Információk

Elektromos törölközőszárító radiátor – a praktikum és esztétikum párosítása

 

Napjainkban egyre felkapottabb az elektromos törölközőszárítók használata fürdőszoba felújítása, illetve építése esetén is. Nem meglepő, hiszen a praktikus fűtési megoldáshoz design és esztétikum egyszerre párosul.

Az elektromos törölközőszárító radiátorok működési elve ugyan az, mint a hagyományos társaiké. A fűtőtest vize kering a rendszerben, mely felfűti a radiátor testet.

Egyik nagy előnye, hogy használata nincs a fűtési idényhez kötve, hiszen a fűtőpatron segítségével akár kora ősszel vagy késő tavasszal is működtethető. Az elektromos törölközőszárító radiátorok általában ugyan olyan kivitelben elérhetőek, mint a sima fürdőszobai fűtőtestek. Megtalálhatók fehér illetve króm színben, valamint egyenes és íves kivitelben egyaránt. Teljesítményüket illetően választhatunk 300-1000 W-os elektromos törölközőszárító radiátorok közül.

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ugyan kisebb helyiség befűtésére a törölközőszárító radiátorok kiválóan alkalmasak, azonban nagyobb fürdőszobába javasolt egyéb fűtőtest elhelyezése is.

 

A fürdőszobai radiátor tisztán elektromos üzembe helyezéséhez egy megfelelő teljesítményű fűtőpatronra, és egy króm végdugóra van szükség. A radiátort desztilált vízzel kell feltölteni, majd a fűtőpatront bedugva már működtethető is a fűtőtest.

 

Az elektromos törölközőszárító radiátorok közül a legtöbb nem csak fűtőpatronnal működtethető, hanem a központi fűtésre is rá lehet kötni, így kombinálva is használhatóak.

Az elektromos törölközőszárító radiátorok élethossza nagyban függ a helyes karbantartástól. A garancia az olasz Lazzarini gyártó esetében 2 év. Érdemes védeni is a törölközőszárító radiátorokat, ezért félévente javasolt korrózivédő folyadékot tenni a fűtési vízbe, ezzel előzve meg a vízkő és rozsda kialakulását.

 

Amennyiben a fürdőszoba helyiségben egy kellemes hőérzet fenntartása, és a törölközők melegen tartása a cél, akkor az elektromos törölközőszárító radiátor a tökéletes választás. Kínálatunkban megtalálható az 70 cm magastól a 180 cm magasig, a letisztult designtól a különleges, egyedi darabig egyaránt.

Termékek megtekintése mely az elektromos törölközőszárító radiátor kategóriában szerepel.