search
menu close
menu Információk

Kiegészítők, tartozékok hőszivattyúhoz

12 termék

Hőszivattyú

A jövő védelme

Gyermekeink jövője a mi kezünkben van! A megújuló energiaforrások felhasználásával, mint például a nap, a szél, a víz segíthetjük a következő generációk jövőjét. Hiszen a mi környezettudatosságunk az ő boldogulásuk záloga. Az Európai Unió elkötelezett amellett, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, ez azt jelenti, hogy nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátású gazdaságra van szükség. A kibocsátott CO2 csökkentése elemi érdeke az emberiségnek, hiszen csak így lehet mérsékelni a klímaváltozás negatív hatásait. A hőszivattyúkat manapság a legtöbb szakember már minden újépítésű családiház és társasház fűtési-hűtési rendszeréhez kifejezetten ajánlja. Ezzel együtt egyre több ipari és kereskedelmi létesítmény üzemeltetője is a környezettudatos és a megbízható hűtő-fűtő rendszer mellett dönt.

A legújabb szabályozások értelmében új építésű ingatlanok energiaigényét legalább 25%-ban megújuló energiaforrásból kell biztosítani. A 25%-os előírást az épülő lakóházak több módon is teljesíthetik, de csak a hőszivattyú technológia képes egyszerre biztosítani a megújuló részarányt, és egyben fűteni, használati meleg vizet előállítani és hűteni is.

Energiavédelem
Energiavédelem

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú a környező levegőtől von el energiát és hatékonyan alakítja át azt hővé. Működési elve alapján legjobban egy hagyományos hűtőhöz hasonlít, mely fűtéskor fordított üzemben működik. Egy folyékony hűtőközeg kering a hűtőkörben, ami manapság már csak az új környezetbarát R32 gáz lehet. Régebben R407c, R134a, vagy R410a hűtőközegek voltak, azonban ezeknek komoly ózonkárosító hatása volt.

A hűtő körfolyamat leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy egy kompresszor nyomás alá helyezi a hűtőközeget, amely aztán egy kondenzátoron keresztül elkondenzálja a fölösleges energiát, majd egy fojtószelep segítségével a lehűlt hűtőközeget az elpárologtatóba juttatja, ahol megtörténik a hőelvonás a környezettől. Ezt a hőelvonást használjuk ki és ezen a ponton kapcsolunk a berendezéshez egy hőcserélőt. Ha ezt a körfolyamatot megfordítjuk, akkor az elpárologtatóból kondenzátor lesz és a hőleadást ide szervezi át a készülék.

Hőszivattyú kültéri egysége
Hőszivattyú kültéri egysége

A hőszivattyú típusai

Háromfajta klasszikus hőszivattyú változatot különböztetünk meg: A Levegő-víz hőszivattyúk nevükből adódóan a környezeti levegőből vonják ki a hőt és ezt adják át a fűtési rendszer vizének. A Talaj-víz hőszivattyúk a talaj hőjéből nyerik a hőenergiát, még a Víz-víz hőszivattyúk a talajvízből vonják ki a hőenergiát és használat után lehűtve visszajuttatják azt a talajba. Vannak speciális változatok is, mint például a HMV hőszivattyúk, melyek általában a beltéri hulladék hőt hasznosítják és ebből állítanak elő melegvizet. A hibrid rendszerek pedig általában egy fűtő gázkazán és egy levegő-víz hőszivattyú kombinációjából állnak, melyek hatékonyan és gazdaságosan ötvözik a hagyományos gázfűtést a megújuló energia hasznosításával.

Hőszivattyú beltéri egysége
Hőszivattyú beltéri egysége

A hőszivattyú fenntartható működése

A hőszivattyú fenntartható módon alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására is - az ingyenes környezeti hő felhasználásának köszönhetően - 100%-ban független a fosszilis tüzelőanyagoktól. A fűtéshez a környezeti levegő, a föld vagy a talajvíz hőjét használja fel. A Technik Cool hőszivattyút kifinomult elegancia, alacsony üzemeltetési költség, kiemelkedő energiahatékonyság, megbízhatóság és kedvező ár jellemzi. 65%-ban a levegőből nyert megújuló energiával működik, 35%-ban pedig árammal. Eléri az A+ energiahatékonyságot, mely akár 70%-os energiamegtakarítást jelenthet.

Technik Cool hőszivattyú
Technik Cool hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyúink nagyon jó hatásfokkal tudnak üzemelni jelen időjárási körülmények között, így tökéletes választás a Magyar háztartások számára. A Technik Cool hőszivattyú alkalmas hagyományos fűtésre, padlófűtésre, hűtés esetén pedig mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz ajánljuk. Napelemmel való kombinálása csökkenti az áramszámlát, így a lehető legzöldebb választás a természeti energia alkalmazására. Ha a hőszivattyús fűtési rendszert zöld árammal működtetik, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé is tud válni.
Válassza Ön is a Technik Cool hőszivattyút otthona fűtéséhez, hűtéséhez!
A jövő energiaforrása karnyújtásnyira van.
Technik Cool – a természet energiája

Termékek szűrése

    Találatok szűkítése
  • Súly
  • Márka
    Ariston
    Bosch
  • Ár