search
menu Menü

Blog

Szellőztetés, a friss és tiszta levegő

Szellőztetés, a friss és tiszta levegő

Egyszerűen friss levegő!

A friss levegő alapvető fontosságú az egészséghez és jó közérzethez. Ez különösen igaz a lakóhelyiségekre, ahol életünk 70%-át töltjük.

Egészség

A Zehnder Comfosystems friss levegőt biztosít. Ez javítja a közérzetet, a koncentráló képességet, a teljesítményt, és jobb alvást biztosít. A huzatmentes beltéri levegő megóv a hidegtől és egészséges környezetet biztosít. Egy entalpia hőcserélő páravisszanyerővel meggátolja, hogy télen a levegő túl száraz, illetve nyáron túl nedves legyen.

Poratka

 

Jó az allergiásoknak

A Zehnder Comfosystems lehetőséget biztosít allergiásoknak arra, hogy otthonukban fellélegezzenek. A levegő tisztítására több lehetőség kínálkozik. A Zehnder szellőztető rendszereinek szűrője a legapróbb polleneket is kiszűri (F7 vagy F9 szűrő), minimumra csökkentve ezzel a pollenkoncentrátumot az épületben. Ez óriási megkönnyebbülés az érzékeny, allergiás személyeknek.

• Jó allergiás személyeknek a pollenszűrő és a legfinomabb porszűrőnek köszönhetően
• Csökkenti a légzőszervi megbetegedések esélyét
• Távol tartja a külső légszennyezést a belső terektől

Penészedés

Penészedés megelőzése

A penészedés komoly probléma, amelyet az okoz, hogy a levegő páratartalma sokáig túl magas szintű, illetve egyes felületek hőmérséklete alacsony. Az utóbbi probléma épületszerkezeti okokra illetve az elégtelen fűtésre vezethető vissza, az előbbi probléma a szellőztetés hiányára. A tapéta vagy a por a falon még inkább elősegítika penész képződését. A penész nem csak undort keltően néz ki, de rossz szagot is áraszt. A penész spórája igen agresszív, allergén anyag. Negatívan befolyásolja az egészségét, és károsítja az épületet. A magas páratartalom tovább javítja az atkák életfeltételeit is például a kárpitozott bútorokban vagy matracokban. A poratkák veszélyesek az allergiás személyek számára. Zehnder Comfosystems eltávolítja a nem kívánt nedvességet a levegőből és a használtat friss levegőre cseréli.

Energiatakarékosság

A Zehnder Comfosystems a  légmentesen záródó épületeket természetesen használhatóvá és ugyanakkor alacsony energiaköltséggel működtethetővé teszi. Míg az energiaárak emelkednek, a hő újrahasznosítása körülbelül 90%-át takarítja meg a jelentős energia mennyiségnek – és ezáltal az Ön zsebének.

Energiatakarékosság

 

Szellőztetés az ablakon – energiaveszteség

A nyitott ablakkal történő szellőztetés nem csak elővigyázatlanaság, de jelentős energiaveszteséget okoz. Ez a típusú szellőztetés már a múlté, mivel a Zehnder Comfosystems segítségével a higiénikusan szükséges levegőmennyiség folyamatosan biztosítható.

A berendezéseink teljes mértékben megfelel a Német Energiatakarékossági Előírásoknak (EnEV)

 

Energia hatékonyság

Az épületek hőenergiája a külső felületeken (falak, tető, padló stb.) és az ablakszellőztetésen keresztül veszik el. A szellőzéssel távozó veszteség a levegő fűtése miatt körülbelül a fűtési költség fele, a nagyon jól szigetelt épületekben. Ezek a veszteségek jelentősen csökkenthetők a Zehnder szellőztető rendszereivel, amelyek a szellőztetéssel távozó hő körülbelül 90% visszanyerik. Ezzel – az épület típusától függően – megtakarítható a szükséges energia 30-50%-a.A hővisszanyerő rendszer a nyári időszakban is képes energiát megtakarítani, amennyiben aktív hűtés üzemel az épületben. Ebben az esetben kiemelten javasoljuk az entalpia hőcserélő használatát.

 • Energia megtakarítás 30-50%.
 • Hő visszanyerés körülbelül 90%.
 • Még magasabb energia megtakarítás opcionális föld hőszivattyúval

A rendszer az Ön otthonában folyamatosan friss, tiszta és megfelelő páratartalmú levegőt biztosít, míg a konyhai szagok és a dohányfüstöt a rendszer automatikusan eltávolítja. A Comfosystems technológiáját rendkívül egyszerű működtetni – csak élvezze a kellemes belső klímát.

