search
menu Menü

Blog

Akadálymentes termékek

Akadálymentes termékek

Egy fürdőszoba megtervezése sosem egyszerű feladat. Egyes helyzetek okozhatnak nehézségek, célunk azonban az, hogy ezekre is tudjunk megoldást kínálni. Az akadálymentes szaniterek és fürdőszoba kiegészítők segítségével komfortos és praktikus helyiséget alakíthatunk ki. A cél egy olyan fürdő kialakítása, mely kerekesszékkel is jól megközelíthető és használható.

Akadálymentes zuhanyzó

A legfontosabb aspektus, hogy a zuhanyzó ajtaja befelé nyíljon. Már a tervezéskor érdemes figyelni arra, hogy a zuhanyzó aljának kialakítása csúszásmentes legyen, csak végső soron alkalmazzunk műanyag alátétet, valamint a zuhanytálca legyen egy síkban a padlóval.
A zuhanyzónál a csapok könnyen elérhető helyre legyenek felszerelve, ha lehet akkor egykaros, kevert vizes megoldással.
A zuhanyzás biztonságának garantálása érdekében egy megfelelő teherbírással rendelkező ülőkét kell a falra rögzíteni, melynek magasságát körülbelül 50-55 cm-re érdemes állítani.

Akadálymentes WC

A kerekesszék átlag ülőmagassága 48-55 cm, ezért a mozgássérült wc-k ülőmagassága is ekkora. Az oldalülés és felállás megkönnyítésére szolgálnak a wc melletti kapaszkodók, és érdemes felhajtható fogódzókat választani, melyek ha nincsenek használva könnyen félrehajthatók.
A wc lehúzóját, amennyiben a hagyományos mellett maradunk, érdemes az oldalfalra felszerelni, vagy használhatunk mozgásérzékelős lehúzókat is. A wc papír legyen jobb vagy bal oldalon elhelyezve, hogy könnyen letéphető legyen.

Akadálymentes kézmosó

A csap ülve használhatósága esetén a kézmosó alá be kell, hogy férjen a térd és a láb. Éppen ezért a lefolyónak laposnak kell lennie, melynek érdekében a legegyszerűbb ha mosdótálat választunk. Ülve használva körülbelül 65-70 cm magasságban kell felszerelni.
Ilyen esetben a tükröt döntve érdemes felhelyezni, melynek dőlési szöge egy zsinór segítségével könnyen változtatható.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák