Információk

Klíma

A klímákat 3 fő csoportra oszthatjuk: ablak klíma, mobil klíma és split klíma. Klíma vásárlása előtt érdemes azonban néhány dolgot átgondolni. Fontoljuk meg, hogy hova kerül a klíma. A beltéri egységnek (split klíma esetén) is van egy minimális hangszintje, illetve nem célszerű a kanapé fölé sem tenni, hiszen akkor folyamatosan ránk fújja a hideget, ami élettanilag nem egészséges. A klímát, csak arra jogosult szakember telepítheti és előzetesen érdemes villanyszerelővel is konzultálni, hogy elbírja-e a villamoshálózat a klíma teljesítményét. A helyiséghez megfelelő hatásfokú klímát vásároljunk, hogy elkerüljük az alul hűtést. Ma már egyre több klímával tudunk fűteni is, ezek az úgynevezett inverteres kivitelek, melyekkel csökkenthetjük a fűtésszámlánkat is. 

A pontosabb találatok érdekében használja a baloldali szűrőt, mellyel szűkíteni tudja a keresést!

41 termék
Gree Comfort X Inverteres Split Klíma 3,5 kW

Gree Comfort X Inverteres Split Klíma 3,5 kW

Rendelésre
web ár
288 715 Ft

Klímaberendezések: Hatékonyság és komfort a mindennapokban

A modern életvitel részévé váltak a klímaberendezések, amelyek nemcsak a beltéri környezet hőmérsékletét képesek szabályozni, hanem további számos előnnyel is rendelkeznek. Ezek a készülékek nem csupán a komfort érzetet javítják, hanem a tartósságuk, könnyű karbantartásuk és különböző típusaik révén széles körű alkalmazhatóságot biztosítanak.

Gree klíma

A klímák egyik legkiemelkedőbb előnye a kényelem terén való hatékonyságuk. Ezek a modern berendezések lehetővé teszik, hogy bármilyen külső hőmérséklet esetén is optimális hőérzetet alakítsunk ki az ingatlanunkon belül. Legyen szó forró nyári napokról vagy hideg téli estékről, a klímák kifinomult technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabályozzák a szobahőmérsékletet a személyes preferenciáiknak megfelelően. Az új típusú inverteres klímaberendezések tehát már nemcsak hűteni, hanem fűteni is tudnak, így egész évben használhatóak.

A klímák kiváló tartóssággal rendelkeznek, ami hosszú távú befektetést tesz lehetővé. Egy-egy klímaberendezés akár több tíz éven keresztül is hatékonyan tud működni megfelelő és rendszeres karbantartás mellett. A gyártók a legújabb technológiákat alkalmazzák a készülékek tervezésében és gyártásában, így biztosítva a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot. A magas minőségű alapanyagok és a fejlett gyártási folyamatok együttesen hozzájárulnak a klímaberendezések megbízhatóságához, így azok éveken keresztül zavartalanul működnek.

Klíma beltéri egység

A klímák működési elve

A klímaberendezések legjobban egy hagyományos hűtőhoz hasonlítanak. A hűtő körfolyamat leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy egy kompresszor nyomás alá helyezi a rendszerben keringő hűtőközeget, amely ezt követően egy kondenzátoron keresztül elkondenzálja a fölösleges energiát, majd egy fojtószelep segítségével a lehűlt hűtőközeget az elpárologtatóba juttatja, ahol megtörténik a hőelvonás a környezettől. Ezt a hőelvonást használjuk ki és ezen a ponton kapcsolunk a berendezéshez egy hőcserélőt, melyen levegőt áramoltatunk át egy beépített ventilátor segítségével. Ha ezt a körfolyamatot megfordítjuk, akkor az elpárologtatóból kondenzátor lesz és a hőleadást ide szervezi át a készülék.

Klímák típusai

A klímák típusaik szerint történő csoportosítása szintén fontos szempont a választás során. Az ablakon keresztül szerelhető úgynevezett mobil klímák ideálisak kisebb helyiségek hűtésére, míg a split rendszerek lehetővé teszik a különböző szobák külön-külön történő hőmérséklet-szabályozását. A hordozható mobil klímák rugalmasságot biztosítanak, mivel könnyen mozgathatók, és bármely helyiségben használhatók. A legelterjedtebb típus mégis a split, vagy más néven osztott rendszerű klíma, mely egy kültéri és egy vagy több beltéri egységből áll, ezeket pedig zárt rendszerben csöveken keresztül kapcsolják össze, melyekben klímagáz folyik.

Klíma kültéri egység

Előnyök

A klímaberendezések rendkívül sok előnnyel rendelkeznek. A hőmérsékletszabályozás mellett a klímák segítenek a páratartalom szabályozásában, így hozzájárulnak a beltéri levegő minőségének javításához. Egyre több gyártó biztosít a normál távirányítós szabályzók mellett telefonos applikációt is a programozáshoz. A telefonos applikációval vezérelt klímák még nagyobb komfortot biztosítanak, hiszen távolról, akár többszáz kilométerről is szabályozni tudjuk készülékünket és ezáltal a lakóingatlanunk hőmérsékletét.

Tartósság

A korszerű klímaberendezések kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyeknek köszönhetően hosszú élettartamra tervezik őket. Az innovatív technológia és a tartós alkatrészek együttesen biztosítják, hogy a klíma hosszú éveken keresztül hatékonyan működjön. Természetesen elengedhetetlen a legalább éves rendszerességű karbantartás, mely az állagmegóvásban és a hatékonyság maximalizálásában nyújt segítséget. A klímák jellemzője a hatékony energiafelhasználás, amely fontos környezetvédelmi szempontból is. A modern klímákban alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy a berendezések automatikusan szabályozzák a teljesítményüket, optimalizálva ezzel az energiafelhasználást és csökkentve a költségeket.

A klímák karbantartása

A klímák karbantartása

Az egyszerű karbantartási eljárások, mint például a szűrők tisztítása, a rendszeres portalanítás és a fertőtlenítés könnyen elvégezhetőek a felhasználók által. A gyártók rendszeresen nyújtanak karbantartási útmutatókat, amelyek segítik a felhasználókat abban, hogy a klímák mindig optimális állapotban legyenek. A gyártók többsége a garancia érvényességét rendszeres éves karbantartáshoz köti, melyet csak erre szakosodott klímás szakember végezhet el. A szakember által nyújtott karbantartás egy sokkal bonyolultabb művelet, melyhez speciális szerszámokra (pl vákuumszivattyú, lefejtő- és feltöltő készülék, nyomásmérő berendezés stb) és szakértelemre van szükség. Javasolt a garanciális időn túl is évente elvégeztetni a karbantartási szervizt, mely a készülék élettartamát és hatékonysági fokát nagyban növeli.

 

 

Termékek szűrése

    Találatok szűkítése
  • Hűtés Teljesítmény
  • Energiaosztály
    A/A
    A++/A+
    A++/A++
    A+++/A
    A+++/A+
    A+++/A++
  • Márka
    Ariston
    AUX
    Gree
  • Ár