search
menu Menü

Blog

Technik Cool Levegő-víz hőszivattyú

Technik Cool Levegő-víz hőszivattyú

A levegő mindenhol jelenlévő energia forrása egy hőszivattyúnak, szinte bárhol és bármikor felhasználható. A Levegő-Víz hőszivattyú egy olyan rendszer, amely hűtésnél a levegőt beszívja majd egy levegő hőcserélőn keresztül lehűti azt és visszaengedi a lehűlt levegőt a környezetbe, fűtés esetén pedig a meleg levegőt. Minél alacsonyabb a külső levegő hőmérséklete annál kevesebb hőenergia hasznosítható belőle, ami azt jelenti, hogy azonos belső levegő hőmérséklet eléréséhez több befektetett elektromos áram szükséges. Így mondhatjuk, hogy a hőszivattyú COP értéke a hőmérséklettel arányosan változik. A Levegő-Víz hőszivattyú COP teljesítmény tényezője a legkisebb a Víz-Víz és Föld-Víz hőszivattyúk mellett, de az egyszerű és olcsó telepítése, kis helyigénye miatt a legelterjedtebb hőszivattyú típus.

Működési funkciók

(1) Hűtés;
(2) Fűtés;
(3) Vízmelegítés;
(4) Hűtés + vízmelegítés;
(5) Fűtés + vízmelegítés;

(6) Sürgősségi üzemmód;
(7) Gyors vízmelegítés;
(8) Szabadság üzemmód;
(9) Kényszerüzem;
(10) Néma üzemmód;
(11) Fertőtlenítési üzemmód;

(12) Időjárásfüggő üzemmód;
(13) Padló hibakeresés
(14) A levegő eltávolítása a vízrendszerből
(15) Szolár vízmelegítő
(16) Tartalék hőforrás

Hűtés: hűtési üzemmódban a hűtőközeg a kültéri egységben kondenzálódik és a beltéri egységben párolog el. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz hőmérséklete csökken, és hőt termel, miközben a hűtőközeg elnyeli a hőt és elpárologtatja. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. Az ellenőrző szelep segítségével az alacsony hőmérsékletű víz a rendszerben össze van kötve a beltéri ventilátor-tekerccsel és a földalatti csővel, ezáltal hőt cserél a beltéri levegővel, és a kívánt szintre csökkenti a beltéri
hőmérsékletet
Fűtés: A fűtési üzemmódban a hűtőközeg a kültéri egységben elpárolog, és a beltéri egységben kondenzálódik. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz elnyeli a hőt és nő a hőmérséklete, miközben a hűtőközeg hőt termel és kondenzálódik. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. Az ellenőrző szelep segítségével a magas hőmérsékletű víz a rendszerben össze van kötve a beltéri ventilátor-tekerccsel és a földalatti csővel, ezáltal hőt cserél a beltéri levegővel, és a kívánt szintre növeli a beltéri
hőmérsékletet.
Vízmelegítés: a vízmelegítő módban: a hűtőközeg a kültéri egységbe párolog, és a beltéri egységben kondenzálódik. A beltéri egység vízzel történő hőcseréjén keresztül a víz elnyeli a hőt és nő a hőmérséklete, miközben a hűtőközeg felszabadítja a hőt és kondenzálódik. A vezetékes vezérlő segítségével a kimeneti hőmérséklet megfelel a felhasználó igényének. A vezérlőszelepen keresztül a rendszerben lévő magas hőmérsékletű víz össze van kötve a víztartály spirálcsövével és hőt cserél a víztartályban lévő vízzel, addig, míg
a víztartály hőmérséklete a kívánt tartományba nem kerül.
Hűtés + vízmelegítés: abban az esetben, ha a hűtési üzemmód a vízmelegítési üzemmóddal együttesen rendelkezésre áll, a felhasználó a szükségletei alapján beállíthatja a két üzemmód prioritását. Az alapértelmezett prioritás a hőszivattyú. Ez az alapértelmezett beállítás alatt van, ha a hűtési mód együtt van a vízmelegítéssel, akkor a hőszivattyú a hűtést részesíti előnyben. Ebben az esetben a vízmelegítést csak a víztartály e-melegítőjével lehet megvalósítani. Ellenkező esetben a hőszivattyú a vízmelegítésnek ad prioritást, és amikor befejezi a melegítést, átvált a hűtésre.
Melegítés+vízmelegítés: abban az esetben, ha a melegítés mód a vízmelegítési móddal együttesen rendelkezésre áll, a felhasználó a szükségletei alapján beállíthatja a két mód prioritását. Az alapértelmezett prioritás a hőszivattyú. Ez az alapértelmezett beállítások alatt van, ha a fűtő üzemmód együtt van a vízmelegítő funkcióval, a hőszivattyú a fűtésnek ad elsőbbséget. Ebben az esetben a vízmelegítést csak a víztartály e-melegítőjével lehet megvalósítani. Ellenkező esetben a hőszivattyú elsőbbséget biztosít a vízmelegítésnek, és a vízmelegítés
befejezését követően átvált a fűtésre

