tudjuk szerelni a zuhanypanelt.

Jellemzően fehér, króm, antracit és fekete színben kaphatóak a zuhanypanelek, anyagát tekintve pedig műanyag és alumínium kivitelben érhetőek el.

Zuhanypanel
Zuhanypanel

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Zuhanyfej mérete
  10 cm
  10,5 cm
  10x2,5 cm
  11 cm
  12 cm
  12,5 cm
  12x12 cm
  13 cm
  13,2 cm
  13,4 cm
  15 cm
  15x63 cm
  2,7 cm
  2,8 cm
  20 cm
  25x25 cm
  4,5x2,1 cm
  5,2 cm
  6,5 cm
  6,8x2,2 cm
  7 cm
  7,4x2,5 cm
  8,3 cm
  8,5 cm
  8,5x2,5 cm
  8x3 cm
  9,6 cm
  9,7 cm
  9,8x2,4 cm
 • Zuhanyrúd hossza
 • Márka
  Duravit
  Ferro
  GROHE
  Hansgrohe
  Kludi
  MOFÉM
  Ravak
  Siroflex
  Teka Strohm
  Wellis
 • Ár