search
menu Menü

Blog

Mi alapján válasszunk fűnyírót?

Mi alapján válasszunk fűnyírót?

A megfelelő fűnyíró megtalálása okozhat egy kis fejtörést, hiszen a piac széles kínálatából a legmegfelelőbbet kiválasztani egy laikus számára nem egyszerű. Néhány szempont figyelembe vételével azonban viszonylag gyorsan és egyszerűen leszűkíthetjük a lehetséges típusokat.

A kert mérete

Az egyik legfontosabb tényező mikor fűnyírót választunk a kert mérete és elrendezése, hiszen ez alapján kell kiválasztani a fűnyíró vágószélességét és, hogy mekkora motorral rendelkezzen. A vágószélesség kiválasztása nemcsak a terület méretétől, hanem annak elrendezésétől is függ, hiszen ahol több a keskeny terület érdemes kisebb vágószélességű gépet választani. Nagyobb, egyenletesebb terület esetén azonban célszerű nagy szélességben működő kerti gépet beszerezni.

Fűgyűjtő tartály

A legtöbb fűnyíró rendelkezik fűgyűjtő tartállyal, melynek köszönhetően nem kell fűnyírás után gereblyézni.  A gyűjtőtartályos fűnyírók használata megakadályozza a gyomok szétterítését, csökkenti a pollenszétszóródást valamint minimalizálja a kavicsfelverődés esélyét. Az oldalkidobós modell az elhanyagolt területek nyírásához ajánlott, így a füvet nem összegyűjti, hanem kidobja.

Benzines vagy elektromos? 

Ebben az esetben is a meghatározó a terület mérete. Elektromos fűnyíró kisebb, 100-300 m2-ig ajánlott, a nagyobb, 500 m2 feletti terület esetén célszerűbb az benzineset választani.
Az elektromos fűnyíró előnye, hogy környezetbarát, hölgyek számára is könnyen kezelhető. Hátránya, hogy a fűtőgyűjtője aránylag kicsi, és a kábel korlátozza a szabad munkavégzést és mozgást.
A benzines előnye, hogy nagy fűtőgyűjtővel rendelkezik, gyorsabb mint az elektromos és a dombos, göröngyös területek is könnyen vághatóak. Hátránya, hogy hangosabb, környezetkárosítóbb és nehezebb mint az elektromos.

 

A fűnyíró házának anyaga

Acél ház: strapabíró mely ellenáll a rongálódásnak
Alumínium ház: könnyű és erős. Korrózióálló.
Műanyag ház: könnyű ugyanakkor rendkívül strapabíró. Könnyen tisztítható.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák