Információk

Nyílóajtós szimmetrikus íves zuhanykabinok

48 termék

Zuhanykabin


A zuhanykabin alatt egy zárt kabint vagy épített változat esetén egy zárt teret értünk, ahol a zuhanyzás történik. A káddal szemben sokkal helytakarékosabb kialakításúak, cserébe ülőfürdőre nincs lehetőségünk, csak zuhanyozni tudunk benne. A zuhanykabinok számos előnnyel járnak, nézzünk meg párat!

A zuhanykabinok előnyei

Kényelem és kényeztetés

A zuhanykabinok kényelmes és praktikus helyet biztosítanak a zuhanyzásra. A zuhanyzás kellemes élményt nyújt, és lehetővé teszi a test és a lélek felfrissítését.

Higiénia és tisztaság 

A zuhanykabinokban a víz zárt térben marad, így nem önti el a többi fürdőszobai területet. Ez segít megőrizni a fürdőszoba tisztaságát és higiéniáját.

Helytakarékosság 

A zuhanykabinok általában kisebb helyen elférnek, mint például egy kád, ezért ideálisak kisebb fürdőszobákba is, ahol egy kád elhelyezése fejtörést okozna.

Különféle stílusok és kialakítások

A zuhanykabinok különböző stílusokban és kialakításokban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és ízléséhez illeszkedő kabin kiválasztására.

Tartósság és könnyű karbantartás

A zuhanykabinok általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. Továbbá, könnyű tisztítani és karbantartani őket.

Zuhanykabin
Szögletes zuhanykabin

A zuhanykabinok anyaga

A zuhanykabinok többféle anyagból készülhetnek, például üvegből, akrilból, rozsdamentes acélból. Az üvegből készült változatok átlátszó és modern megjelenést nyújtanak, míg az akril kabinok könnyűek és könnyen telepíthetőek. A rozsdamentes acél kabinok tartósak és ellenállnak a rozsdának.

RAVAK SRV2-S+SRV2-S sarokbelépős zuhanykabin
RAVAK SRV2-S+SRV2-S sarokbelépős zuhanykabin

Zuhanykabin típusai

Fontos kiválasztani a megfelelő méretű zuhanykabint a rendelkezésre álló hely alapján, és figyelembe venni a kívánt stílust, anyagot és kényelmi funkciókat. A szakember segítségét is érdemes kérni a telepítéshez, hogy biztosítsa a megfelelő szerelést és a vízelvezetést.

Sarokzuhanykabin

Ez a típusú zuhanykabin a leggyakrabban használt. Kialakítása lehetővé teszi, hogy a kabin a fürdőszoba sarokban helyezkedjen el, így optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A sarokzuhanyzók általában felszereltek üvegajtóval és oldalfalakkal, amelyek körülveszik a zuhanyzó területet.

Íves zuhanykabin

Ez a típusú zuhanykabin kerek formájú, és általában kör alakú alaplapot használ. Az íves zuhanykabinok kisebb helyeken is elférnek, és esztétikailag is vonzó megjelenést biztosítanak.

Walk-in falas nyitott zuhanyzó

Az épített zuhanykabin helyett egy nyitott zuhanyzó területet is kialakíthatunk a fürdőszobában. Ez általában a zuhanyzó padlójának lejtése és vízelvezetése révén történik, amely lehetővé teszi a víz lefolyását a padlóba egy zuhanyfolyókán keresztül. Az ilyen típusú zuhanyzó terület általában üvegfalakkal vagy szegélyekkel van határolva, hogy megakadályozza a víz szétterjedését a fürdőszobában.

Négyszögletes zuhanykabin

Ez a zuhanykabin típusú négy oldallal rendelkezik, amelyeket üvegfalak vagy falak határolnak. A négyszögletes zuhanykabinok általában sarokban helyezkednek el, de kialakításuktól függően közvetlenül is elhelyezhetők a fürdőszobában.

RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Zuhanykabin
RAVAK Walk-in Corner zuhanykabin

Épített zuhanykabin

Az épített zuhanykabin egy olyan speciális típus, amelyet a fürdőszoba tervezésekor közvetlenül beépítenek a falba. Ez lehetőséget ad a zuhanyzó terület személyre szabott tervezésére és a térhatékonyságra. Az épített zuhanykabinok különböző anyagokból készülhetnek, mint például a csempe, a vagy az üveg, és lehetőséget nyújtanak egyedi megjelenés és funkció kialakítására. Továbbá számos méret kialakítható, az egészen kicsitől a nagy zuhanyzóig, így biztosan minden fürdőszobába megfelelő választás. Nem töri meg a fürdőszoba burkolatának ergonómiáját sem, hiszen a meglévő burkolatot használhatjuk az épített zuhanykabin burkolatához is. Azonban, ha már burkolatot szeretnénk, akkor a megvalósításnak csak a képzeletünk és pénztárcánk szab határt, ugyanis számos módon variálhatjuk a burkolatokat.

Az íves zuhanykabin előnyei

Térkihasználás

Az íves zuhanykabinok általában kevesebb helyet foglalnak el a fürdőszobában, mint a hagyományos négyzetes vagy sarok változatok. Ez különösen előnyös lehet kisebb fürdőszobákban, ahol a hely korlátozott.

Stílusos megjelenés

Az íves zuhanykabinok modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. Az ívelt vonalak simábbak és lágyabbak, ami kellemes és harmonikus atmoszférát teremt.

Kényelem és kényeztetés

Az íves zuhanykabinokban történő zuhanyzás élménye általában kellemes és kényelmes. Az ívelt terület lehetővé teszi a zuhanyzó tér kényelmes kialakítását, és biztosítja a megfelelő teret a mozgáshoz.

Radaway Idea Black PDD íves zuhanykabin
Radaway Idea Black PDD íves zuhanykabin

Optikai illúzió

Az íves zuhanykabinok optikai illúziót is létrehozhatnak, amely nagyobbnak és tágasabbnak tűntetheti fel a fürdőszobát. Az ívelt vonalak és az áttetsző üvegfelületek általában növelik a tér érzetét. Az íves zuhanykabinok különböző méretben és kialakításban érhetők el, így lehetőség van a fürdőszoba stílusához és igényeihez leginkább illeszkedő kabin kiválasztására. Fontos azonban figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet és a zuhanyzó tér méretét a megfelelő méretű és telepítésű zuhanykabin kiválasztásához. Az íves zuhanykabinok lehetnek ajtós vagy ajtó nélküli kivitelben, és készülhetnek üvegből, akrilból vagy más anyagokból. A pontos telepítés és a vízelvezetés szakértelmet igényelhet, ezért célszerű szakember segítségét kérni a zuhanykabin telepítéséhez.

 

Termékek szűrése

  Találatok szűkítése
 • Íves/Szögletes
  íves
  szögletes
 • Tolóajtós/Nyílóajtós
  nyílóajtó
  tolóajtós
 • Profilok
  fehér
  fekete
  króm
  polírozott alu
  szatén
 • Szerelvények színe
  fehér
  fekete
  króm
  szatén
 • Méret
  100x190 cm
  100x195 cm
  75x195 cm
  75x198 cm
  80x190 cm
  80x195 cm
  80x198 cm
  90x190 cm
  90x195 cm
  90x198 cm
  90x90 cm
 • Márka
  Ravak
 • Ár