search
menu Menü

Blog

Honeywell X-sorozatú füst- és hőérzékelők

Honeywell X-sorozatú füst- és hőérzékelők

Lakóépületek tűzbiztonsága

A lakástűz veszélyei
Évente átlagosan mintegy 3 milliárd tűzeset történik világszerte. Bár a kiváltó okok és a tűzesetek súlyossága eltérő, valamennyi anyagi kárral, személyi sérüléssel vagy esetleg halálesettel jár. A tűzesetek következtében évente átlagosan több mint 23 000 ember veszti életét világszerte, és mintegy 230 000-en sérülnek meg. A füst- és hőérzékelők 1990-es évek közepén történő bevezetése óta egyedül az Egyesült Királyságban több mint 60%-kal csökkent a tűzesetek következtében elhunytak száma. A füst- és hőérzékelőkkel felszerelt otthonok esetében – az ilyen biztonsági berendezésekkel nem rendelkező ingatlanokhoz képest – 50%-kal alacsonyabb a halálesetek száma. Minél hosszabb időt tölt el valaki egy égő épületben, a füst belélegzése és az ingatlan elhagyásának fokozódó nehézsége következtében, annál kisebb az esélye, hogy túlélje azt. A füst- és hőérzékelők időben figyelmeztetik az ingatlanban tartózkodókat az esetleges veszélyekre, biztosítva ezzel számukra az épület elhagyásához szükséges, szakértők által javasolt három percet.

A füst- és hőérzékelők által biztosított korai figyelmeztetés alapvető fontosságú. Statisztikai kutatások kimutatták, hogy a jelzőkészülékekre költött
minden 1.000 Forinttal közel 23.000 Forint összegű, tűzkárral kapcsolatos költség takarítható meg.

Kik vannak veszélyben?
Megfelelő jelzőrendszer hiányában bárki, aki az ingatlanban tartózkodik, ki van téve a tűz okozta sérülés vagy halál kockázatának, különösen éjjel, mivel az ember alvás közben nem érez szagokat. A gyermekek még inkább veszélyeztetettek, mivel nem tudnak elég gyorsan reagálni a tűzveszélyre.

Az érzékelők működési elve
A tűz érzékelésére különböző technológiák állnak rendelkezésre; a legfontosabb szempont azonban az észlelési idő minimalizálása és a téves riasztások elkerülése. A tűz több jellemzőjét is érzékelő jelzőkészülékek pontosabban és gyorsabban jelzik a különböző okokból kialakuló tűzeseteket, megfelelő időt biztosítva ezáltal az épület elhagyására.

Füst- és tűzjelző termékcsalád

A Honeywell füst- és hőérzékelő termékcsaládot a kiváló teljesítmény és megbízhatóság jegyében fejlesztettük ki. Tíz éves élettartam és garancia; alacsony profilú kialakítás; egyszerű telepítés, ideális választás lakossági tűzjelző készülékekkel foglakozó szakemberek számára.

A Honeywell füst- és hőérzékelőket elsősorban a lakossági tűzvédelemmel foglakozó szakemberek számára fejlesztették ki.
Az egyszerűen felszerelhető és karbantartható modul a lakóközösségek igényei mellett a magánháztartások által támasztott magas követelményeket is kielégíti.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák