search
menu Menü

Blog

Padlófűtés komfort vékony rétegben

Padlófűtés komfort vékony rétegben

Padlófűtés komfort

vékony rétegben

A Danfoss elektromos fűtőszőnyegekkel gyorsan és egyszerűen kiépíthető padlófűtés alakítható ki, mely kellemes komfortérzetet nyújt fürdőszobákban, nappalikban akár kiegészítő, akár kizárólagos fűtésként.

Komfort padlófűtés vékony rétegben

A Danfoss elektromos padlófűtő szőnyegek tökéletes megoldást nyújtanak egy-egy helyiség teljes fűtésére, vagy akár csak annak temperálására is. Alkalmas irodák, műhelyek, lakások bármely helyiségének komfortosabbá tételére.

A fűtőszőnyeg legnagyobb előnye, hogy akár a meglevő aljzat feltörése nélkül is új, meleg padlót varázsolhatunk. A rendszer teljes helyigénye a csempével együtt nem haladja meg a 8-12 mm-t.

A Danfoss ECheat fűtőszőnyeg utólagos beépítésekhez, felújításokhoz ideális választás. A fűtőszőnyeg teljesítménye 100 W/ m2, illetve 150 W/ m2. A műanyag hálóra szerelt elektromos fűtőszál fektetése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető, csupán az elektromos bekötést kell szakemberre bízni.

Komfort és takarékos szabályozás

Az ECtemp elektronikus termosztátokkal az elektromos padlófűtés pontosan szabályozható, a padló hőmérséklete optimális értéken tartható. A különböző kialakítású termosztátok közül könnyen kiválasztható az igényeknek legmegfelelőbb típus:

ECtemp 130

Falon kívülre szerelhető, elektronikus termosztát padlóérzékelővel. A padló hőmérséklete alapján kapcsol.

ECtemp 532

Szerelvénydobozba süllyeszthető, padló- és levegőérzékelővel rendelkező elektronikus termosztát. A szoba hőmérséklete alapján kapcsol, a padló maximális hőmérséklete korlátozható.

ECtemp 535

Szerelvénydobozba süllyeszthető, padló- és levegőérzékelővel rendelkező programozható elektronikus termosztát, digitális kijelzéssel. Beállítható, hogy a szoba, a padló, vagy mindkettő hőmérséklete alapján kapcsoljon.

Danfoss Touch

Szerelvénydobozba süllyeszthető, padló- és levegőérzékelővel rendelkező programozható elektronikus termosztát, érintőképernyővel. Beállítható, hogy a szoba, a padló, vagy mindkettő hőmérséklete alapján kapcsoljon.

A fűtőszőnyegek 50 cm-es szélességben és különböző hosszúságban kaphatók. A típus kiválasztása után (míg fürdőszoba esetén az ECheat 150 típus javasolt, temperáló padlófűtéshez az ECheat 100), célszerű egy, az itt láthatóhoz hasonló fektetési vázlatot készíteni: a szabad területre a be kell rajzolni a szőnyegek helyét, majd a hosszúságukat összeadva az így kapott eredményhez legközelebb álló ECheat szőnyeget kiválasztani. Mivel a vékony fűtőszál a műanyag hordozóhálóról leválasztható a szabálytalan területek is könnyen lefedhetők vele.

A Danfoss 20 év garanciát biztosít a fűtőszőnyegekre, és 3 évet a termosztátokra.

Gyorsan és könnyen beépíthető

Az elkészített fektetési vázlat alapján jelölje meg a WC ill. más egyéb elmozdításra kerülő berendezés helyét úgy, hogy a fektetésnél ezek alá ne kerülhessen fűtőszál.

Véssen egy kb. 10 mm széles hornyot a falba a termosztát helyétől a padlóig, majd onnan kb. 1 m távolságra a padlóban. Rögzítsen a horonyban egy műanyag csövet, melyben elhelyezhető a termosztát érzékelője.

Tisztítsa meg a padlót, majd terítse ki a szőnyeget. A fordulópontoknál vágja el a műanyag hálót, de vigyázzon nehogy megsértse a kábelt! Folyamatosan terítse a kábelt a kívánt helyzetbe, ahogyan azt előre tervezte.

Miután a szőnyeget a kívánt helyzetbe fektette, távolítsa el a védőfóliát és rögzítse a szőnyeget a padlóra. Ezután folyamatosan terítse be azt önterülő aljzatkiegyenlítővel vagy flexibilis csemperagasztóval. A beburkolt szőnyegre a járólap hagyományos módon lerakható.

Megjegyzés: a fektetés könnyítéséhez, a szőnyeg öntapadó felülettel van ellátva. A tapadás elősegítéséhez a felület teljes tisztítása, zsírtalanítása alapkövetelmény.


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák