search
menu Menü

Blog

LAUFEN – Dizájn a környezettudatosság jegyében

LAUFEN – Dizájn a környezettudatosság jegyében

A svájci LAUFEN szaniter és fürdőszoba felszerelésgyártó cég olyan termékek gyártásával foglalkozik, melyek segítségével a vizet, – a legbecsesebb erőforrásunkat – takarékosan használhatjuk fel. A Laufen ezzel demonstrálja a természeti erőforrások megőrzésére irányuló elkötelezettségét. Ezen felül komoly hangsúlyt fektet a környezetbarát gyártásra, az energia és a nyersanyagok takarékos felhasználására: fejlesztéstől a marketingig.

Az anyag tökéletes megmunkálása mellett a fürdőszoba felszerelések, szaniterek gyártása során komoly munkát fektet a dizájnba is. A Roca csoport tagjaként a világ legnagyobb fürdőszoba gyártója több évtizede dolgozik együtt neves építészekkel és tervezőkkel. Közös céljuk: elegáns anyagok megformázás pragmatikus módon, kihangsúlyozva ezzel azok esztétikus megjelenést. A kis lekerekítési sugarú élek vékonyabb falvastagságot eredményeznek, így a fürdőszoba elemei gyártása során tovább csökkenthető a környezeti terhelés. Az előállítás eredményeképp különálló komponensek intelligens kompozíciójával találkozunk a Laufen-fürdőszobákban. A termékcsalád tagjai szaniter-kerámiáktól kedve kád- és mosdó csaptelepekig, fürdőszoba bútorokon és tükrökön át a zuhanytálcákig, fürdőkádakig és masszázsrendszerekig teljes palettát lefednek.

Laufen Pro

A fürdőszobacsalád tervezése során a Laufen célja egy egyszerű, sallangmentes négyszögletű mosdó létrehozása volt a cél. Pro, mint professzionális – A, mint architektúra. A egyszerű négyszögforma a minimalizmus, mint formavilág jegyében születetett, a víz túlfolyását megakadályozandó céllal tervezett speciális perem pedig funkcionalistást szolgálja.

Laufen Pro A

A Laufen Pro S fürdőszoba család a svájci tervező Peter Wirz ötleteinek eredménye. Munkája során a pro koncepció egy szisztematikus, gyártásoptimalizált továbbfejlesztését hozta létre: A vékony sziluettnek és a feltűnő sugárnak köszönhetően a mosdó könnyed, ugyanakkor elegáns külsővel rendelkezik. A mély tálnak köszönhetően a funkcionalitás is megmarad. A Laufen Pro S esztétikus megjelenítése minden kétséget kizáróan a prémium kategória felé tolta el a termékcsaládot úgy, hogy az továbbra is megfizethető maradt.

Laufen Pro S

„Mindenkinek joga van a gyönyörű formákhoz!” Erre a felvetésre a modern ipari dizájn szállít megoldásokat. A modern megjelenésű fürdőszoba ma már nem csupán a tehetős vásárlók kiváltsága. Az modern ipari gyártás új módszerei olyan tervezőknek köszönhető, mint a Veticánál dolgozó Peter Wirz, aki az optimális kivitelezhetőséget a kreativitás elé helyezi és ennek eredményeképp jött létre a Laufen Pro szaniter család.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák