Információk

Szögletes acéllemez zuhanytálcák

3 termék

Frissesség és tartósság a fürdőszobában zuhanytálcák használatával

A zuhanytálcák kiváló és modern fürdőszobai megoldások, amelyek komfortot, stílust és tartósságot hoznak a mindennapi zuhanyzási élménybe. Ezek a szerelvények nemcsak esztétikai szempontból fontosak, hanem számos előnnyel rendelkeznek, továbbá a magas minőségű anyagoknak köszönhetően hosszú távú használatra tervezték azokat.

Kényelem és funkcionalitás

A zuhanytálcák egyik legkiemelkedőbb előnye a kényelem és a funkcionalitás kombinációja. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű belépést és kilépést, így különösen idősek vagy mozgáskorlátozott személyek számára is ideális megoldást nyújtanak. A lapos és sima felületük pedig kiváló tapadást biztosít, megelőzve az elcsúszást és baleseteket.

Zuhanytálca méretek és formák

A zuhanytálcák több méretben és formában elérhetők, lehetővé téve a fürdőszoba teréhez és stílusához való tökéletes illeszkedést. Kisebb fürdőszobák esetén a négyzet vagy a sarok zuhanytálcák kiváló helykihasználást tesznek lehetővé, míg a nagyobb teret igénylő fürdőszobákban a téglalap alakú vagy a szimmetrikus zuhanytálcák is elérhetők. A zuhanykabinokhoz illeszkedő, általában márkában megegyező zuhanytálcákat érdemes választani, melyek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Az íves zuhanykabinokhoz íves zuhanytálca beépítése szükséges, míg szögletes kialakítás esetén a szögletes zuhanytálca kompatibilis zuhanykabinunkhoz.

Egyedi zuhanytálca kialakítás

Szögletes zuhanytálca

Tartósság és magas minőség

A zuhanytálcák anyagai közé tartozik az acéllemez, az akril, a kerámia és a kompozit, amelyek mindegyike kiemelkedő tartósságot biztosít. Az akril zuhanytálcák könnyűségük és ellenálló képességük miatt népszerűek, míg a kompozit és az acél változatok kiváló minőségű és törhetetlen anyagból készülnek. Az acél és kerámia zuhanytálcák erősek és strapabírók, valamint hosszú élettartamukkal kiemelkedő tartósságot nyújtanak.

Vízszigetelés és helykihasználás

A zuhanytálcák kialakításuknak köszönhetően hatékonyan szigetelik a vizet, megelőzve a szivárgást és a fürdőszoba környezetét megóvják a nedvességtől. Emellett a zuhanytálcák rendkívül helytakarékosak, lehetővé téve a fürdőszoba terének még optimálisabb kihasználását.

A zuhanytálcák tehát nem csupán praktikusak és esztétikusak, hanem a magas minőségű anyagoknak köszönhetően hosszú élettartamú és tartós fürdőszobai megoldások is. A zuhanytálcák a fürdőszobák elengedhetetlen részeivé váltak, amelyek nemcsak esztétikailag vonzóvá teszik a terüket, hanem kényelmes és könnyen karbantartható zuhanyozási élményt is biztosítanak.

Alacsony profilú zuhanytálca

Könnyű karbantartás

A zuhanytálcák karbantartása egyszerű és gyors folyamat. A sima és nem porózus felületük ellenáll a szennyeződéseknek, a szappanlerakódásoknak és a vízkőnek, így könnyen tisztíthatóak és tisztán tarthatóak. A legtöbb zuhanytálca antibakteriális felülettel rendelkezik, ami hozzájárul a higiénia fenntartásához is. Vízlepergető minimálisan lejtett felületük pedig a megragadó pangó víz ellen nyújt megoldást. A tisztításához elegendő egy enyhe tisztítószer és egy puha szivacs vagy ruha használata. Az antibakteriális bevonatok tovább javítják a higiéniai szintet, megakadályozva a baktériumok és penész kialakulását.

Sarokba épített zuhanytálca

A zuhanytálcák típusok szerinti csoportosítása

 • Akril zuhanytálcák: Könnyű súlyuk és rugalmasságuk miatt népszerűek. Akrilból készült tálcák kiváló hőtartó képességgel rendelkeznek, így zuhanyzás közben a talpainknak is kellemes marad a hőmérséklet.
 • Kompozit zuhanytálcák: Tartós és törhetetlenek, valamint könnyűek és könnyen telepíthetőek. A számos méret és forma lehetősége miatt rugalmasan alkalmazkodnak a fürdőszoba kialakításához.
 • Kerámia zuhanytálcák: Luxus és elegancia a fürdőszobában. Ezek a tálcák a valódi kő vagy márvány hatását keltik életre, miközben könnyen karbantarthatók és ellenállók.
 • Acél zuhanytálcák: Strapabíró és masszív kialakításúak, hosszú élettartammal rendelkeznek. A sima és modern megjelenésük miatt ideálisak a korszerű fürdőszobák számára.

A zuhanytálcák kialakításuk szerinti csoportosítása

 • Lapos zuhanytálcák: Alacsony profiljuk miatt könnyen megközelíthetőek és ideálisak azoknak, akik egyszerű és modern dizájnt keresnek. A sík felület lehetővé teszi a könnyű be- és kilépést.
 • Antisztatikus zuhanytálcák: A speciális bevonatokkal rendelkező tálcák megakadályozzák a statikus elektromosság felhalmozódását, ezáltal csökkentve a por és a szennyeződések tapadását.
 • Extrém alacsony profilú zuhanytálcák: Ideálisak a fürdőszobai kialakításokhoz, ahol az alacsony küszöb nélküli bejárat kívánatos. Kiváló választás azoknak, akik szeretnék elkerülni a magasabb küszöbökkel járó esetleges baleseteket.
   

Zuhanytálca lábakkal

Íves zuhanykabin zuhanytálcával

A zuhanytálca elhelyezése a fürdőszobatervezés során kulcsfontosságú szempont, amely befolyásolja a helykihasználást, a kényelmet és a fürdőszoba funkcionális kihasználását. Az optimális zuhanytálca elhelyezésének megválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a fürdőszoba méretét, alakját és a felhasználók igényeit. Íme néhány szempont, amelyek segíthetnek a megfelelő zuhanytálca elhelyezés kiválasztásában:

 1. Fürdőszoba mérete és elrendezése: A zuhanytálca elhelyezése szorosan kapcsolódik a fürdőszoba teréhez. Kisebb fürdőszobák esetén a sarokban vagy a fal mentén történő elhelyezés optimalizálhatja a térkihasználást. Nagyobb fürdőszobákban lehetőség nyílik központi vagy szabadon álló zuhanytálca elhelyezésére.
 2. Bejárati szög: Fontos figyelembe venni a fürdőszobába való bejárás szögét és lehetőségeit. Az alacsony küszöbű vagy küszöb nélküli zuhanytálcák segíthetnek a könnyű be- és kilépésben, különösen idősebb vagy mozgásukban korlátozott emberek számára.
 3. Funkcionális szempontjai: Az elhelyezés során figyelembe kell venni a vízvezeték-csatlakozási pontokat és a csővezeték elrendezését. A praktikus elrendezés lehetővé teszi a könnyű csatlakozást és minimalizálja a további vízvezeték szerelési munkálatokat.
 4. Design és esztétika: A zuhanytálca elhelyezése az esztétikai tervezés része is. A megfelelő elrendezés lehetővé teszi az egyensúlyt a kényelem és a design között, és segít létrehozni a kívánt fürdőszobai atmoszférát. A zuhanytálcákat előlappal is lehet szerelni, de sok helyen az előlap helyett csempeburkolatot alkalmaznak a kívánt esztétikum érdekében.
 5. Tárolási lehetőségek: Fontolóra veendő, hogy a zuhanytálca az elhelyezése során milyen tárolási lehetőségekkel bír. Beépített polcok, lehajtható ülőkék, zuhanytartók és különböző kiegészítők segíthetnek a zuhanyzóban való tartózkodás során a komfort növelésében.
 6. Karbantartás és tisztítás: Az elhelyezésnek meg kell könnyítenie a zuhanytálca körüli terület tisztántartását és karbantartását. Az egyszerű hozzáférés és a könnyen tisztítható felület fontos tényezők.
 

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Kategória
  • Alcsoport
   Szimmetrikus szögletes acéllemez zuhanytálcák
 • Típus
  szögletes
 • Anyag
  acél
 • Méret
  80x80 cm
  90x90 cm
 • Márka
  Jika
 • Ár