 

Életminőség

Az emberek idejük több mint 70%-át töltik különböző lakóhelyiségekben. A Zehnder Comfosystems friss levegőt, egészséget és jó közérzetet biztosít. A pollenek és porrészecskék szűrése növeli a jó közérzetet, a friss levegő által az oxigénellátást, a tiszta levegő által pedig a teljesítőképességet és az immunrendszer ellenálló képességét.

 • Optimális levegőminőség.
 • Jobb közérzet.
 • Otthonában állandó friss, tiszta levegőt élvezhet.
 • A pára és kellemetlen szagok automatikus cseréje friss levegőre.

Kellemes pihenés

A szabályozott szellőztetésnek van egy kellemes mellékhatása: nem zavar a külső zaj (forgalmas utca, vonat, repülőgépek zaja). Nem kell kinyitnia az ablakát ahhoz, hogy friss levegő jusson lakása helyiségeibe.

• Védelem a zajtól.
• Kellemes belső klíma.

Higiénia

A Zehnder Comfosystems szellőztető rendszer állandóan biztosítja a higiéniához szükséges légcserét.

 

A szabályozott belső szelőztetés

Veszélyes anyagok szűrése jelentősen növeli az élettér levegőjének minőségét. A Zehnder szellőztető rendszerek opcionális pollen szűrője megakadályozza a por, veszélyes anyagok, pollenek és élősködők bejutását. A Zehnder Comfofresh szellőztető rendszer friss levegőt visz minden helyiségbe. A használt levegőt, nedvességet, légszennyezést és szagokat pedig egyidejűleg eltávolítja.

 • Por, szennyezés, pollen és élősködő szűrés a külső levegőből.
 • A nedvesség, szennyeződés és szagok automatikus cseréje friss levegőre.

Megjelenés

Vidéki ház? Modern ház? A Zehnder Comfosystems bármilyen berendezési stílushoz illeszkedik. Ön csak a levegő befúvó és elszívó nyílásokat látja, amelyek diszkréten megbújnak a falon, mennyezeten vagy padlón elhelyezett tetszetős fedőrácsok mögött.

 

Fal és mennyezeti kivezetések

A falba és mennyezetbe helyezhető formatervezett Zehnder fedőrácsok bármilyen építészeti stílushoz illeszkednek – a vidéki házaktól egészen a padlásterekig. Stílusosan néznek ki köszönhetően a fali szereléshez készült opcionális tartozékoknak.

 • A formatervezett borítórácsok diszkréten rejtik el a befúvó és elszívó nyílásokat.
 • Különböző fal és mennyezeti szerelvények illeszkednek minden berendezési stílushoz.

Padló kivezetések

A Zehnder formatervezett padló borítórácsai kiváló minőségű kivezetéseket biztosítanak lakó és középületekben is. A padló kivezetéseket csak azokban a helyiségekben használja, ahol a friss levegő befújása a cél (nappalik, hálószobák, gyerek és dolgozószobák). A formatervezet rácsok a diszkrét megjelenést biztosítanak a levegő befúvó nyílásoknak.

Az értékek megőrzése

A Comfosystems jövedelmező befektetés háztulajdonosoknak. A levegő páratartalma szabályozott és korlátozott, amely megelőzi a penészedés kialakulását az épület szerkezetében. A Comfosystems ezért jelentős hozzájárulás épülete értékének megőrzésében és növelésében. A modern, kiegyenlített levegőellátás és légcserélő rendszer hővisszanyeréssel már ma a holnap szabványainak megfelelővé teszi az Ön épületét.

 

Az épület szerkezetének védelme

A penészgombák elszaporodása csökkenti az épület értékét, pedig bármikor kialakulhat, ha a levegő páratartalma tartósan magas. A Zehnder Comfosystems eltávolítja a túl sok párát a levegőből, és a használt levegőt frissre cseréli. Ez a kényelmes technológia elhozza a jövő szabványát az Ön épületébe.

 • Megvédi az épületszerkezetet a penésztől.
 • Megvédi az épületet a pára által okozott károktól.
 • Megnöveli az értéket a magasabb lakáskomfortnak köszönhetően.
 • A friss levegő rendszer teljesíti a jövő épületszabványait (Energia minősítési kötelezettség Magyarországon).

Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák