search
menu Menü

Blog

Elromlott a szivattyú? Leállt a fűtés? Azonnali csere szükséges?

Elromlott a szivattyú? Leállt a fűtés? Azonnali csere szükséges?

Cégünk Grundfos Szakkereskedőként szakértelemmel és széles raktárkészlettel várja Önt. Emellett Grundfos cserepontként is üzemelünk, ami azt jelenti, hogy rendkívül kedvező áron várjuk állandóan raktáron tartott Grundfos fűtési keringető szivattyúkkal.  Az alábbi szivattyútípusok azonnal készletről vihetők illetve igény szerint online megrendelhetők.

A Grundfos MAGNA3 és MAGNA1 típusú keringető szivattyúk azonnal, vagy legkésőbb 24 órán belül elérhetőek.

EuP Direktíva

Az EuP Direktíva célja az energiahasználó termékek energiahatékonyságának növelése. Ez hozzájárul az Európai Unió klímavédelmi törekvéseinek eléréséhez is.

Az EuP Direktíva az ún. ”Energy Using Products Directive”, azaz Energiahasználó termékek direktívája szavak rövidítése,  amely Ecodesign Direktíva néven is ismert. A direktíva nemcsak az energiahasználó termékekre terjed ki, de célja e termékek által a negatív környezeti hatások csökkentése is.

A legszembetűnőbb változás, hogy a direktíva nemcsak az energiafogyasztó termékekre vonatkozik,  hanem azok környezetbarát tervezésével is foglalkozik.

Néhány tényező az EuP Direktívából:

2013 – EEI: 0,27

2013. január 1-től a keringető szivattyúkra vonatkozó (kivéve a speciális kivitelű termál, szolár rendszerek szivattyúi) energiahatékonysági index (EEI) értéke kevesebb kell hogy legyen, mint 0,27.

Az energiahatékonysági index jelenti a különbséget egy termék éves energiafogyasztása és egy hasonló termék sztenderd fogyasztása között.

2015 – EEI: 0,23

2015. augusztus 1-től az EEI értéke kevesebb kell hogy legyen, mint 0,23 a keringetők esetében.

Keringető szivattyúkra nézve az elv az alábbiakon alapul:

• Az EU-ban (EU27) az éves energiafogyasztás mértéke 50 TWh (2009)

• Becslések szerint 2020-ra ez az érték 55 TWh-ra nőne az EU szabályozásai nélkül.

• Az EU rendelkezéseinek köszönhetően 2020-ra az energiafogyasztás becsült értéke 32 TWh lesz.

Óriási energiamegtakarítás

A direktíva 23 TWh megtakarítást jelent az EU-ban 2020-ra, amely egyenlő 14 millió ember éves lakossági energiafogyasztásával. Ez összhangban áll a 2020-ra jósolt 11 millió tonnányi CO2 kibocsátás csökkentésének mértékével.

A vízellátás szivattyúira még nincsenek meghatározva az irányelvek. A motorokra vonatkozó EuP előírásokat lásd a “Motorok” résznél.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák