Információk

Blog

Kompakt radiátor

Kompakt radiátor

Szelepes kompakt radiátor

Összhangban a természettel
A klímavédelem és a környezetkímélő termékek jelentősége napról napra nő, a VOGEL&NOOT pedig ezt szem előtt tartva olyan technológiák kidolgozására törekszik, amellyel garantálni tudja a termékei lehető legjobb hatékonyságát a környezetvédelem területén. A lakóterek optimális hőelosztása ugyanis a működő klímavédelem lényeges és alapvető része.

AZ ÖKO-MÉRLEG MEGTARTÁSA ÉS JAVÍTÁSA
A VOGEL&NOOT úttörőként érvel a megújuló energiaforrások felhasználása mellett. Fontosnak tartjuk a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartását termékeink gyártása során, melyet minősítéseink is igazolnak. Termékeink alkalmasak alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel és megújuló energiaforrásokkal történő használatra is. A VOGEL&NOOT 2011 óta tagja Ausztria klímaszövetségének.

INNOVÁCIÓ ÉS KLÍMAVÉDELEM
A VOGEL&NOOT hisz abban, hogy az összefogás erejével sikerek érhetők el a klímavédelem területén. Kutatásaihoz és fejlesztéseihez mind belső, mind külső energia- és trendszakértőket, egyetemeket és elismert kutatóintézeteket von be.

ENERGIAHATÉKONYSÁG
Az innováció éllovasaként a VOGEL&NOOT jövőbe mutató hőleadási technológiát kínál, melynek lényege a hatékony energiafelhasználás a klímavédelem érdekében.

VOGEL&NOOT VONOVA KOMPAKT LAPRADIÁTOROK

TÉNYEK:
• Magas fajlagos fűtőteljesítmények
• Kombinálható alacsony hőmérsékletű rendszerekkel
• A fűtési költségek hatékony csökkentése

A többfunkciós fűtőtest előnyös a magas fokú felhasználhatóságával, és bizonyítja, hogy a klasszikus formatervezés iránt továbbra is magas a kereslet. Univerzálisan alkalmazható, csatlakoztatható szelepes és kompakt fűtőtestként. Ez nagy rugalmasságot kínál, továbbá a szín kiválasztása is, mivel széles színpalettával rendelhető.

ELŐNYE:
A szelepes fűtőtestek hosszú élettartamukkal, gyors szabályozhatóságukkal és magas fűtőteljesítményükkel tűnnek ki, anélkül, hogy az alacsony energiafogyasztás háttérbe szorulna.

 

Vogel&Noot Vonova T6 középcsatlakozású lapradiátor
A behegesztett „T” alakú szelepgarnitúrával rendelkező Vogel&Noot VONOVA T6 újdonság a középcsatlakozású radiátorok között. Elegáns megjelenése mellett a T6 a fűtésszerelőknek páratlan előnyöket kínál mind az előszerelésnél, mind a fűtési rendszerbe történő beépítésnél, az alábbiak szerint:
KÖZÉPCSATLAKOZÁSÚ FŰTŐTEST
rugalmas megoldások a rögzítésnél
MEGFORDÍTHATÓ SZELEPOLDAL A szelepegység – és ezzel a termosztátfej is – a jobb oldalról a bal oldalra átszerelhető. Ehhez a radiátort nem kell forgatni, a csatlakozásokat nem kell felcserélni. CSATLAKOZÁSI VÁLTOZATOK
Szelepes és kompakt radiátorként egyaránt beépíthető.
TÍPUSVÁLTOZATOK A csatlakozások faltól való távolsága egységes bármely több fűtőlapos radiátor esetén (a speciális szögvas felerősítő szett alkalmazásakor az egy fűtőlapos radiátorok esetében is). MÉRETVÁLTOZATOK
Egyazon csatlakoztatási pontra bármely méretű T6 radiátor felszerelhető, így az építési hosszúság, magasság és mélység bármikor, utólag is szabadon választható.
TÖKÉLETES ELŐSZERELHETŐSÉG
Az előcsövezés és a rendszervizsgálat (nyomáspróba) a radiátor nélkül is elvégezhető.

A behegesztett „T” alakú szelepgarnitúrával rendelkező VONOVA T6 egyaránt alkalmas mind kétcsöves, mind pedig egycsöves (ez esetben egycsöves elosztó alkalmazásával) fűtési rendszerbe való beépítésre.

Vogel&Noot Vonova szelepes radiátorok

A beépített szelepegységgel ellátott VONOVA szelepes radiátor a VOGEL&NOOT innovatív termékeinek egyike. Előnyei közé tartozik a szerelési idő lecsökkenésén és a sokoldalúságon túl az elegáns külső megjelenés is, mivel a szelepgarnitúra a panelek között, rejtve helyezkedik el. A szelepegység optimális működése, a magas hőteljesítmény és a termosztatikus szelepfej használatának előnyei együttesen teszik lehetővé a fűtőberendezés energiatakarékos üzemeltetését. A VONOVA szelepes radiátor alkalmas mind kétcsöves, mind pedig egycsöves – ez esetben Bypass-megkerülőszelep használatával – fűtési rendszerbe történő beépítésre. A kétcsöves berendezésekhez készült lapradiátor gyárilag a fűtőtest teljesítményének megfelelő kv -érték beállításával kerül szállításra.
A 3/4“-os külső menetes előremenő-, visszatérő csatlakozás segítségével és a kereskedelemben elterjedt megfelelő 3/4“-os csavarzatok használatával beköthető a fűtőtest réz-, acél- és műanyagcsöves fűtési rendszerbe.

BEÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK:
A VOGEL&NOOT szelepes fűtőtestek gyárilag kétcsöves rendszerekhez kerülnek előkészítésre. Minden fűtőtest – fűtési teljesítményétől függően – egy előre beállított szelepbetéttel felszerelt. Ezen felül a kv előbeállítás értékét a homlokrészen a megadott színek jelzik.

Vogel&Noot higiéniai lapradiátorok
A VOGEL&NOOT higiéniai kompakt és a higiéniai szelepes radiátorok alkalmasak a fokozott sterilitást igénylő helyiségekbe való beépítésre. Igazolja ezt a greifswaldi Ernst Moritz Arndt Egyetem szakvéleménye.

Előnyei:
• Nincs por- és szennyeződés lerakódás a lefedéseken és az oldallemezeken
• Megfelelő távolság a fűtőlapok között, konvektorlemez nélkül.
• Egyszerű tisztíthatóság
• Gondosan megmunkált, lekerekített sarkok és lemezszélek
A higiéniai irányelvek és előírások mellett kérjük, vegyék figyelembe a higiéniai radiátorok beépítésével és bekötésével kapcsolatos egyéb műszaki információkat is

Vogel&Noot VONOPLAN SÍKLAPÚ T6 KÖZÉPCSATLAKOZÁSÚ LAPRADIÁTOROK
ALAPANYAGOK:
A VONOPLAN SÍKLAPÚ T6 középcsatlakozású lapradiátorok az MSZ EN 442 szerint, hidegen hengerelt acéllemezből és 1 mm vastagságú, horganyzott homloklemezből készülnek.
A VONOPLAN SÍKLAPÚ T6 KÖZÉPCSATLAKOZÁSÚ LAPRADIÁTOR FELSZERELTSÉGE:
• beépített T-alakú szelepgarnitúra, amely megfelelő csapblokk alkalmazásával kétcsöves és egycsöves fűtési rendszerekhez is alkalmazható.
• hátoldalra felhegesztett felfüggesztő fül
• gyárilag előbeállított beépített szelep
• szelepvédő kupak
• záródugók
• speciális T6-os légtelenítő szelep
• egy felső lefedés és két oldallemez

 

Mire érdemes figyelni radiátor vásárlás előtt?

A radiátorválasztás szempontjai esetében esztétikailag és műszakilag is érdemes utánanéznünk a terméknek. Fontos, hogy otthonunkkal harmonizáljon a fűtőtest, ugyanakkor van pár elsődleges szempont, melyeket fontos szem előtt tartanunk mielőtt kiválasztjuk a terméket. Ebben nyújt cikkünk segítséget.

Méret
Fontos tisztában lennünk azzal, hogy mekkora méretű radiátorra van szükségünk, mely függ a felfűtött tér nagyságától, fekvésétől, nyílászárók tulajdonságaitól, kazán teljesítményétől. Ez alapján az épületgépész már tud kalkulálni és tervezni.
Fontos figyelembe venni, hogy ha ablak alá helyezzük el a radiátort, akkor legalább 10-10 cm-t hagyjunk szabadon az ablak alatt és a földtől, a tisztíthatóság és a megfelelő hőáramlás miatt.

Szélesség:
A leggyakoribb méretek a következők:
A legnépszerűbb a kétsoros, melyet 22-esnek hívnak, körülbelül 10 cm széles.
A következő a 3 soros, vagyis 33-as radiátor, mely egy sorral szélesebb.
Valamint népszerű még a 2 sorosnál keskenyebb változat, a 11-es radiátor.

Magasság:
A radiátor méretét a fal méretéhez, vagy a parapetmagassághoz (az a magasság, ahol a nyílászáró alsó vízszintes éle található) szokták kiválasztani.
A legkeresettebb méretek a 30, 50, 60 és 90 cm magas radiátorok.

Fűtőérték
A radiátor választás során fontos figyelembe venni annak fűtőértékét. A kiválasztás során vegyük figyelembe a fűtővíz hőmérsékletét. A jelenlegi szabály szerint a radiátoroknak 75°C-os előremenő, 65°C-os visszatérő vízhőmérséklet és 20°C-os szobahőmérséklet mellett kell feltüntetniük a radiátorok teljesítményét.
A radiátorok kiválasztásánál figyelembe kell venni a kondenzációs kazánok fűtővíz hőmérsékletét, mely gyakran 45-55°C körül mozog. Ilyen estben akár kétszer nagyobb méretű radiátorra is szükség lehet a hagyományos kazánnal szemben.

Radiátor bekötése
Két fajta radiátort különböztetünk meg: a hagyományos, 4 csonkosat, és a szelepes, 6 csonkosat. A különbség a kettő között az, hogy a beépített szelepes radiátor esztétikusabb, mert a bekötési pontok a radiátor alatt helyezkednek el, így nem látszik a bekötés és a szelep sem, csak a termofej.


Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Keresés

Kategóriák