Információk

Szimmetrikus íves zuhanykabinok

65 termék

Zuhanykabin


A zuhanykabin alatt egy zárt kabint vagy épített változat esetén egy zárt teret értünk, ahol a zuhanyzás történik. A káddal szemben sokkal helytakarékosabb kialakításúak, cserébe ülőfürdőre nincs lehetőségünk, csak zuhanyozni tudunk benne. A zuhanykabinok számos előnnyel járnak, nézzünk meg párat!

A zuhanykabinok előnyei

Kényelem és kényeztetés

A zuhanykabinok kényelmes és praktikus helyet biztosítanak a zuhanyzásra. A zuhanyzás kellemes élményt nyújt, és lehetővé teszi a test és a lélek felfrissítését.

Higiénia és tisztaság 

A zuhanykabinokban a víz zárt térben marad, így nem önti el a többi fürdőszobai területet. Ez segít megőrizni a fürdőszoba tisztaságát és higiéniáját.

Helytakarékosság 

A zuhanykabinok általában kisebb helyen elférnek, mint például egy kád, ezért ideálisak kisebb fürdőszobákba is, ahol egy kád elhelyezése fejtörést okozna.

Különféle stílusok és kialakítások

A zuhanykabinok különböző stílusokban és kialakításokban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és ízléséhez illeszkedő kabin kiválasztására.

Tartósság és könnyű karbantartás

A zuhanykabinok általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. Továbbá, könnyű tisztítani és karbantartani őket.

Zuhanykabin
Szögletes zuhanykabin

A zuhanykabinok anyaga

A zuhanykabinok többféle anyagból készülhetnek, például üvegből, akrilból, rozsdamentes acélból. Az üvegből készült változatok átlátszó és modern megjelenést nyújtanak, míg az akril kabinok könnyűek és könnyen telepíthetőek. A rozsdamentes acél kabinok tartósak és ellenállnak a rozsdának.

RAVAK SRV2-S+SRV2-S sarokbelépős zuhanykabin
RAVAK SRV2-S+SRV2-S sarokbelépős zuhanykabin

Zuhanykabin típusai

Fontos kiválasztani a megfelelő méretű zuhanykabint a rendelkezésre álló hely alapján, és figyelembe venni a kívánt stílust, anyagot és kényelmi funkciókat. A szakember segítségét is érdemes kérni a telepítéshez, hogy biztosítsa a megfelelő szerelést és a vízelvezetést.

Sarokzuhanykabin

Ez a típusú zuhanykabin a leggyakrabban használt. Kialakítása lehetővé teszi, hogy a kabin a fürdőszoba sarokban helyezkedjen el, így optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A sarokzuhanyzók általában felszereltek üvegajtóval és oldalfalakkal, amelyek körülveszik a zuhanyzó területet.

Íves zuhanykabin

Ez a típusú zuhanykabin kerek formájú, és általában kör alakú alaplapot használ. Az íves zuhanykabinok kisebb helyeken is elférnek, és esztétikailag is vonzó megjelenést biztosítanak.

Walk-in falas nyitott zuhanyzó

Az épített zuhanykabin helyett egy nyitott zuhanyzó területet is kialakíthatunk a fürdőszobában. Ez általában a zuhanyzó padlójának lejtése és vízelvezetése révén történik, amely lehetővé teszi a víz lefolyását a padlóba egy zuhanyfolyókán keresztül. Az ilyen típusú zuhanyzó terület általában üvegfalakkal vagy szegélyekkel van határolva, hogy megakadályozza a víz szétterjedését a fürdőszobában.

Négyszögletes zuhanykabin

Ez a zuhanykabin típusú négy oldallal rendelkezik, amelyeket üvegfalak vagy falak határolnak. A négyszögletes zuhanykabinok általában sarokban helyezkednek el, de kialakításuktól függően közvetlenül is elhelyezhetők a fürdőszobában.

RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Épített zuhanykabin

Az épített zuhanykabin egy olyan speciális típus, amelyet a fürdőszoba tervezésekor közvetlenül beépítenek a falba. Ez lehetőséget ad a zuhanyzó terület személyre szabott tervezésére és a térhatékonyságra. Az épített zuhanykabinok különböző anyagokból készülhetnek, mint például a csempe, a vagy az üveg, és lehetőséget nyújtanak egyedi megjelenés és funkció kialakítására. Továbbá számos méret kialakítható, az egészen kicsitől a nagy zuhanyzóig, így biztosan minden fürdőszobába megfelelő választás. Nem töri meg a fürdőszoba burkolatának ergonómiáját sem, hiszen a meglévő burkolatot használhatjuk az épített zuhanykabin burkolatához is. Azonban, ha már burkolatot szeretnénk, akkor a megvalósításnak csak a képzeletünk és pénztárcánk szab határt, ugyanis számos módon variálhatjuk a burkolatokat.

Az íves zuhanykabin előnyei

Térkihasználás

Az íves zuhanykabinok általában kevesebb helyet foglalnak el a fürdőszobában, mint a hagyományos négyzetes vagy sarok változatok. Ez különösen előnyös lehet kisebb fürdőszobákban, ahol a hely korlátozott.

Stílusos megjelenés

Az íves zuhanykabinok modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. Az ívelt vonalak simábbak és lágyabbak, ami kellemes és harmonikus atmoszférát teremt.

Kényelem és kényeztetés

Az íves zuhanykabinokban történő zuhanyzás élménye általában kellemes és kényelmes. Az ívelt terület lehetővé teszi a zuhanyzó tér kényelmes kialakítását, és biztosítja a megfelelő teret a mozgáshoz.

Radaway Idea Black PDD íves zuhanykabin
Radaway Idea Black PDD íves zuhanykabin

Optikai illúzió

Az íves zuhanykabinok optikai illúziót is létrehozhatnak, amely nagyobbnak és tágasabbnak tűntetheti fel a fürdőszobát. Az ívelt vonalak és az áttetsző üvegfelületek általában növelik a tér érzetét. Az íves zuhanykabinok különböző méretben és kialakításban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és igényeihez leginkább illeszkedő kabin kiválasztására. Fontos azonban figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet és a zuhanyzó tér méretét a megfelelő méretű és telepítésű zuhanykabin kiválasztásához. Az íves zuhanykabinok lehetnek ajtós vagy ajtó nélküli kivitelben, és készülhetnek üvegből, akrilból vagy más anyagokból. A pontos telepítés és a vízelvezetés szakértelmet igényelhet, ezért célszerű szakember segítségét kérni a zuhanykabin telepítéséhez.

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Nyílóajtós szimmetrikus íves zuhanykabinok
   Tolóajtós szimmetrikus íves zuhanykabinok
 • Íves/Szögletes
  íves
  szögletes
 • Tolóajtós/Nyílóajtós
  nyílóajtó
  tolóajtós
 • Profilok
  fehér
  fekete
  fényes alu
  króm
  polírozott alu
  szatén
 • Szerelvények színe
  fehér
  fekete
  króm
  polírozott alu
  szatén
 • Méret
  100x190 cm
  100x195 cm
  75x195 cm
  75x198 cm
  80x190 cm
  80x195 cm
  80x198 cm
  80x80x185 cm
  80x80x195 cm
  90x190 cm
  90x195 cm
  90x198 cm
  90x90 cm
  90x90x170 cm
  90x90x185 cm
  90x90x190 cm
  90x90x195 cm
 • Márka
  H2O
  Radaway
  Ravak
  Sapho
  Wellis
 • Ár