Sürgősségi üzemmód: ez a mód csak fűtésre és vízmelegítésre áll rendelkezésre. Ha a kültéri egység meghibásodás miatt leáll, adja meg a megfelelő vészhelyzeti üzemmódot; A fűtési üzemmód tekintetében a vészhelyzeti üzemmódba való belépést követően a fűtést csak a beltéri egység e-fűtésével lehet megvalósítani. A beállított kifolyási hőmérséklet vagy a beltéri hőmérséklet elérésekor a beltéri egység e-fűtője leáll; A vízmelegítés módjában a beltéri egység e-fűtője leáll, miközben a víztartály e-fűtője fut. A beállító hőmérséklet vagy a víztartály
elérésekor az e-fűtés leáll.
Gyors vízmelegítés: a gyors vízmelegítés módban az egység a hőszivattyú vízmelegítő szabályozója szerint működik, ezzel egyidőben a víztartály e-fűtője is működésben van.
Kényszerüzem: ez a mód kizárólag a hűtőközeg visszaszerzésére, és az egységben való hibakeresésre szolgál.
Szabadság üzemmód: ez a mód csak fűtési üzemmódban áll rendelkezésre. Ez az üzemmód úgy van beállítva, hogy a beltéri hőmérsékletet vagy a lefolyó vízhőmérsékletet egy meghatározott tartományban tartsa, annak érdekében, hogy megakadályozza az egység vízrendszerének a fagyását vagy bizonyos beltéri tartozékok fagy általi károsodását. Ha a kültéri egység meghibásodás miatt leáll, a készülék két e-hűtője működésben marad.
Fertőtlenítés üzemmód: ebben az üzemmódban lehet fertőtleníteni a vízmelegítő rendszert. A fertőtlenítő funkció elindításakor és a fertőtlenítési üzemmódhoz szükséges idő beállítását követően elindul a funkció. A beállított hőmérséklet elérését követően ez a mód megszűnik.
Időjárásfüggő működés: ez az üzemmód csak térfűtésre, vagy hűtésre áll rendelkezésre. Az időjárásfüggő üzemmódban a beállított érték (távoli helyiség levegőjének a hőmérséklete, vagy kilépő vízhőmérséklet) automatikusan észlelhető és szabályozható, amikor a kültéri levegő hőmérséklete megváltozik.
Csendes mód: a csendes mód a hűtési, fűtési és vízmelegítési üzemmódokban áll rendelkezésre. Csendes üzemmódban a kültéri egység csökkenti a működési zajt automatikus vezérlő segítségével.
Padló üzembehelyezés: ennek az üzemmódnak a szerepe a használat előtti padló előmelegítés.
A levegő eltávolítása a vízrendszerből: ennek a funkciónak a szerepe a levegő eltávolítása a vízrendszerből, annak érdekében, hogy a rendszer stabilizált víznyomás mellett működjön.
Szolár vízmelegítő: amikor teljesülnek a szolár vízmelegítő elindulásának a feltételei, a szolár vízmelegítő elkezdi a keringtetett vizet felmelegíteni. Ezután meleg víz folyik a víztartályba, és hőcsere megy végbe a vízzel. Bármelyik állapotban a napenergiával működő vízmelegítő elsőbbséget élvez az indításkor az energiatakarékosság érdekében.
Biztonsági hőforrás: Abban az esetben, ha a kültéri hőmérséklet alacsonyabb, mint az a hőmérséklet, mely a biztonsági hőforrás elindítására lett beállítva, és az egység hibaállapotban van, a kompresszor pedig három perce áll, a biztonsági hőforrás el fogja kezdeni hővel vagy meleg vízzel ellátni a helyiséget


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák