search
menu Menü

Blog

Viessmann kondenzációs gázkazán

Viessmann kondenzációs gázkazán

Hatékony gáztüzelés kondenzációs kazánokkal

A kondenzációs technika nem csak az égés során keletkező hőt használja, hanem az égéstermékkel távozó vízgőz energiáját is (kondenzáció). A kondenzációs kazánok – kialakításuknak köszönhetően – képesek az égéstermékekben rejlő energiát szinte teljesen kivonni és a fűtésnek továbbítani.

A kondenzációs kazánok olyan csúcshatékony hőcserélővel rendelkeznek, amelyek az égés során keletkező égésterméket olyannyira visszahűtik, hogy a bennük található vízgőz lecsapódik – mielőtt az a kéményen keresztül távozna. A kondenzáció során felszabaduló hő tovább melegíti a fűtővizet, és ezzel energiát nyerünk.

A kondenzációs kazánok teljes energia-kihasználása akár a 98%-ot is elérheti (Hf: az égéshőre vonatkoztatva), ezért egy kondenzációs kazánra alapozott fűtés egyszerre óvja a pénztárcáját és a közvetlen környezetét.

Égéshő (Hf)
Az égéshő (Hf) határozza meg a teljes elégetés során keletkező hőenergia mennyiségét, amelybe az égéstermékbe található vízgőz energiatartalma (forráshő) is beletartozik.

Kondenzációs kazánok

A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező, érezhető meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék által tartalmazott hőt, és ezt hasznosítható fűtési energiává alakítják. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezzel kevesebbet fogyaszt.

Amennyiben szeretne a fűtési költségein megtakarítani, akkor használjon kondenzációs gázkazán berendezést! A kondenzációs gázkazán az egyik leggazdaságosabb és leginkább környezettudatos megoldás helyiségek fűtésére. A többi gázkazán típustól eltérően a kondenzációs gázkazán a fűtéssel felszabaduló vízgőzt kondenzálja, tehát nem hagyja a levegőbe jutni, így az elégetett gázokból is visszanyeri a hőt. Ezek a gázok egy normális gázkazán használatakor a kéményen keresztül távozna a levegőbe, ezért is sokkal környezettudatosabb fűtési módszer a kondenzációs gázkazán.

 


Hozzászólások

chat Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák