search
menu Menü

Blog

Elektromos törölközőszárító radiátor

Elektromos törölközőszárító radiátor – a praktikum és esztétikum párosítása

Napjainkban egyre felkapottabb az elektromos törölközőszárítók használata fürdőszoba felújítása, illetve építése esetén is. Nem meglepő, hiszen a praktikus fűtési megoldáshoz design és esztétikum egyszerre párosul.

Működése
Az elektromos törölközőszárító radiátorok működési elve ugyan az, mint a hagyományos társaiké. A fűtőtest vize kering a rendszerben, mely felfűti a radiátor testet. Egyik nagy előnye, hogy használata nincs a fűtési idényhez kötve, hiszen a fűtőpatron segítségével akár kora ősszel vagy késő tavasszal is működtethető.

Kivitel
Az elektromos törölközőszárító radiátorok általában ugyan olyan kivitelben elérhetőek, mint a sima fürdőszobai fűtőtestek. Megtalálhatók fehér illetve króm színben, valamint egyenes és íves kivitelben egyaránt. Teljesítményüket illetően választhatunk 300-1000 W-os elektromos törölközőszárító radiátorok közül.
Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ugyan kisebb helyiség befűtésére a törölközőszárító radiátorok kiválóan alkalmasak, azonban nagyobb fürdőszobába javasolt egyéb fűtőtest elhelyezése is.
 

Üzembe helyezés
A fürdőszobai radiátor tisztán elektromos üzembe helyezéséhez egy megfelelő teljesítményű fűtőpatronra, és egy króm végdugóra van szükség. A radiátort desztilált vízzel kell feltölteni, majd a fűtőpatront bedugva már működtethető is a fűtőtest. Az elektromos törölközőszárító radiátorok közül a legtöbb nem csak fűtőpatronnal működtethető, hanem a központi fűtésre is rá lehet kötni, így kombinálva is használhatóak. Az elektromos törölközőszárító radiátorok élethossza nagyban függ a helyes karbantartástól.

Garancia
A garancia az olasz Lazzarini gyártó esetében 2 év. Érdemes védeni is a törölközőszárító radiátorokat, ezért félévente javasolt korrózivédő folyadékot tenni a fűtési vízbe, ezzel előzve meg a vízkő és rozsda kialakulását.

Amennyiben a fürdőszoba helyiségben egy kellemes hőérzet fenntartása, és a törölközők melegen tartása a cél, akkor az elektromos törölközőszárító radiátor a tökéletes választás. Kínálatunkban megtalálható az 70 cm magastól a 180 cm magasig, a letisztult designtól a különleges, egyedi darabig egyaránt.

 


Kapcsolódó termékcsoportok

Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák